Η ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ δραστηριοποιείται από το 1999 στην κατασκευή πλωτών συστημάτων από σκυρόδεμα, αφού διαθέτει την ειδική άδεια κατασκευής «License to Construct», στην Ελλάδα, του Σουηδικού Κατασκευαστικού Οίκου «SF MARINA SYSTEM Ab», έχοντας την πλήρη υποστήριξη και τεχνογνωσία της.

Η ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ εν συντομία

Η ΤΟΜΗ, εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες με Εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης και εμπειρία άνω των 30 ετών σε διάφορα έργα υποδομής, ενώ διαθέτει μοναδική στην ελληνική και Κυπριακή αγορά, εξειδίκευση στην κατασκευή πλωτών κατασκευών από σκυρόδεμα, μέσω της θυγατρικής της πρώην «ΠΛΩ-ΚΑΤ Α.Ε.» νυν ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ την οποία απορρόφησε στο τέλος του 2018.

Η ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ δραστηριοποιείται από το 1999 στην κατασκευή πλωτών συστημάτων από σκυρόδεμα, αφού διαθέτει την ειδική άδεια κατασκευής «Licence to Construct», στην Ελλάδα, του Σουηδικού Κατασκευαστικού Οίκου “SF MARINA SYSTEM Ab”, έχοντας επίσης την πλήρη υποστήριξη και τεχνογνωσία της συγκεκριμένης Σουηδικής Εταιρείας.

Η Σουηδική Εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατασκευή πλωτών στοιχείων από σκυρόδεμα από το 1918, έχοντας τοποθετήσει πλωτά στοιχεία από σκυρόδεμα σε περισσότερα από 500 μέρη σε όλον τον κόσμο, από την Βόρεια Ευρώπη μέχρι την Αμερική, την Μέση Ανατολή και την Ασία, κατασκευάζοντας όλα τα πλωτά της στοιχεία σύμφωνα με τα Σουηδικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα κατασκευής πλωτών στοιχείων από σκυρόδεμα.

Οι πλωτοί προβλήτες της εταιρείας σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ακολουθώντας τα κατασκευαστικά σχέδια τις ποιοτικές προδιαγραφές των υλικών της “SF MARINA SYSTEM Αb“, και με προσωπικό που εκπαιδεύτηκε στο κεντρικό εργοστάσιό της στην Σουηδία, ενώ όλες οι πλωτές κατασκευές της ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ πληρούν τα Ευρωπαϊκά πρότυπα κατασκευής πλωτών στοιχείων από σκυρόδεμα (EN 206/1).

Οι πλωτοί προβλήτες της ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ κατασκευάζονται στο κλειστό χώρο του εργοστασίου, που βρίσκεται στην χερσαία ζώνη του Λιμένα Πόρτο Λάγος, συνολικής κλειστής επιφάνειας 1300m². Η επιλογή του χώρου ορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη και ταχεία διακίνηση των προϊόντων δια θαλάσσης με την χρήση ειδικών πλοίων μεταφοράς. Στο εργοστάσιο είναι διαθέσιμος όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για την πλήρη κατασκευή των πλωτών προβλητών κάθε είδους και μεγέθους ακόμα και για πλωτές κατασκευές βάρους 100 τόννων.

Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, προέρχονται αποκλειστικά από συνεργάτες που διαθέτουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ποιότητας υλικών. Η προμήθεια των ειδικών συνδέσμων γίνεται αποκλειστικά από την “SF MARINA SYSTEM ab”.

Η διαδικασία της κατασκευής ακολουθεί τα ειδικά πρότυπα ποιότητας, και η ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ διαθέτει το διεθνές πρότυπο ΕΝ ISO 9001: 2015 τόσο για τον σχεδιασμό και κατασκευή πλωτών στοιχείων, όσο και για την κατασκευή Λιμενικών Έργων.

Η ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ παρέχει υπηρεσίες κατασκευής έργων από το σχεδιασμό μέχρι την λειτουργία (turnkey project) και οποιαδήποτε υποστήριξη (after sale service) για τις πλωτές προβλήτες που κατασκευάζει για τουλάχιστον πέντε έτη. Μπορείτε να δείτε το σύνολο των έργων της εταιρείας μας εδώ.

Τοποθέτηση-αγκύρωση πλωτών στοιχείων

Η τοποθέτηση και αγκύρωση των πλωτών στοιχείων γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο της ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ. Όλα τα υλικά των αγκυρώσεων είναι καινούργια και θερμογαλβανισμένα, διαθέτοντας τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ποιότητας. Ο υπολογισμός των αγκυρώσεων γίνεται από την εταιρεία μας, και πιστοποιείται αργότερα και από αναγνωρισμένο Νηογνώμονα. Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη από την εταιρεία SEAFLEX για την προμήθεια και τοποθέτηση των ειδικών συστημάτων αγκύρωσης.

Εγγύηση προϊόντων

Τα προσφερόμενα προϊόντα της εταιρείας μας καλύπτονται από εγγύηση 1  έτους για όλα τα μέρη, σύμφωνα με του όρους εγγύησης της ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ. Το διάστημα του 1 έτους, δεν αντιστοιχεί και στη διάρκεια ζωής των υλικών ενός προβλήτα, καθώς λόγω του κυρίου υλικού, “σκυρόδεμα”, αλλά και των υπολοίπων υλικών που χρησιμοποιούνται (ανοξείδωτα ή θερμογαλβανισμένα μικροεξαρτήματα, Τροπική ξυλεία, κλπ.), η διάρκεια ζωής κυμαίνεται από 30 έως 40 έτη.

Η αξιοπιστία της ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ έγκειται τόσο στη βαρύτητα του ονόματος που έχει στην Διεθνή Αγορά η εταιρεία “SF MARINA SYSTEM AB“, όσο και στην 20ετή κατασκευαστική εμπειρία που διαθέτουμε, ως συνεργάτες με υψηλή ποιότητα προϊόντων και με πολλούς πελάτες σε όλα τα μέρη του κόσμου, οι οποίοι εμπιστεύονται τα προϊόντα μας.

6.500 μέτρα

τοποθετημένες πλωτές κατασκευές (προβλήτες και κυματοθραύστες)

20 χρόνια

εμπειρίας στην κατασκευή πλωτών προβλητών και κυματοθραυστών

3.500 τ.μ.

χώρος παραγωγής (1300m² κλειστής επιφάνειας) στο Λιμένα Πόρτο Λάγος, Ξάνθη