-0,56% €2,645
DARK MODE
-0,56% €2,645

Επιτροπή Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών

Αθηνά Χατζηπέτρου Πρόεδρος της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών
Οδυσσέας Χριστοφόρου Μέλος της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών
Αριστείδης (Άρης) Ξενόφος Μέλος της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών
Δρ. Τζένη Λειβαδάρου Μέλος της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών
Αθηνά Χατζηπέτρου Πρόεδρος της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών

Η Αθηνά Χατζηπέτρου είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μεταπτυχιακού στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πανεπιστήμιο του Kent. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως περιφερειακή οικονομική διευθύντρια στην Coca-Cola Ελλάς, ως οικονομική διευθύντριά στην εταιρεία Beiersdorf Ελλάς, ως CFO του Ομίλου Toyota Hellas ΑΕ, ως οικονομική σύμβουλος της υπηρεσίας “Netherlands Enterprise Agency (UNECE) και ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ). Έως και σήμερα εργάζεται ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ (HDB).

Οδυσσέας Χριστοφόρου Μέλος της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών

Ο κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου του Σταματίου, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στις Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Ulster του Μπέλφαστ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Arthur Andersen και μετέπειτα ανέλαβε Γενικός Διευθυντής στην Ernst Young Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ διετέλεσε και Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας στην Εμπορική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου.

Από το 2008 έως το 2014 υπηρέτησε ως Εντεταλμένος Διευθυντής στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου κατά κύριο λόγο ήταν υπεύθυνος για την εποπτεία και τον συντονισμό των Διοικητικών μονάδων παροχής ρευστότητας στις Ελληνικές Τράπεζες μέσω του Ευρωσυστήματος, καθώς και για την επικοινωνία με διεθνείς θεσμούς.

Εργάζεται στον ΟΠΑΠ από το 2014 διατελώντας αρχικά ως Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας.

Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ και διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής Κανονιστικής Συμμόρφωσης της Εταιρείας.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είναι υπεύθυνος για τους τομείς εταιρικής και εμπορικής επικοινωνίας, ρυθμιστικών και κανονιστικών υποθέσεων, Εταιρικών υποθέσεων, Σχέσεων με τα ΜΜΕ, χορηγικών και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Αριστείδης (Άρης) Ξενόφος Μέλος της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών

Ο κ. Αριστείδης Ξενόφος διαθέτει επαγγελματική εμπειρία άνω των 25 χρονών στην διαχείριση κεφαλαίων και στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, έχοντας διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε Εταιρείες Διαχείρισης Κεφαλαίων στην Ελλάδα, στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, σε Θεσμικούς φορείς και μέλος διοικητικών επιτροπών σε κυρίαρχες ιδιωτικές Ελληνικές Τράπεζες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Συγκεκριμένα έχει διατελέσει Αν. Γεν. Διευθυντής στην ALPHA Asset Management ΑΕΔΑΚ (Ελλάδα), Διευθύνων Σύμβουλος στην Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ (Ελλάδα), Πρόεδρος στην Eurobank FMC SA (Λουξεμβούργο), στην EFG Eurobank MFMC SAI SA (Ρουμανία), Διευθύνων Σύμβουλος στο ΤΧΣ συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της θεσμικής διαχείρισης κεφαλαίων στις αντίστοιχες αγορές και στην εδραίωση εμπιστοσύνης στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εκτελώντας ένα πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, συνολικής αξίας άνω των 3 δις για την περίοδο 2017-2020.

Ο κ. Ξενόφος έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (ΕΘΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Ο κ. Ξενόφος είναι αριστούχος απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc in Economics) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, Master of Science (M.Sc.) στα Οικονομικά από το London School of Economics and Political Science.

Δρ. Τζένη Λειβαδάρου Μέλος της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών

Η Δρ Λειβαδάρου είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και μηχανικός νέων τεχνολογιών και καινοτομίας, μέλος ΔΣ του Ομίλου Ελλάκτωρ και μέλος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Έχει 17 χρόνια εμπειρίας σε θέματα υποδομών, στην περιβαλλοντική προστασία, στη διαχείριση φυσικών πόρων και στη χάραξη στρατηγικής σε επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση και την κυκλική οικονομία. Έχει απασχοληθεί σε έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Παγκόσμιας Τράπεζας, και έχει εργαστεί σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, και σε μεγάλους ομίλους επιχειρήσεων.

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις τεχνολογίες υδατικών πόρων. Στην πορεία της καριέρας της μετακόμισε στο Πανεπιστημίου του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο, απέσπασε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στα οικονομικά των υποδομών και στη συνέχεια εκπόνησε το διδακτορικό της στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής. Κάνοντας έρευνα στις πατέντες για πράσινες τεχνολογίες, είχε την τύχη να συνεργαστεί με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς ερευνητές, σε μεγάλο εύρος ερευνητικών προγραμμάτων. Παράλληλα, ασχολείται επί χρόνια με θέματα κοινωνικής ενσωμάτωσης και προσβασιμότητας. Συμμετέχει επίσης συστηματικά σε πρωτοβουλίες γυναικείας ενδυνάμωσης με ομιλίες που ενθαρρύνουν την ενασχόληση των γυναικών με την τεχνολογία.

Αναζήτηση