3,11% €2,155
DARK MODE
3,11% €2,155

Κατασκευές

Η ΤΟΜΗ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες με εμπειρία άνω των 30 ετών σε έργα υποδομής, ενώ διαθέτει μοναδική στην ελληνική και Κυπριακή αγορά, εξειδίκευση στην κατασκευή πλωτών κατασκευών από σκυρόδεμα, μέσω της θυγατρικής της ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ. Η εταιρεία εξειδικεύεται σε αστικές αναπλάσεις και διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου, κατασκευές και συντηρήσεις παιδικών χαρών, κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, κατασκευή και συντήρηση έργων πρασίνου, συντήρηση δομικών έργων, συστημάτων και εγκαταστάσεων.

ΤΟΜI, is one of the largest construction companies, with over 30 years of experience in infrastructure projects. In Greek & Cyprus market, specialized in urban regeneration and landscaping,  construction and maintenance of construction works, systems and facilities of floating concrete pontoon, in Greece and abroad.

SF 1000 Η ευέλικτη λύση για μία Μαρίνα
SF 1000 Η ευέλικτη λύση για μία Μαρίνα

Η σειρά SF1000 είναι το best seller της γκάμας μας, κάτι που αποδεικνύεται από το ευρύ φάσμα εφαρμογών της. Η σειρά αυτή αποτελείται από πλωτούς προβλήτες ίδιου ύψους 1,0 μ. πλάτους από 2,4 μέτρα έως 8 μέτρα και μήκος από 10 έως 25 μέτρα. Οι πλωτοί προβλήτες της σειράς SF1000 επιπλέουν με ένα ύψος εξάλων περίπου 50 εκ. ανάλογα με το μοντέλο και τον εξοπλισμό.

Όλοι οι πλωτοί προβλήτες της σειράς SF1000 είναι εξοπλισμένοι στην βασική τους έκδοση, με ενσωματωμένα εξαρτήματα από ανοξείδωτο χάλυβα, ενσωματωμένους σωλήνες ως αναμονές για τα δίκτυα ρεύματος, νερού και πυρόσβεσης, εξαιρετικά ισχυρά φρεάτια συνδέσμων, και κυκλικά ελαστικά παρεμβύσματα από μασίφ καουτσούκ μεταξύ του σώματος του πλωτού και του ξύλινου προσκρουστήρα.

Μαζί με εσάς εξετάζουμε την κάθε περίπτωσή και στη συνέχεια σχεδιάζουμε τον πλωτό προβλήτα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Δείτε το πλήρες φυλλάδιο του προϊόντος εδώ

SF 1200 Η επιλογή για εμπορικές χρήσεις
SF 1200 Η επιλογή για εμπορικές χρήσεις

Η σειρά SF1200 είναι ένα προϊόν που αναπτύχθηκε κυρίως για εμπορικά λιμάνια όπου αναμένεται σκληρή χρήση όλο το χρόνο. Έχει πολύ ισχυρή ενίσχυση του οπλισμού και παχύ στρώμα επικάλυψης στην βασική της έκδοση. Η σειρά SF1200 διατίθεται σε πλάτη από 3 έως 8 μέτρα.

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρήσαμε αυξημένο ενδιαφέρον για τα χαρακτηριστικά της σειράς SF1200, κυρίως λόγω του ύψους των εξάλων 60 εκ, και του  υψηλότερου βάρους και αδράνειας, ακόμη και εντός χώρων τουριστικών σκαφών όπως οι Μαρίνες όσο και από πελάτες που εξέφρασαν την επιθυμία τους για ένα ελαφρώς υψηλότερο ύψος εξάλων από το συνηθισμένο ύψος των 50 εκ. που  έχουμε στη σειρά SF1000.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για τη σειρά SF1200, έχουμε αναπτύξει το σειρά SF1200 Light, όπου έχουμε αφαιρέσει τη διπλή ενίσχυση οπλισμού στα τοιχώματα του προβλήτα, για ελαφρώς λιγότερο ευάλωτες εφαρμογές, προσφέροντας έτσι  έναν πολύ οικονομικό πλωτό προβλήτα με ύψος εξάλων 60 εκ.

Δείτε το πλήρες φυλλάδιο του προϊόντος εδώ

 

SF1500 & SF1800 Πλωτοί προβλήτες για απαιτητικές καταστάσεις
SF1500 & SF1800 Πλωτοί προβλήτες για απαιτητικές καταστάσεις

Η σειρά SF1500 είναι μια σειρά για πραγματικά απαιτητικές περιπτώσεις όπου θέλετε να έχετε ένα ύψος εξάλων περίπου 75εκ. Η σειρά έχει διπλή ενίσχυση του οπλισμού, σε όλα τα τοιχώματα και διατίθεται σε πλάτος από 4 έως 8 μέτρα. Η σειρά SF1500 είναι μια πολύ σταθερή σειρά προϊόντων που προσαρμόζεται στη μικρότερη λεπτομέρεια.

Η σειρά SF1800 είναι ένας πλωτός προβλήτας με ύψος 1,80μ και ύψος εξάλων (χωρίς φορτίο) περίπου ενός μέτρου. Διατίθενται σε πλάτος από 4 μέτρα έως 8 μέτρα και σε μήκος έως και 30 μέτρα.

Η σειρά SF1800 χρησιμοποιείται κυρίως για πολύ βαριές χρήσεις, όπως προβλήτας για εμπορικά σκάφη, αλλά και ως βάση για τα πλωτά σπίτια.

Δείτε το πλήρες φυλλάδιο του προϊόντος SF1500 εδώ

Δείτε το πλήρες φυλλάδιο του προϊόντος SF1800 εδώ

SFBW300
SFBW300

Η σειρά SF300 είναι ένας πλωτός κυματοθραύστης 3 μέτρων πλάτους. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, το πλάτος των 3 μέτρων είναι το ελάχιστο για την επιτυχή χρήση του «θαλάμου στροβιλισμού, (“Wings”) που βρίσκεται στο κάτω μέρος της κατασκευής. Η σειρά SF300 έχει αναπτυχθεί πάνω από 35 χρόνια και είναι πλέον ένα πολύ καλά δοκιμασμένο προϊόν που λειτουργεί σε εκτεθειμένες τοποθεσίες.

Δείτε το πλήρες φυλλάδιο του προϊόντος εδώ.

SFBW400
SFBW400

Η σειρά SF400 είναι ένας πολύ αυστηρά δοκιμασμένος πλωτός κυματοθραύστης. Χρησιμοποιείται σήμερα σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου. Η σειρά SF400 βρίσκεται υπό συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια και έχει επιβιώσει από όλες τις πρόσφατες καταιγίδες και τυφώνες στους οποίους έχει εκτεθεί. Αυτό οφείλεται στο μοναδικό μας σύστημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να απορροφά και να κατανέμει την πίεση όταν τα φορτία αυξάνονται τρομερά κατά τη διάρκεια σοβαρών καταιγίδων.

Η σειρά SF400, όπως και όλοι οι κυματοθραύστες μας, είναι διπλά ενισχυμένοι με οπλισμό και με το παχύτερο πάχος τοιχώματος σκυροδέματος της αγοράς, το οποίο εγγυάται έναν ισχυρό πλωτό στοιχείο με πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Η ποσότητα οπλισμένου σκυροδέματος σε έναν πλωτό κυματοθραύστη είναι εύκολο να συγκριθεί με άλλους, ελέγχοντας απλώς το βάρος τους.
Δείτε το πλήρες φυλλάδιο του προϊόντος εδώ.

SFBW500
SFBW500

Η σειρά SF500 είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός κυματοθραύστης πλάτους 5 μέτρων, που συχνά βρίσκεται ως εξωτερικός προβλήτας για διάφορες λιμενικές εγκαταστάσεις. Η σειρά SF500 αναπτύχθηκε αρχικά για την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, όπου οι εγκαταστάσεις μας εκτίθενται τακτικά στους άγριους τυφώνες που μαστίζουν την ακτή κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου. Η επιβίωση της σειράς SF500 εξαρτάται από το μοναδικό σύστημα σύνδεσης που απορροφά και διανέμει τα φορτία όταν τα φορτία αυξάνονται εξαιρετικά κατά τη διάρκεια σοβαρών καταιγίδων.

Όταν ο κυματοθραύστης SF500 είναι υπό πίεση, οι ελαστικοί κύλινδροι των συνδέσεων είναι εκείνοι που παραλαμβάνουν την τάση και όχι τα ειδικά συρματόσχοινα των συνδέσμων, οπότε το σκυρόδεμα γύρω από την περιοχή των συνδέσμων υπόκειται κυρίως σε δυνάμεις συμπίεσης και όχι σε δυνάμεις εφελκυσμού. Αυτό κάνει τον κυματοθραύστη μας μοναδικό και η σειρά SF500 είναι ο κύριος πλωτός κυματοθραύστης που κατασκευάζεται σήμερα.

Τώρα μπορούμε να τους κατασκευάσουμε σε οποιαδήποτε γωνία και να τους εξοπλίσουμε με σχεδόν οποιοδήποτε στοιχείο, γιατί χρησιμοποιούμε τις ίδιες τυποποιημένες τεχνικές λύσεις που έχουν δοκιμαστεί επιτυχώς.

Δείτε το πλήρες φυλλάδιο του προϊόντος εδώ.

SFBW600
SFBW600

Η γεωμετρία αυτών των κυματοθραυστών, σε συνδυασμό με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μας και ένα προηγμένο σύστημα πρόσδεσης, καθιστούν τον πλωτό κυματοθραύστη SFBW600, έναν εξαιρετικό πλωτό στοιχείο για την απόσβεση κυμάτων. Ο συγκεκριμένος κυματοθραύστης αναπτύχθηκε σταδιακά με τα χρόνια. Από μικρότερα μεγέθη στην αρχή, φτάνοντας τώρα το ενιαίο πλάτος των 6 μέτρων, είναι το μεγαλύτερο μοντέλο πλωτού κυματοθραύστη στην αγορά.

Οι κυματοθραύστες της εταιρείας μας είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα υψηλής ευστάθειας και πλευστότητας. Η κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα και η διογκωμένη πολυστερίνη (φελιζόλ) του πλωτήρα παράγει έναν πολύ υψηλό βαθμό πλευστότητας καθιστώντας τον ουσιαστικά αβύθιστο. Ως αποτέλεσμα της χρήσης υλικών υψηλής ποιότητας, σε συνδυασμό με μια διεξοδική διαδικασία κατασκευής, ο πλωτός κυματοθραύστης διαθέτει μεγάλη διάρκεια ζωής. Κάθε τυποποιημένος  πλωτός κυματοθραύστης έχει σχεδιαστεί για να δέχεται τις υποδομές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Συνήθως, οι πλωτοί κυματοθραύστες αγκυρώνονται χρησιμοποιώντας αλυσίδες και Τεχνητούς Ογκολίθους. Η χρήση τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χρήσεις, και μπορεί να αξιοποιηθεί ως μία πλωτή κατασκευή με υψηλή ευστάθεια και ύψος εξάλων.
Δείτε το πλήρες φυλλάδιο του προϊόντος εδώ.

Κτήρια Υπηρεσιών
Κτήρια Υπηρεσιών

Τα πλωτά κτήρια υπηρεσιών είναι οικονομικά, δεν καταναλώνουν πολύτιμη γη και έχουν χαμηλό κόστος κύκλου ζωής. Η κατασκευή δεν βλάπτει τον βυθό ή τη θαλάσσια ζωή, έχει διάρκεια ζωής περισσότερα από 50 χρόνια και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση.

Μια σύγχρονη μαρίνα πρέπει να προσφέρει περισσότερα από απλές θέσεις σκαφών όπως μία  ποικιλία Πλωτών Εφαρμογών, πλωτά κτίρια κοινής ωφέλειας και υπηρεσιών  που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν πολύτιμες ανέσεις. Τα πλωτά καταστήματα εστίασης και τα κτίρια γραφείων είναι δημοφιλείς επιλογές για τους χρήστες Μαρίνων και άλλους επιτόπου χρήστες όπως τα τελωνεία και η ακτοφυλακή. Είναι καθολικά αποδεκτό ότι η συγκέντρωση των επιχειρήσεων έχει θετικό αντίκτυπο στα έσοδα της Μαρίνας και τα κτήρια εξυπηρέτησής της είναι παραδείγματα λύσεων με το «κλειδί στο χέρι» που προσφέρονται σε μία ολοκληρωμένη Μαρίνα χωρίς περιορισμούς.

 

Σταθμοί καυσίμων
Σταθμοί καυσίμων

Οι πλωτοί προβλήτες καυσίμων αναπτύσσονται σε συνεργασία με έμπειρους ειδικούς μηχανικούς. Διατίθενται είτε ως πλωτοί προβλήτες με ενσωματωμένες τις δεξαμενές καυσίμων είτε ως πλωτοί  προβλήτες που έχουν εγκατεστημένες στο κατάστρωμα τις αντλίες καυσίμων, ενώ οι δεξαμενές καυσίμων βρίσκονται στην ξηρά.

Τα πρατήρια καυσίμων μας έχουν εγκριθεί σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις.
Δείτε το πλήρες φυλλάδιο του προϊόντος εδώ.

Πλωτές εξέδρες ελικοπτέρων και υδροπλάνων
Πλωτές εξέδρες ελικοπτέρων και υδροπλάνων

Τα υδροπλάνα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων μεταξύ μεγάλων πόλεων, κατά μήκος παράκτιων διαδρομών και από και προς απομακρυσμένα νησιά ή εσωτερικές λίμνες. Οι πλωτοί προβλήτες για τα υδροπλάνα έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσαρμόζονται εύκολα για κάθε συγκεκριμένη τοποθεσία και να καλύπτουν τις ανάγκες της εταιρείας εκμετάλλευσης. Εκτός από τον ίδιο τον πλωτό προβλήτα, ο οποίος συναρμολογείται πάντα από τυπικά πλωτά στοιχεία, ο σχετικός εξοπλισμός είναι ειδικά σχεδιασμένος για υδροπλάνα και τους χρήστες τους.

Όλος ο εξοπλισμός ασφαλείας, οι ειδικοί προσκρουστήρες, ο βοηθητικός εξοπλισμός στο κατάστρωμα, ο φωτισμός, οι γέφυρες και τα συστήματα πρόσδεσης είναι πλήρως προσαρμοσμένα ώστε να πληρούν τους πολύ αυστηρούς κανονισμούς που απαιτούνται τόσο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όσο και από τις τοπικές λιμενικές αρχές.

Οι πλωτοί σταθμοί υδροπλάνων είναι εξαιρετικά παραδείγματα ευελιξίας στην ανάπτυξη πραγματικά προσαρμοσμένων προϊόντων.

1 2
Αγκύρωση & Σύνδεσμοι
Αγκύρωση & Σύνδεσμοι

Η απορρόφηση κυματικής ενέργειας χωρίς αστοχία στη δομή της κατασκευής αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση. Με βάση την αποδεδειγμένη τεχνολογία στο σχεδιασμό των προβλητών και των συνδέσμων, όλες οι εγκαταστάσεις πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στα ρεύματα, τις παλίρροιες, την έκθεση σε κύματα και σε ορισμένες άλλες συνθήκες για συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Αυτό που ξεχωρίζει την εταιρεία μας είναι ότι πάνω και πέρα ​​από αυτές τις συνθήκες, κάθε έργο που χτίζουμε έχει σχεδιαστεί με σχέδιο επιβίωσης.

Τα προϊόντα της SF Marina είναι ακόμα εκεί, ακόμα και μετά την καταιγίδα.

Δείτε εδώ όλους τους τύπους Συνδέσμων.

Ειδικοί Πλωτοί Προβλήτες
Ειδικοί Πλωτοί Προβλήτες

Η εταιρεία μας, μέσω της SF Marina, με την εκτενή εμπειρία και την καινοτομία να βρίσκεται στο DNA της, έχει μακρά ιστορία για την κατασκευή ολοένα και μεγαλύτερων πλωτών κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ο κύριος χώρος παραγωγής μας στην Βόρεια Ελλάδα εντός του Λιμένα Πόρτο Λάγος, με πρόσβαση σε κρηπίδωμα με μεγάλο βάθος, είναι ιδανικός για την επί παραγγελία παράδοση πλωτών κατασκευών. Παραδίδουμε σε πλοία με γερανούς ή σε πλωτές φορτηγίδες για την μεταφορά των προϊόντων μας οπουδήποτε στον κόσμο.

Ο κόσμος είναι γεμάτος αξιοθαύμαστα παραδείγματα που χτίστηκαν πριν από δεκαετίες, αλλά ο κοινός παρονομαστής για όλους είναι η συγκεκριμένη δομή. Είναι η μόνη τεχνολογία για μια αποδεδειγμένη και μακροχρόνια πλωτή λύση. Οι ειδικές πλωτές κατασκευές διατίθενται σε πολλές μορφές – μια πλωτή σάουνα, ένα  πλωτό ελικοδρόμιο, μία πλωτή σκηνή, πλωτή βεράντα, πλωτές γέφυρες και άλλα. Κάθε ειδική κατασκευή υποστηρίζεται από πλωτή προβλήτα,  η οποία διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα.

Η εταιρεία μας μπορεί να δημιουργήσει δεδομένες γεωμετρίες σε ένα δεδομένο ύψος εξάλων, σύμφωνα με τα δεδομένα σχεδιασμού. Πλωτά σπίτια, πλωτά ξενοδοχεία, πλωτά εστιατόρια, καταδυτικές πλατφόρμες, αποβάθρες κρουαζιερόπλοιων, πλατφόρμες εκδηλώσεων, πρατήρια καυσίμων, προβλήτα επιβίβασης / αποβίβασης επιβατών,  ιχθυοτροφεία είναι μερικά απο τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Πλωτοί Κυματοθραύστες
Πλωτοί Κυματοθραύστες

Το «Θεμέλιο» για ένα ασφαλές Λιμάνι

Ένας κυματοθραύστης είναι η προστασία για ένα λιμάνι. Μπορεί να υποστεί υπερβολική δύναμη όταν οποιαδήποτε καταιγίδα ή τυφώνα το χτυπήσει. Οι πλωτοί κυματοθραύστες της εταιρείας μας έχουν δοκιμαστεί σε πλήρη κλίμακα από εκατό χρόνια καταιγίδων και τυφώνων. Από τότε που ο πρώτος πλωτός κυματοθραύστης εγκαταστάθηκε πριν από σχεδόν 40 χρόνια, από την εταιρεία SF Marina πλήθος άλλων πλωτών κυματοθραυστών εγκαταστάθηκαν σε μια ευρεία ποικιλία τοποθεσιών που συχνά βρίσκονται εκτίθενται σε δυσμενείς συνθήκες, σε όλες τις κλιματικές ζώνες και σε ακραίες τοποθεσίες. Ο πλωτός μας κυματοθραύστης έχει δοκιμαστεί σε πολλές περιπτώσεις και μέσα από αυτές τις περιπτώσεις μελετάμε, μαθαίνουμε και βελτιώνουμε την τεχνολογία μας. Κάθε κυματοθραύστης είναι μοναδικός και ως εκ τούτου κατασκευάζεται κατά παραγγελία μόνο εφόσον ο πελάτης εγκρίνει το “σχέδιο κατασκευής”, που σημαίνει ότι οι πελάτες μας παραλαμβάνουν τους προβλήτες τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους.

Γιατί Πλωτοί Κυματοθραύστες

Με μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάζουμε την τρέχουσα γκάμα των πλωτών κυματοθραυστών μας. Ο σχεδιασμός προέρχεται από το άθροισμα όλων των εμπειριών που έχουμε συγκεντρώσει από την πρώτη εγκατάσταση κυματοθραύστη. Η εμπιστοσύνη μας στους κυματοθραύστες μας έγκειται στο γεγονός πως γνωρίζουμε ότι οι πλωτοί κυματοθραύστες μας δοκιμάζονται καθημερινά.

Οι πλωτοί κυματοθραύστες της εταιρείας μας έχουν δοκιμαστεί σε πολύ ακραίες συνθήκες από καταιγίδες, και τυφώνες σε όλα τα μέρη του κόσμου. Δεδομένου ότι ο πρώτος πλωτός κυματοθραύστης εγκαταστάθηκε πριν από σχεδόν 40 χρόνια από την SF Marina,  πλήθος άλλων πλωτών κυματοθραυστών εγκαταστάθηκαν σε μια ευρεία ποικιλία τοποθεσιών που εκτίθενται σε σκληρές συνθήκες, σε βαθιά και ρηχά νερά και σε όλες τις κλιματικές ζώνες.

Η εταιρεία μας παρέχει μια πλήρη γκάμα κυματοθραυστών από οπλισμένο σκυρόδεμα με πλάτος από 3 έως 10 μέτρα. Η ομάδα σχεδιασμού μας θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τη σωστή διαμόρφωση του κυματοθραύστη για την τοποθεσία σας, καθώς και να σχεδιάσετε ένα αξιόπιστο και οικονομικό σχέδιο αγκύρωσης για την ασφαλή λειτουργία του.

Οι κυματοθραύστες της εταιρείας μας έχουν σχεδιαστεί από την SF Marina για το χαμηλότερο δυνατό κόστος συντήρησης, με εύκολα προσβάσιμα σημεία ελέγχου, με ευκολία στην αντικατάσταση των ειδικών συνδέσμων και όλα τα εξαρτήματα που ενσωματώνονται είναι ανοξείδωτα.

Οι 3 βασικές αρχές για Πλωτούς Κυματοθραύστες

Όλοι οι πλωτοί προβλήτες από οπλισμένο σκυρόδεμα, μπορούν να αποσβέσουν κύματα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ ενός πλωτού κυματοθραύστη και ενός πλωτού προβλήτα από σκυρόδεμα. Οι πλωτοί κυματοθραύστες και οι προβλήτες από σκυρόδεμα διαφέρουν σημαντικά στις τρείς βασικές αρχές σχεδιασμού: αντοχή οπλισμένου σκυροδέματος, αντοχή συνδέσμων και αγκύρωση. Ένας κανονικός πλωτός προβλήτας από σκυρόδεμα έχει σχεδιαστεί για να παραλάβει κυρίως δυνάμεις από σταθερά φορτία και δυνάμεις ανέμου. Ένας πλωτός κυματοθραύστης έχει σχεδιαστεί για να περιορίζει την κίνηση των πλωτών στοιχείων από τα οποία αποτελείται.

Όταν το κάνει αυτό, το κύμα εξασθενεί σημαντικά και η ενέργεά του μετατρέπεται σε ενέργεια κίνησης του πλωτού κυματοθραύστη. Όταν η κυματική ενέργεια υπερβαίνει το μέγιστο όριο για το οποίο μπορεί να απορροφήσει, ο πλωτός κυματοθραύστης πρέπει να είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να επιτρέπει στην υπερβολική ενέργεια να περάσει χωρίς να τον καταστρέψει. Αυτό το δεδομένο δεν είναι τυχαίο, είναι υψίστης σημασίας για τον σχεδιασμό και την διάρκεια ζωής ενός πλωτού κυματοθραύστη.

Οι ανθεκτικοί πλωτοί κυματοθραύστες της SF Marina απολαμβάνουν παγκόσμια αναγνώριση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πλωτοί κυματοθραύστες της SF Marina απολαμβάνουν παγκόσμια αναγνώριση.

Όλη η ιδέα μας για τους πλωτούς κυματοθραύστες βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές κατασκευής:

  1. Οι δακτύλιοι αγκύρωσης ενισχύονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο κυματοθραύστης να μπορεί να ανυψωθεί από ένα μόνο δακτύλιο.
  2. Το σύστημα σύνδεσης αποτελείται από προσβάσιμα φρεάτια με βαριές χαλύβδινες πλάκες, ανοξείδωτα υλικά, ειδικά συρματόσχοινα συσκευασμένα σε αντιδιαβρωτικό γράσο και βαρέως τύπου ελαστικός κύλινδρος. Το σύστημα σύνδεσης  είναι επίσης τόσο ευέλικτο, ώστε να μπορούμε χρησιμοποιήσουμε ειδικούς κεντρικούς συνδέσμους, για να εξαλείψουμε στρεπτικά φορτία σε μεγάλα μήκη κυματοθραυστών ή πλωτά τμήματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή συγκεκριμένων γωνιακών λύσεων.
  3. Η τεχνική πρόσδεσης βασίζεται σε ένα σύστημα αγκύρωσης που χρησιμοποιεί βαριές αλυσίδες και αγκύρια από σκυρόδεμα. Η αλυσίδα συνδέεται με τους δακτυλίους αγκυροβόλησης στον πλωτό κυματοθραύστη, με ναυτικά κλειδιά και έναν «μεταλλικό δακτύλιο» όπως φαίνεται παρακάτω. Είναι σαφές από το παρακάτω διάγραμμα, ότι όταν οι δυνάμεις στην αλυσίδα αυξάνονται, το σημείο πρόσδεσης του κυματοθραύστη τραβιέται προς τα κάτω από το σχετικό φορτίο, και η συνολική δύναμη στους συνδέσμους προκαλεί την έλξη των κυματοθραυστών μεταξύ τους, ενώ συγχρόνως διατηρούνται συνδεμένοι με ασφάλεια από τους ελαστικούς συνδέσμους. Όσο περισσότερο φυσάει ο άνεμος, τόσο πιο πολύ έλκονται μεταξύ τους.
Πλωτοί Προβλήτες από σκυρόδεμα
Πλωτοί Προβλήτες από σκυρόδεμα

Η εταιρεία μας προσφέρει μια ευρεία και ευέλικτη γκάμα πλωτών προβλητών από σκυρόδεμα. Τα πλάτη των πλωτών προβλητών κυμαίνονται μεταξύ 2, 4 και 10 μέτρων. Το ύψος εξάλων κυμαίνεται από 50 έως 100 εκατοστά. Σχεδόν χωρίς κανένα τεχνικό περιορισμό οποιοδήποτε μήκος μπορεί να δημιουργηθεί επί παραγγελία, οποιαδήποτε γωνία και οποιαδήποτε διαμόρφωση μπορεί να κατασκευαστεί. Οι αναμονές για τις Η/Μ παροχές μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε ανάγκη. Οι πλωτοί προβλήτες της εταιρείας μας έχουν χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο επιτρέπει την εγκατάστασή τους σε περιοχές όπου υπάρχουν έντονοι κυματισμοί.

Το πάχος των τοιχωμάτων της κατασκευής και το υψηλής ποιότητας οπλισμένο σκυρόδεμα που προστατεύει τον οπλισμό, παρέχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής πλωτών προβλητών στην αγορά. Οι πλωτοί προβλήτες μας προσφέρουν μια υψηλής αισθητικής καθαρή, λιτή και ασφαλή πρόσδεση για όλους τους επισκέπτες μίας Μαρίνας σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Όλοι οι πλωτοί προβλήτες μας είναι εφοδιασμένοι με ένα περιμετρικό ξύλο ως προσκρουστήρας που τοποθετείται στα άκρα της πλωτής προβλήτας, χρησιμοποιώντας ανοξείδωτα μπουλόνια, τα οποία βιδώνονται σε ειδικά ανοξείδωτα «ουπατ» που βρίσκονται ενσωματωμένα στο σώμα του σκυροδέματος.

Τα σημεία αγκύρωσης  κάθε προβλήτα είναι είτε ειδικοί κρίκοι αγκύρωσης, είτε φρεάτια με σωλήνα όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως υλικά αγκύρωσης, αλυσίδες ή κάβοι και άγκυρες βαρύτητας ή ειδικά αγκύρια πυθμένα. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μεταλλικοί πάσσαλοι, τότε ειδικοί οδηγοί πασσάλων τοποθετούνται, είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά,  με ειδική προσαρμογή στο σώμα του πλωτού προβλήτα.

Για την τοποθέτηση των εξαρτημάτων των πλωτών προβλητών, όπως δέστρες σκαφών, σκάλες, στύλοι φωτισμού κ.λπ. ειδικές ανοξείδωτες «θηλυκές» αναμονές ενσωματώνονται στο σώμα αυτών. Επίσης, είναι εφικτό η τοποθέτηση πρόσθετου ξύλινου καταστρώματος από τροπική ή συνθετική ξυλεία σε όλους του τύπους των πλωτών προβλητών.

Όλοι οι πλωτοί προβλήτες είναι ειδικά ενισχυμένοι από οπλισμό σκυροδέματος, για όλες τις ειδικές κατασκευές όπως γωνιακές ενώσεις, κεντρικοί σύνδεσμοι, δέστρες μεγάλων σκαφών και υπερκατασκευές στο κατάστρωμα. Με ένα τόσο υψηλό επίπεδο προσαρμογής ο κάθε πλωτός προβλήτας είναι μοναδικός.

Ανάλογα με τα περιβαλλοντικά δεδομένα της περιοχής τοποθέτησης και της χρήσης των προβλητών, επιλέγεται ο καταλληλότερος τρόπος αγκύρωσης τους για την ασφαλή λειτουργία τους.

PROJECTS

Αναζήτηση