0,00% €2,095
DARK MODE
0,00% €2,095

Κατασκευές

Η ΤΟΜΗ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες με εμπειρία άνω των 30 ετών σε έργα υποδομής, ενώ διαθέτει μοναδική στην ελληνική και Κυπριακή αγορά, εξειδίκευση στην κατασκευή πλωτών κατασκευών από σκυρόδεμα, μέσω της θυγατρικής της ΤΟΜΗ/ ΤΜΗΜΑ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ. Η εταιρεία εξειδικεύεται σε αστικές αναπλάσεις και διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου, κατασκευές και συντηρήσεις παιδικών χαρών, κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, κατασκευή και συντήρηση έργων πρασίνου, συντήρηση δομικών έργων, συστημάτων και εγκαταστάσεων.

ΤΟΜI, is one of the largest construction companies, with over 30 years of experience in infrastructure projects. In Greek & Cyprus market, specialized in urban regeneration and landscaping,  construction and maintenance of construction works, systems and facilities of floating concrete pontoon, in Greece and abroad.

Πλωτά σπίτια
Πλωτά σπίτια

Τα πλωτά σπίτια είναι μοναδικές λύσεις για διαβίωση όλο το χρόνο, ως χώρος εργασίας ή ως δεύτερο σπίτι. Το να ζεις σε ένα πλωτό σπίτι είναι μια κομψή επιλογή ζωής και αν αγαπάς τη θάλασσα, θα αγαπήσεις το πλωτό σπίτι. Η κατασκευή είναι θωρακισμένη από περιβαλλοντική άποψη, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στον βυθό ή τη θαλάσσια ζωή.

Όλη η κατασκευή έχει διάρκεια ζωής περισσότερα από 50 χρόνια και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση.

Οδηγοί Πασσάλων
Οδηγοί Πασσάλων

Όταν οι διακυμάνσεις της στάθμης της θάλασσας είναι σημαντικές, μπορεί κάποιος να θέλει να αγκυρώσει τους πλωτούς προβλήτες χρησιμοποιώντας μεταλλικούς πασσάλους που τοποθετούνται στον πυθμένα της θάλασσας. Αυτό επιτρέπει στους πλωτούς προβλήτες να υψώνονται και να βυθίζονται με τη στάθμη του νερού. Οι πλωτοί κυματοθραύστες ή οι πλωτοί προβλήτες αγκυρώνονται σε αυτές τις περιπτώσεις είτε από εξωτερικούς είτε από εσωτερικούς οδηγούς πασσάλων. Ο σχεδιασμός κατάλληλων οδηγών πασσάλων για κάθε έργο είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Αγκύρωση
Αγκύρωση

Η εταιρεία μας προσφέρει νέα τεχνική που έχει αναπτυχθεί για αγκύρωση σε δύσκολες συνθήκες, όπως απομακρυσμένες τοποθεσίες ή βαθιά νερά (έως 50 μέτρα). Η αγκύρωση των πλωτών προβλητών και κυματοθραυστών είναι η τεχνική που διασφαλίζει ότι ένας αγκυροβολημένος κυματοθραύστης ή πλωτός προβλήτας, παραμένει στο επιθυμητό μέρος ανεξάρτητα από τις δυνάμεις που ενεργούν πάνω του. Αυτό επιτυγχάνεται διασφαλίζοντας ότι οι δυνάμεις που δρουν στην πλωτή κατασκευή, θα κατανεμηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε η πλωτή κατασκευή να παραμείνει άθικτη ακόμη και στις κακές συνθήκες.

Η αγκύρωση μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με μεταλλικούς πασσάλους που τοποθετούνται στον πυθμένα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πλωτοί κυματοθραύστες ή οι πλωτοί προβλήτες ασφαλίζονται  είτε από εξωτερικούς είτε εσωτερικούς οδηγούς πασσάλων.

Η αγκύρωση μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας ειδικά μεταλλικά αγκύρια που βιδώνονται στον πυθμένα με αποτέλεσμα, να έχουμε εξαιρετικά  ισχυρά σημεία στερέωσης όπου μπορούν να συνδεθούν αλυσίδες, η σύστημα Seaflex με σχοινιά. Σε όλες τις περιπτώσεις, η αγκύρωση πρέπει να είναι σχεδιασμένη για τις προβλεπόμενες δυνάμεις. Ο σχεδιασμός μιας κατάλληλης λύσης αγκύρωσης για κάθε τοποθεσία είναι ύψιστης σημασίας. Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί ως αναφορές εμπορικά διαθέσιμες μεθόδους υπολογισμού, αλλά με βάση την εμπειρία που έχει αποκτήσει από χιλιάδες ολοκληρωμένα έργα θα προσαρμόσει ανάλογα την μέθοδο αγκύρωσης.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η αγκύρωση πρέπει να είναι σχεδιασμένη για τις προβλεπόμενες δυνάμεις. Ο σχεδιασμός μιας κατάλληλης λύσης αγκύρωσης για κάθε τοποθεσία είναι ύψιστης σημασίας.

Όλα τα υλικά αγκύρωσης στον πυθμένα ήτοι, οι αλυσίδες, τα σχοινιά, το Seaflex και τα σημεία στερέωσης πρέπει να είναι σχεδιασμένα για κατανομή δύναμης.

 

Τεχνική του συστήματος σύνδεσης
Τεχνική του συστήματος σύνδεσης

Οι σύνδεσμοι της SF Marina είναι υπερσύγχρονοι σύνδεσμοι πλωτών προβλητών από σκυρόδεμα ειδικά σχεδιασμένοι για τη σύνδεση των ισχυρότερων πλωτών κατασκευών από σκυρόδεμα στον κόσμο και αυτό αποδεικνύετε από τις χιλιάδες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα. Η σύνδεση δύο ή περισσοτέρων συγκεκριμένων προβλητών είναι μια πολύπλοκη εργασία με την πολυπλοκότητα να αυξάνεται σχεδόν εκθετικά με την αύξηση των φορτίων. Οι βαρύτεροι πλωτοί προβλήτες, τα μεγαλύτερα κύματα, τα μεγαλύτερα σκάφη και οι υψηλότερες ταχύτητες ανέμου αυξάνουν όλα τα φορτία στις συνδέσεις μεταξύ των προβλητών. Το εύρος σύνδεσης της SF Marina είναι αναπόσπαστο μέρος του συστήματος SF Marina, καθώς επιτρέπουν την κατασκευή μεγάλων μήκους προβλητών σε ξεχωριστές μονάδες που μπορούν να συνδεθούν χωρίς να διακυβεύεται η δομική ακεραιότητα του προβλήτα.

Κάθε σύνδεσμος έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι αρκετά ισχυρός και να συγκρατεί τους πλωτούς προβλήτες από σκυρόδεμα ή τους πλωτούς κυματοθραύστες σε πλευρική κατεύθυνση, ενώ παρέχει δομική ανακούφιση στα ίδια σώματα επιτρέποντας οριζόντια κίνηση, λειτουργώντας έτσι σαν γιγαντιαία άρθρωση.

Σε μακρά μήκους πλωτή προβλήτα και σε μεγάλα κύματα, ο ισχυρός περιορισμός στην οριζόντια κίνηση κατά τη χρήση κανονικών συνδέσμων, απαιτεί μείωση της στρεπτικής έντασης. Στη σειρά σύνδεσης SF Marina η λύση σε αυτήν την πρόκληση είναι ο νέος σχεδιασμός του κεντρικού συνδέσμου. Συνήθως, ο κεντρικός σύνδεσμός χρησιμοποιείται ανά τρία τεμάχια πλωτών στοιχείων σε πλωτό προβλήτα μεγάλου μήκους.

Με την πάροδο των ετών, πολλές παράμετροι σχεδιασμού έχουν ενσωματωθεί στην παρούσα σχεδίαση του εύρους των συνδέσμων, όπως ευκολία τοποθέτησης, ευκολία αντικατάστασης, πρόγραμμα συντήρησης, ελαχιστοποίηση ανταλλακτικών. Μεταξύ δύο παρακείμενων πλωτών στοιχείων και των ανοξείδωτων συρματόσχοινων, τοποθετούνται ειδικά ελαστικά σχήματος κυλίνδρου. Το ειδικό ελαστικό απορροφά τους κραδασμούς και κρατά τα πλωτά στοιχεία μακριά το ένα από το άλλο κατά τη διάρκεια βαρέων φορτίων.

Τα ειδικά ανοξείδωτα συρματόσχοινα οδηγούνται από το πρώτο κουτί συνδέσμου του προβλήτα, διαπερνούν τον ελαστικό κύλινδρο και καταλήγουν μέσα στο δεύτερο κουτί συνδέσμου του επόμενου προβλήτα για να στερεωθούν με ασφάλεια με δύο παξιμάδια σε κάθε άκρο. Σήμερα, κάθε ειδικό συρματόσχοινο που χρησιμοποιείται στην περιοχή των συνδέσμων μας, έχει γράσο προληπτικής διάβρωσης που περικλείεται μέσα σε ένα συρρικνωμένο ελαστικό περίβλημα, παρατείνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τα μη προστατευμένα συρματόσχοινα. Μετά από την αναμενόμενη διάρκεια ζωής κάθε συρματόσχοινο μπορεί να αντικατασταθεί  χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδέσετε τους πλωτούς προβλήτες μεταξύ τους.

Η γκάμα των συνδέσμων της SF Marina χρησιμοποιείται για όλα τα είδη των ενώσεων μεταξύ των πλωτών προβλητών, όπως ενώσεις σε σχήμα «Γ» και «T». Με την προσθήκη περισσότερων συρματόσχοινων, και χρησιμοποιώντας εμπειρικά μοντέλα υπολογισμού, μπορούμε να παραλάβουμε τα υψηλότερα φορτία που δημιουργούνται από τις βαριές πλωτές κατασκευές. Υιοθετώντας λοιπόν την πολυετή εμπειρία μας, μπορούμε σήμερα να ενώσουμε μεταξύ τους πλωτές κατασκευές οποιαδήποτε σχήματος.

1 2
Αγκύρωση & Σύνδεσμοι
Αγκύρωση & Σύνδεσμοι

Η απορρόφηση κυματικής ενέργειας χωρίς αστοχία στη δομή της κατασκευής αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση. Με βάση την αποδεδειγμένη τεχνολογία στο σχεδιασμό των προβλητών και των συνδέσμων, όλες οι εγκαταστάσεις πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στα ρεύματα, τις παλίρροιες, την έκθεση σε κύματα και σε ορισμένες άλλες συνθήκες για συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Αυτό που ξεχωρίζει την εταιρεία μας είναι ότι πάνω και πέρα ​​από αυτές τις συνθήκες, κάθε έργο που χτίζουμε έχει σχεδιαστεί με σχέδιο επιβίωσης.

Τα προϊόντα της SF Marina είναι ακόμα εκεί, ακόμα και μετά την καταιγίδα.

Δείτε εδώ όλους τους τύπους Συνδέσμων.

Ειδικοί Πλωτοί Προβλήτες
Ειδικοί Πλωτοί Προβλήτες

Η εταιρεία μας, μέσω της SF Marina, με την εκτενή εμπειρία και την καινοτομία να βρίσκεται στο DNA της, έχει μακρά ιστορία για την κατασκευή ολοένα και μεγαλύτερων πλωτών κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ο κύριος χώρος παραγωγής μας στην Βόρεια Ελλάδα εντός του Λιμένα Πόρτο Λάγος, με πρόσβαση σε κρηπίδωμα με μεγάλο βάθος, είναι ιδανικός για την επί παραγγελία παράδοση πλωτών κατασκευών. Παραδίδουμε σε πλοία με γερανούς ή σε πλωτές φορτηγίδες για την μεταφορά των προϊόντων μας οπουδήποτε στον κόσμο.

Ο κόσμος είναι γεμάτος αξιοθαύμαστα παραδείγματα που χτίστηκαν πριν από δεκαετίες, αλλά ο κοινός παρονομαστής για όλους είναι η συγκεκριμένη δομή. Είναι η μόνη τεχνολογία για μια αποδεδειγμένη και μακροχρόνια πλωτή λύση. Οι ειδικές πλωτές κατασκευές διατίθενται σε πολλές μορφές – μια πλωτή σάουνα, ένα  πλωτό ελικοδρόμιο, μία πλωτή σκηνή, πλωτή βεράντα, πλωτές γέφυρες και άλλα. Κάθε ειδική κατασκευή υποστηρίζεται από πλωτή προβλήτα,  η οποία διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα.

Η εταιρεία μας μπορεί να δημιουργήσει δεδομένες γεωμετρίες σε ένα δεδομένο ύψος εξάλων, σύμφωνα με τα δεδομένα σχεδιασμού. Πλωτά σπίτια, πλωτά ξενοδοχεία, πλωτά εστιατόρια, καταδυτικές πλατφόρμες, αποβάθρες κρουαζιερόπλοιων, πλατφόρμες εκδηλώσεων, πρατήρια καυσίμων, προβλήτα επιβίβασης / αποβίβασης επιβατών,  ιχθυοτροφεία είναι μερικά απο τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Πλωτοί Κυματοθραύστες
Πλωτοί Κυματοθραύστες

Το «Θεμέλιο» για ένα ασφαλές Λιμάνι

Ένας κυματοθραύστης είναι η προστασία για ένα λιμάνι. Μπορεί να υποστεί υπερβολική δύναμη όταν οποιαδήποτε καταιγίδα ή τυφώνα το χτυπήσει. Οι πλωτοί κυματοθραύστες της εταιρείας μας έχουν δοκιμαστεί σε πλήρη κλίμακα από εκατό χρόνια καταιγίδων και τυφώνων. Από τότε που ο πρώτος πλωτός κυματοθραύστης εγκαταστάθηκε πριν από σχεδόν 40 χρόνια, από την εταιρεία SF Marina πλήθος άλλων πλωτών κυματοθραυστών εγκαταστάθηκαν σε μια ευρεία ποικιλία τοποθεσιών που συχνά βρίσκονται εκτίθενται σε δυσμενείς συνθήκες, σε όλες τις κλιματικές ζώνες και σε ακραίες τοποθεσίες. Ο πλωτός μας κυματοθραύστης έχει δοκιμαστεί σε πολλές περιπτώσεις και μέσα από αυτές τις περιπτώσεις μελετάμε, μαθαίνουμε και βελτιώνουμε την τεχνολογία μας. Κάθε κυματοθραύστης είναι μοναδικός και ως εκ τούτου κατασκευάζεται κατά παραγγελία μόνο εφόσον ο πελάτης εγκρίνει το “σχέδιο κατασκευής”, που σημαίνει ότι οι πελάτες μας παραλαμβάνουν τους προβλήτες τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους.

Γιατί Πλωτοί Κυματοθραύστες

Με μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάζουμε την τρέχουσα γκάμα των πλωτών κυματοθραυστών μας. Ο σχεδιασμός προέρχεται από το άθροισμα όλων των εμπειριών που έχουμε συγκεντρώσει από την πρώτη εγκατάσταση κυματοθραύστη. Η εμπιστοσύνη μας στους κυματοθραύστες μας έγκειται στο γεγονός πως γνωρίζουμε ότι οι πλωτοί κυματοθραύστες μας δοκιμάζονται καθημερινά.

Οι πλωτοί κυματοθραύστες της εταιρείας μας έχουν δοκιμαστεί σε πολύ ακραίες συνθήκες από καταιγίδες, και τυφώνες σε όλα τα μέρη του κόσμου. Δεδομένου ότι ο πρώτος πλωτός κυματοθραύστης εγκαταστάθηκε πριν από σχεδόν 40 χρόνια από την SF Marina,  πλήθος άλλων πλωτών κυματοθραυστών εγκαταστάθηκαν σε μια ευρεία ποικιλία τοποθεσιών που εκτίθενται σε σκληρές συνθήκες, σε βαθιά και ρηχά νερά και σε όλες τις κλιματικές ζώνες.

Η εταιρεία μας παρέχει μια πλήρη γκάμα κυματοθραυστών από οπλισμένο σκυρόδεμα με πλάτος από 3 έως 10 μέτρα. Η ομάδα σχεδιασμού μας θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τη σωστή διαμόρφωση του κυματοθραύστη για την τοποθεσία σας, καθώς και να σχεδιάσετε ένα αξιόπιστο και οικονομικό σχέδιο αγκύρωσης για την ασφαλή λειτουργία του.

Οι κυματοθραύστες της εταιρείας μας έχουν σχεδιαστεί από την SF Marina για το χαμηλότερο δυνατό κόστος συντήρησης, με εύκολα προσβάσιμα σημεία ελέγχου, με ευκολία στην αντικατάσταση των ειδικών συνδέσμων και όλα τα εξαρτήματα που ενσωματώνονται είναι ανοξείδωτα.

Οι 3 βασικές αρχές για Πλωτούς Κυματοθραύστες

Όλοι οι πλωτοί προβλήτες από οπλισμένο σκυρόδεμα, μπορούν να αποσβέσουν κύματα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ ενός πλωτού κυματοθραύστη και ενός πλωτού προβλήτα από σκυρόδεμα. Οι πλωτοί κυματοθραύστες και οι προβλήτες από σκυρόδεμα διαφέρουν σημαντικά στις τρείς βασικές αρχές σχεδιασμού: αντοχή οπλισμένου σκυροδέματος, αντοχή συνδέσμων και αγκύρωση. Ένας κανονικός πλωτός προβλήτας από σκυρόδεμα έχει σχεδιαστεί για να παραλάβει κυρίως δυνάμεις από σταθερά φορτία και δυνάμεις ανέμου. Ένας πλωτός κυματοθραύστης έχει σχεδιαστεί για να περιορίζει την κίνηση των πλωτών στοιχείων από τα οποία αποτελείται.

Όταν το κάνει αυτό, το κύμα εξασθενεί σημαντικά και η ενέργεά του μετατρέπεται σε ενέργεια κίνησης του πλωτού κυματοθραύστη. Όταν η κυματική ενέργεια υπερβαίνει το μέγιστο όριο για το οποίο μπορεί να απορροφήσει, ο πλωτός κυματοθραύστης πρέπει να είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να επιτρέπει στην υπερβολική ενέργεια να περάσει χωρίς να τον καταστρέψει. Αυτό το δεδομένο δεν είναι τυχαίο, είναι υψίστης σημασίας για τον σχεδιασμό και την διάρκεια ζωής ενός πλωτού κυματοθραύστη.

Οι ανθεκτικοί πλωτοί κυματοθραύστες της SF Marina απολαμβάνουν παγκόσμια αναγνώριση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πλωτοί κυματοθραύστες της SF Marina απολαμβάνουν παγκόσμια αναγνώριση.

Όλη η ιδέα μας για τους πλωτούς κυματοθραύστες βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές κατασκευής:

  1. Οι δακτύλιοι αγκύρωσης ενισχύονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο κυματοθραύστης να μπορεί να ανυψωθεί από ένα μόνο δακτύλιο.
  2. Το σύστημα σύνδεσης αποτελείται από προσβάσιμα φρεάτια με βαριές χαλύβδινες πλάκες, ανοξείδωτα υλικά, ειδικά συρματόσχοινα συσκευασμένα σε αντιδιαβρωτικό γράσο και βαρέως τύπου ελαστικός κύλινδρος. Το σύστημα σύνδεσης  είναι επίσης τόσο ευέλικτο, ώστε να μπορούμε χρησιμοποιήσουμε ειδικούς κεντρικούς συνδέσμους, για να εξαλείψουμε στρεπτικά φορτία σε μεγάλα μήκη κυματοθραυστών ή πλωτά τμήματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή συγκεκριμένων γωνιακών λύσεων.
  3. Η τεχνική πρόσδεσης βασίζεται σε ένα σύστημα αγκύρωσης που χρησιμοποιεί βαριές αλυσίδες και αγκύρια από σκυρόδεμα. Η αλυσίδα συνδέεται με τους δακτυλίους αγκυροβόλησης στον πλωτό κυματοθραύστη, με ναυτικά κλειδιά και έναν «μεταλλικό δακτύλιο» όπως φαίνεται παρακάτω. Είναι σαφές από το παρακάτω διάγραμμα, ότι όταν οι δυνάμεις στην αλυσίδα αυξάνονται, το σημείο πρόσδεσης του κυματοθραύστη τραβιέται προς τα κάτω από το σχετικό φορτίο, και η συνολική δύναμη στους συνδέσμους προκαλεί την έλξη των κυματοθραυστών μεταξύ τους, ενώ συγχρόνως διατηρούνται συνδεμένοι με ασφάλεια από τους ελαστικούς συνδέσμους. Όσο περισσότερο φυσάει ο άνεμος, τόσο πιο πολύ έλκονται μεταξύ τους.
Πλωτοί Προβλήτες από σκυρόδεμα
Πλωτοί Προβλήτες από σκυρόδεμα

Η εταιρεία μας προσφέρει μια ευρεία και ευέλικτη γκάμα πλωτών προβλητών από σκυρόδεμα. Τα πλάτη των πλωτών προβλητών κυμαίνονται μεταξύ 2, 4 και 10 μέτρων. Το ύψος εξάλων κυμαίνεται από 50 έως 100 εκατοστά. Σχεδόν χωρίς κανένα τεχνικό περιορισμό οποιοδήποτε μήκος μπορεί να δημιουργηθεί επί παραγγελία, οποιαδήποτε γωνία και οποιαδήποτε διαμόρφωση μπορεί να κατασκευαστεί. Οι αναμονές για τις Η/Μ παροχές μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε ανάγκη. Οι πλωτοί προβλήτες της εταιρείας μας έχουν χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο επιτρέπει την εγκατάστασή τους σε περιοχές όπου υπάρχουν έντονοι κυματισμοί.

Το πάχος των τοιχωμάτων της κατασκευής και το υψηλής ποιότητας οπλισμένο σκυρόδεμα που προστατεύει τον οπλισμό, παρέχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής πλωτών προβλητών στην αγορά. Οι πλωτοί προβλήτες μας προσφέρουν μια υψηλής αισθητικής καθαρή, λιτή και ασφαλή πρόσδεση για όλους τους επισκέπτες μίας Μαρίνας σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Όλοι οι πλωτοί προβλήτες μας είναι εφοδιασμένοι με ένα περιμετρικό ξύλο ως προσκρουστήρας που τοποθετείται στα άκρα της πλωτής προβλήτας, χρησιμοποιώντας ανοξείδωτα μπουλόνια, τα οποία βιδώνονται σε ειδικά ανοξείδωτα «ουπατ» που βρίσκονται ενσωματωμένα στο σώμα του σκυροδέματος.

Τα σημεία αγκύρωσης  κάθε προβλήτα είναι είτε ειδικοί κρίκοι αγκύρωσης, είτε φρεάτια με σωλήνα όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως υλικά αγκύρωσης, αλυσίδες ή κάβοι και άγκυρες βαρύτητας ή ειδικά αγκύρια πυθμένα. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μεταλλικοί πάσσαλοι, τότε ειδικοί οδηγοί πασσάλων τοποθετούνται, είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά,  με ειδική προσαρμογή στο σώμα του πλωτού προβλήτα.

Για την τοποθέτηση των εξαρτημάτων των πλωτών προβλητών, όπως δέστρες σκαφών, σκάλες, στύλοι φωτισμού κ.λπ. ειδικές ανοξείδωτες «θηλυκές» αναμονές ενσωματώνονται στο σώμα αυτών. Επίσης, είναι εφικτό η τοποθέτηση πρόσθετου ξύλινου καταστρώματος από τροπική ή συνθετική ξυλεία σε όλους του τύπους των πλωτών προβλητών.

Όλοι οι πλωτοί προβλήτες είναι ειδικά ενισχυμένοι από οπλισμό σκυροδέματος, για όλες τις ειδικές κατασκευές όπως γωνιακές ενώσεις, κεντρικοί σύνδεσμοι, δέστρες μεγάλων σκαφών και υπερκατασκευές στο κατάστρωμα. Με ένα τόσο υψηλό επίπεδο προσαρμογής ο κάθε πλωτός προβλήτας είναι μοναδικός.

Ανάλογα με τα περιβαλλοντικά δεδομένα της περιοχής τοποθέτησης και της χρήσης των προβλητών, επιλέγεται ο καταλληλότερος τρόπος αγκύρωσης τους για την ασφαλή λειτουργία τους.

PROJECTS

Αναζήτηση