ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Η ΑΚΤΩΡ αποτελεί τον κατασκευαστικό βραχίονα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τη μεγαλύτερη θυγατρική του εταιρεία.
Με βαθιά εξειδίκευση στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες και διεθνή παρουσία στον τομέα των υποδομών, παρέχει ένα μεγάλο εύρος διαφοροποιημένων υπηρεσιών στις Κατασκευές, στα Φωτοβολταϊκά Πάρκα, στις Λατομικές δραστηριότητες, στη Διαχείριση Τεχνικών Εγκαταστάσεων και στη Διαχείριση Έργων, δημιουργώντας καινοτόμα και βιώσιμα έργα που συμβάλλουν στην εξέλιξη του κλάδου των κατασκευών.
Η ΑΚΤΩΡ αποτελεί τον κατασκευαστικό βραχίονα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τη μεγαλύτερη θυγατρική του εταιρεία.
Με βαθιά εξειδίκευση στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες και διεθνή παρουσία στον τομέα των υποδομών, παρέχει ένα μεγάλο εύρος διαφοροποιημένων υπηρεσιών στις Κατασκευές, στα Φωτοβολταϊκά Πάρκα, στις Λατομικές δραστηριότητες, στη Διαχείριση Τεχνικών Εγκαταστάσεων και στη Διαχείριση Έργων, δημιουργώντας καινοτόμα και βιώσιμα έργα που συμβάλλουν στην εξέλιξη του κλάδου των υποδομών.
ΤΑ ΕΡΓΑ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αντίς Αμπέμπα
Τύπος: Περιβαλλοντικά Έργα / Διεθνή Έργα / Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων
Τοποθεσία: Αιθιοπία
Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αντίς Αμπέμπα
ΑΚΤΩΡ
Το έργο αφορά τη μελέτη και την κατασκευή των πολιτικών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στην περιοχή «Καλίτη» της Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, η οποία βρίσκεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου έργου περιβαλλοντικής αναβάθμισης της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα. Ο σχεδιασμός του έργου, θα εξασφαλίσει την απαραίτητη επεξεργασία λυμάτων, ώστε η τελική απόρροια να αξιοποιηθεί για αρδευτικούς σκοπούς, διαθέτοντας ταυτόχρονα το ελάχιστο δυνατό κόστος λειτουργίας και συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Η επεξεργασία των λυμάτων αποτελείται από προκαταρκτική επεξεργασία (χονδρόκοκκο και λεπτόκοκκο, αφαίρεση κόκκων), αντιδραστήρες USB, φίλτρα εξαπάτησης, τριτοβάθμια επεξεργασία και επεξεργασία λάσπης (κλίνες ξήρανσης λάσπης). Περιλαμβάνονται επίσης το Σύστημα Υποδοχής Λυμάτων Λυμάτων και το Σύστημα Παραλαβής και Προεπεξεργασίας Λυμάτων Λυμάτων.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Μονάδα Επεξεργασία Νερού Αποσελέμη
Τύπος: Έργα Υποδομών / Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων
Τοποθεσία: Ελλάδα
Μονάδα Επεξεργασία Νερού Αποσελέμη
ΑΚΤΩΡ
Η δυναμικότητα του εργοστασίου είναι 110.610 m3/ημέρα.
Η μονάδα επεξεργασίας νερού αποτελείται από έργα εισαγωγής, επεξεργασία όζοντος, κροκίδωση-πήξη, καθίζηση, στρώματα φίλτρων άμμου, μεταχλωρίωση, δεξαμενές εκροής και μονάδες αφυδάτωσης λάσπης.




ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Σήραγγα Παναγοπούλας
Τύπος: Έργα Υποδομών / Σήραγγες
Τοποθεσία: Ελλάδα
Σήραγγα Παναγοπούλας
ΑΚΤΩΡ
Η ανατολική είσοδος της σήραγγας «Ανδρέας Παπανδρέου» (κατεύθυνση: Κόρινθος προς Πάτρα).
Η σήραγγα Παναγοπούλας (επίσημη ονομασία: Σήραγγα «Ανδρέας Παπανδρέου») είναι μία δίδυμη σήραγγα μήκους 4 χλμ. και αποτελεί από τα πιο σημαντικά τεχνικά έργα της Ολυμπίας Οδού.
Η σήραγγα δόθηκε στην κυκλοφορία στις 11 Απριλίου του 2017 με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Τα έργα ξεκίνησαν το 2008 μαζί με την υπόλοιπη Ολυμπία Οδό, αλλά διεκόπησαν το 2011. Τα έργα συνεχίστηκαν από τις αρχές του 2014.
Η σήραγγα 4 χιλιομέτρων είναι η μεγαλύτερη οδική γέφυρα της Ολυμπίας Οδού και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ελλάδα.
Η ονομασία της οφείλεται στην ομώνυμη παραθαλάσσια τοποθεσία της Τοπικής Κοινότητας Ζήριας στην Αιγιαλεία.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Είναι η μεγαλύτερη σήραγγα της Ολυμπίας Οδού και είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, μικρότερη από τη σήραγγα Τ2 Τεμπών και την σήραγγα Δρίσκου.
Οι δύο κλάδοι της σήραγγας, μήκους 4.000 μέτρων ο δεξιός[2] και 3.160 μέτρων ο αριστερός, έχουν 3 σήραγγες διαφυγής, 5 συνδετήριες σήραγγες οχημάτων καθώς και 5 χώρους στάθμευσης ανά σήραγγα, μήκους 50 μέτρων ο κάθε χώρος.
Επίσης, κάθε 150 μέτρα υπάρχουν τηλέφωνα SOS στη δεξιά πλευρά των σηράγγων, κάθε 50 μέτρα πυροσβεστήρες για πυρκαγιά ή έκρηξη εντός των σηράγγων.
Αξιοσημείωτη πληροφορία είναι η ταυτόχρονη κατασκευή της σιδηροδρομικής σήραγγας του ΟΣΕ, κάτω από τις οδικές σήραγγες. Έτσι, οι δύο κατασκευαστές πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στα σημεία διασταύρωσης, προκειμένου να απομονωθεί η επίδραση του ενός έργου στο άλλο.






ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Buatc Qatar
Τύπος: Διεθνή Έργα
Τοποθεσία: Κατάρ
Buatc Qatar
ΑΚΤΩΡ


ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κατασκευή σηράγγων στον αυτοκινητόδρομο Τιράνων - Ελμπασάν
Τύπος: Έργα Υποδομών
Τοποθεσία: Αλβανία
Κατασκευή σηράγγων στον αυτοκινητόδρομο Τιράνων - Ελμπασάν
ΑΚΤΩΡ
Κατασκευή και 1 έτος Λειτουργία & Συντήρηση διπλής οπής σήραγγας μήκους 2.320,60μ. για την αριστερή διάτρηση και 2.580,30μ. για τη δεξιά γεώτρηση ως τμήμα της Νέας Οδού Τιράνων – Ελμπασάν. Η μεθοδολογία διάνοιξης σήραγγας που χρησιμοποιείται για την εκσκαφή της σήραγγας είναι η NATM – «Μέθοδος Παρατήρησης».
Η σήραγγα είναι ένας αυτοκινητόδρομος διπλής σήραγγας 2 x 2 λωρίδων με συνολικό μήκος 4.900,90μ. και εσωτερική ακτίνα 5,25μ., 2 Nos Διασταυρώσεις Οχημάτων, 3 Nos Διασταυρώσεις Πεζών, 4 Nos Lay-bys, 2 Nos Κτίρια Υπηρεσίας Ελέγχου, 1 κτίριο για λειτουργία και συντήρηση, 3 δεξαμενές καθίζησης αριθμών, 1 αντλιοστάσιο, Τηλεόραση κλειστού κυκλώματος (CCTV), εξοπλισμός συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας (TMS).
Επίσης ελεγχόμενος/επιτηρούμενος από σύστημα Tunnel SCADA, σύστημα έκτακτης ανάγκης οδικής τηλεφωνίας (ERTs) για αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ της σήραγγας και το Κέντρο Ελέγχου Σήραγγας (TCC), δίκτυο γείωσης σήραγγας, φωτισμός, σύστημα και υποδομές ραδιοεπικοινωνίας, διαμήκης αερισμός με 32 Jet-fun, πυροσβεστικό δίκτυο με κατασκηνώσεις έκτακτης ανάγκης σήραγγας (TEC), φορητοί πυροσβεστήρες και σύνδεση με τη δεξαμενή του αντλιοστασίου, αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης, δύο γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος που μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια από την πόλη του Ελμπασάν, υδραυλικά έργα, φρεάτια, πεζοδρόμια, πεζοδρόμια, αντιανακλαστική βαφή, σηματοδότηση κ.λπ.


ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Corridor X, Αυτοκινητόδρομος Ε-80, Τμήμα Prosek - Crvena Reka
Τύπος: Έργα Υποδομών / Διεθνή Έργα / Αυτοκινητόδρομοι
Τοποθεσία: Σερβία
Corridor X, Αυτοκινητόδρομος Ε-80, Τμήμα Prosek - Crvena Reka
ΑΚΤΩΡ
Κατασκευή σε μήκος 22,5 km αυτοκινητόδρομου πλήρους προφίλ (πλάτους 28,4μ.) με ταχύτητα 120 km/h συν τοπικό οδικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων γεφυρών/γεγονότων, οχετών, κανονισμών υδάτων, αποχετευτικών και περιβαλλοντικών έργων, M&E και τηλεπικοινωνιακών έργων και ρύθμισης κυκλοφορίας.



ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Αυτοκινητόδρομος Sebes - Turda Lot2
Τύπος: Έργα Οδοποιίας
Τοποθεσία: Ρουμανία
Αυτοκινητόδρομος Sebes - Turda Lot2
ΑΚΤΩΡ






ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Αυτοκινητόδρομος Ι57 - Τσεχία
Τύπος: Έργα Οδοποιίας
Τοποθεσία: Τσεχία
Αυτοκινητόδρομος Ι57 - Τσεχία
ΑΚΤΩΡ
Αυτοκινητόδρομος Ι/57, μέρος του διεθνούς οδικού άξονα Ostrava-Opava-Krnov-Bartultovice Τσεχία, ο οποίος ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία τον Δεκέμβριο του 2021.
Ο αυτοκινητόδρομος αποτελεί τμήμα του διεθνούς άξονα Ostrava-Opava-Krnov-Bartultovice που συνδέει τη χώρα με την Πολωνία, με συνολικό μήκος οδοποιίας τα 7.742 χλμ.
Η ΑΚΤΩΡ συμμετείχε στην Κοινοπραξία SILNICE.CZ + AKTOR S.A. σε ποσοστό 33,34%, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση σημαντικού τεχνικού αντικειμένου της σύμβασης, το οποίο περιλάμβανε 5 γέφυρες, 3 κάτω διαβάσεις και σημαντικό αριθμό μετατοπίσεων πλευρικών δικτύων και εγκατάστασης.
Το οδικό έργο Ι/57 αποτελεί μία νέα υποδομή μείζονος σημασίας για τη χώρα καθώς διασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή πλέον μετακίνηση των πολιτών της, απαντώντας παράλληλα στην ανάγκη σύγχρονων υποδομών που να μπορούν να καλύψουν τη συνεχώς αυξανόμενη κυκλοφορία.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Susan River, 94.5 MWp, (Αυστραλία)
Τύπος: Ενεργειακά Έργα / Διεθνή Έργα / Φωτοβολταϊκά Πάρκα
Τοποθεσία: Αυστραλία
Susan River, 94.5 MWp, (Αυστραλία)
ΑΚΤΩΡ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Mostar
Τύπος: Περιβαλλοντικά Έργα / Διεθνή Έργα / Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων
Τοποθεσία: Βοσνία Ερζεγοβίνη
Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Mostar
ΑΚΤΩΡ
Το έργο αφορά την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων 100.000 ισοδύναμου πληθυσμού και ικανότητας επεξεργασίας και με υδραυλικό φορτίο 28.000 m3/ημέρα στην περιοχή του Μόσταρ, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.
Η επεξεργασία των λυμάτων αποτελείται από εργασίες εισαγωγής, βιολογικό καθαρισμό, τριτοβάθμια επεξεργασία και επεξεργασία ιλύος (πάχυνση, αναερόβια χώνευση, αφυδάτωση).
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Βουκουρεστίου
Τύπος: Περιβαλλοντικά Έργα / Διεθνή Έργα / Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων
Τοποθεσία: Ρουμανία
Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Βουκουρεστίου
ΑΚΤΩΡ
Η μονάδα έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για την επεξεργασία των λυμάτων της ευρύτερης περιοχής του Βουκουρεστίου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων βιομηχανικών λυμάτων.
Η μονάδα με υδραυλική δυναμικότητα 10 m3/s, εκ των οποίων τα 5 m3/s αντιμετωπίζονται σε βιολογικό στάδιο και ικανότητα επεξεργασίας περίπου 1.750.000 Ισοδύναμο Πληθυσμό.
Η επεξεργασία λυμάτων αποτελείται από:
- Προκαταρκτική επεξεργασία (χονδρόκοκκο και λεπτόκοκκο, αφαίρεση κόκκων)
- Πρωτογενή επεξεργασία (πρωτογενής καθίζηση) και βιολογική επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης αζώτου και φωσφόρου
- Εγκαταστάσεις επεξεργασίας ιλύος (πάχυνση, αναερόβια χώνευση, αφυδάτωση)
- Μονάδα παραγωγής που χρησιμοποιεί το βιοαέριο που παράγεται από τη διαδικασία αναερόβιας χώνευσης.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Kalitri
Τύπος: Περιβαλλοντικά Έργα / Διεθνή Έργα / Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων
Τοποθεσία: Αντις Αμπέμπα, Αιθιοποία
Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Kalitri
ΑΚΤΩΡ
Το έργο αφορά τη μελέτη και την κατασκευή των πολιτικών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στην περιοχή «Καλίτη» της Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, η οποία βρίσκεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου έργου περιβαλλοντικής αναβάθμισης της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα.
Ο σχεδιασμός του έργου, θα εξασφαλίσει την απαραίτητη επεξεργασία λυμάτων, ώστε η τελική απόρροια να αξιοποιηθεί για αρδευτικούς σκοπούς, διαθέτοντας ταυτόχρονα το ελάχιστο δυνατό κόστος λειτουργίας και συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Η επεξεργασία των λυμάτων αποτελείται από προκαταρκτική επεξεργασία (χονδρόκοκκο και λεπτόκοκκο, αφαίρεση κόκκων), αντιδραστήρες USB, φίλτρα εξαπάτησης, τριτοβάθμια επεξεργασία και επεξεργασία λάσπης (κλίνες ξήρανσης λάσπης).
Περιλαμβάνονται επίσης το Σύστημα Υποδοχής Λυμάτων Λυμάτων και το Σύστημα Παραλαβής και Προεπεξεργασίας Λυμάτων Λυμάτων.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης
Τύπος: Περιβαλλοντικά Έργα / Διεθνή Έργα / Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Έλλαδα
Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης
ΑΚΤΩΡ
Ο Άκτωρ ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την κατασκευή που περιελάμβανε εγκαταστάσεις και προσθήκες στις τρέχουσες εγκαταστάσεις.
Οι εργασίες περιελάμβαναν τροποποιήσεις στο αντλιοστάσιο εισόδου, αντικατάσταση χονδροειδών πλέγματος, κατασκευή απομάκρυνσης κόκκων, κατασκευή ενδιάμεσων αντλιοστασίων, βιοαντιδραστήρες και δεξαμενές καθίζησης, εγκατάσταση μηχανικών παχυντών, άδειασμα και καθαρισμό των υφιστάμενων χωνευτών, κατασκευή περιστροφικών παχυντών και δεξαμενών ομογενοποίησης. εγκατάσταση κινητήρων συμπαραγωγής.
Σήμερα, η μονάδα έχει δυναμικότητα 300.000 m3/ημέρα και ικανότητα επεξεργασίας 1.100.000 Ισοδύναμο πληθυσμού.
Η επεξεργασία λυμάτων αποτελείται από εγκαταστάσεις προκαταρκτικής επεξεργασίας (χονδρόκοκκο και λεπτόκοκκο, αφαίρεση κόκκων), πρωτοβάθμια επεξεργασία (πρωτογενής καθίζηση), βιολογική επεξεργασία λυμάτων συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης αζώτου, δευτερογενούς καθίζησης, απολύμανσης, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λάσπης (πάχυνση, αναερόβια χώνευση, αφυδάτωση) και συν – εργοστάσιο παραγωγής.
Το εργοστάσιο επεξεργάζεται επίσης σηπτικά λύματα.
Η Άκτωρ παρέχει επίσης Υπηρεσίες Λειτουργίας και Συντήρησης για τη συγκεκριμένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων.
Τηρούνται οι τελικές προδιαγραφές εκροής:
SS<35mg/l
COD<125mg/l
BOD5<25mg/l
TN<10 mg/l
Total Coliforms <1000 TC/100ml
E-coli Coliforms <200 E-coli/100ml





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέος διεθνής αερολιμένας Doha CP26 - Yπόστεγο Συντήρησης Αεροσκαφών
Τύπος: Βιομηχανικά – Η/Μ Έργα / Διεθνή Έργα / Αεροδρόμια
Τοποθεσία: Ντόχα, Κατάρ
Νέος διεθνής αερολιμένας Doha CP26 - Yπόστεγο Συντήρησης Αεροσκαφών
ΑΚΤΩΡ
Μελέτη και Κατασκευή του Υπόστεγου Συντήρησης Αεροσκαφών στο Νέο Διεθνή Αερολιμένα της Doha στο Qatar, περιλαμβάνοντας ειδικό εξοπλισμό λειτουργίας και συντήρησης.
Η ανωδομή του κτηρίου του Υποστέγου Συντήρησης Αεροσκαφών εμπεριέχει 24.000 τόνους μεταλλικής κατασκευής.
Αποτελείται από δύο πλήρως κλιματιζόμενα διαμερίσματα συνεργείων στέγασης αεροσκαφών, βαριάς και ελαφριάς συντήρησης, συνολικού μήκους 480μ. και πλάτους 100μ.
Οι χώροι συντήρησης διαθέτουν οροφή με μεγάλο ελεύθερο άνοιγμα ώστε να παρέχουν ευελιξία σε διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών καθώς και κτήριο συνεργείου/αποθήκευσης.
Το μεγαλύτερο υπόστεγο αεροσκαφών διαθέτει οροφή με ελεύθερο άνοιγμα 220μ. και το μικρότερο διαθέτει οροφή με ελεύθερο άνοιγμα 180μ.
Το κτήριο περιλαμβάνει θαλάμους βαριάς και ελαφριάς συντήρησης, σταθερό εξοπλισμό και συνεργεία σε δύο επίπεδα.
Τύποι των αεροσκαφών που δύναται να στεγαστούν:
A.380-800
A.340-500/600
A.330-200/300
A.320-200
B.777-300 ER/200LR
A.300/600
A.321
A.319-100
A.300 F4-600 (φορτίο)
Διαστάσεις κτηρίου: 482,00μ. x 185,00μ.
Επιφάνεια Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών: 49.000 m2
Επιφάνεια Περιοχής Συνεργείων: 101.000 m2
Το ύψος εκτείνεται από 12μ. έως 45μ.
Η ΑΚΤΩΡ ανέλαβε την προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμή και θέση σε λειτουργία όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Έργου.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέος Διεθνής Αερολιμένας Doha CP11 - Υπηρεσίες Qatar Aviation Μονάδα Cargo
Τύπος: Βιομηχανικά – Η/Μ Έργα / Διεθνή Έργα / Αεροδρόμια
Τοποθεσία: Ντόχα, Κατάρ
Νέος Διεθνής Αερολιμένας Doha CP11 - Υπηρεσίες Qatar Aviation Μονάδα Cargo
ΑΚΤΩΡ
Η μονάδα Cargo των υπηρεσιών της Qatar Aviation περιλαμβάνει τερματικό σταθμό επιφάνειας 100.000 m2 και πολλαπλές υποστηρικτικές εγκαταστάσεις.
Ο τερματικός σταθμός φορτοεκφόρτωσης περιλαμβάνει χώρο αποθήκευσης, μεσοπάτωμα, χώρους γραφείων και συνεργείων.
Η ικανότητα επεξεργασίας της μονάδας Cargo είναι 1.3 εκατομμύρια τόνοι ετησίως, ενώ το “apron” παρέχει 13 θέσεις για αεροσκάφη τύπου Boeing 747-8s.
Επίσης στον τερματικό σταθμό φορτοεκφόρτωσης περιλαμβάνεται ευρεία είσοδος εργαζομένων και χώρος υποδοχής, γραφεία της “QatarAirways”, τελωνείο, γραφεία άλλων αεροπορικών εταιρειών και χώροι αποδυτηρίων προσωπικού.
Η είσοδος των εργαζομένων αποτελείται από υαλοπέτασμα ύψους 15μ. με σύστημα αναγνώρισης ακολουθίας εισόδου.
Η μονάδα επίσης περιλαμβάνει υποστηρικτικά κτήρια της λειτουργίας του Cargo.
Περιλαμβάνονται:
- Κεντρικό Ψυχροστάσιο, το οποίο παρέχει νερό ψύξης
- Περιοχές συντήρησης για το Cargo
- Κτήριο για CargoAgents που παρέχει χώρο για ιδιωτικούς φορείς cargo
- Κέντρο Ζώων, που παρέχει υπηρεσίες φύλαξης, κτηνιατρικές υπηρεσίες καθώς και χώρους αναμονής για ζώα που αποστέλλονται μέσω αεροσκαφών.
Η μονάδα επίσης περιλαμβάνει: σταθμούς ελέγχου εισόδου και εξόδου, με περιοχή ελέγχου και επεξεργασίας των δικαιολογητικών των οδηγών πριν την έξοδο, ένα πλήρως ελεγχόμενο κτήριο εισόδου πεζών και δύο κτήρια, που προσφέρουν χώρους μονάδων φόρτωσης για εμπορεύματα που δεν απαιτούν επεξεργασία στο Cargo.
Οι γειτονιάζουσες στα κτήρια περιοχές του περιβάλλοντος χώρου, πλακοστρώνονται ή ασφαλτοστρώνονται σε μία περιοχή που συνολικά ξεπερνάει τα 65.000 m2.
Η ΑΚΤΩΡ ανέλαβε την προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμή και θέση σε λειτουργία όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Έργου.






ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέος Διεθνής Αερολιμένας Doha, CP94
Τύπος: Βιομηχανικά – Η/Μ Έργα / Διεθνή Έργα / Αεροδρόμια
Τοποθεσία: Ντόχα, Κατάρ
Νέος Διεθνής Αερολιμένας Doha, CP94
ΑΚΤΩΡ
Το αντικείμενο του έργου αποτελείται από την μελέτη, κατασκευή, εκκίνηση και θέση σε λειτουργία των Εγκαταστάσεων Συντήρησης Εξοπλισμού Υπηρεσιών Εδάφους, του Κτηρίου Συνεργείου Μηχανοκίνητων Οχημάτων, του Κτηρίου και Συνεργείου των Εγκαταστάσεων Συντήρησης καθώς και των σχετικών βοηθητικών εγκαταστάσεων για το Νέο Διεθνή Αερολιμένα της Doha στο Qatar.
Εγκαταστάσεις Συντήρησης Εξοπλισμού Υπηρεσιών Εδάφους:
Κτήριο με 2 επίπεδα μεσωρόφων περιλαμβάνοντας χώρους συντήρησης, περιοχή εργαστηρίων με αποθηκευτικό χώρο, χώρους γραφείων και εγκαταστάσεις προσωπικού. Περιλαμβάνεται υποσταθμός. Συνολική επιφάνεια κτηρίων 19.000 m2.
Κτήριο Συνεργείου Μηχανοκίνητων Οχημάτων:
Περιλαμβάνει κτήριο με 2 επίπεδα μεσωρόφων μεγάλου ανοίγματος για χώρους συντήρησης μεγάλων οχημάτων, χώρους εργαστηρίων, χώρους αποθήκευσης, χώρους γραφείων και χώρο ηλεκτροστασίου. Συνολική επιφάνεια κτηρίων 1.800 m2.
Κτήριο και Συνεργείο Εγκαταστάσεων Συντήρησης:
Περιλαμβάνει 2 κτήρια με 2 επίπεδα μεσωρόφων με χώρους εργαστηρίων, χώρους αποθήκευσης, χώρους γραφείων και εγκαταστάσεις προσωπικού. Κτήριο πύλης ασφάλειας, εσωτερικά/εξωτερικά σημεία ελέγχου και χώρος ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Συνολική επιφάνεια κτηρίων 6.800 m2.
Βελτιώσεις περιβάλλοντος χώρου κτηρίων και εγκαταστάσεων περιλαμβάνοντας χώρους κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων, πεζοδρόμια, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, συστήματα σκίασης, πλακοστρώσεις, δίκτυο απορροής ομβρίων, υπόγειο δίκτυο ύδρευσης, δίκτυο πυρόσβεσης υψηλής πίεσης, δίκτυο συλλογής λυμάτων, υπόγειο δίκτυο σωληνώσεων καθώς και καλωδίωση για δίκτυα διανομής ισχύος και δίκτυα τηλεπικοινωνιών/οπτικών ινών. Συνολική επιφάνεια κτηρίων 50.000 m2.
Η ΑΚΤΩΡ ανέλαβε την προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμή και θέση σε λειτουργία όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Έργου.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέος Διεθνής Αερολιμένας Doha, CP11
Τύπος: Βιομηχανικά – Η/Μ Έργα / Διεθνή Έργα / Αεροδρόμια
Τοποθεσία: Doha Katar
Νέος Διεθνής Αερολιμένας Doha, CP11
ΑΚΤΩΡ
Το έργο αποτελείται από τα Υπόστεγα Αεροσκαφών Α και Β για τα προσωπικά αεροσκάφη της βασιλικής οικογένειαςτου Qatar, καθώς και από ολοκληρωμένο υποσταθμό με εφεδρική γεννήτρια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι εγκαταστάσεις του Υπόστεγου Α περιλαμβάνουν 2.500 m2 γραφείων και συνεργείων καθώς και τον κυρίως χώρο του υπόστεγου επιφάνειας 18.000 m2 που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρία αεροσκάφη τύπου A-340-600s ταυτόχρονα.
Οι χώροι των υπόστεγων, των γραφείων και συνεργείων έχουν μελετηθεί έτσι ώστε να διατηρούν σταθερή εσωτερική θερμοκρασία 30 βαθμών κελσίου.
Το Υπόστεγο Β περιλαμβάνει 1.000 m2 γραφείων και συνεργείων καθώς και τον κυρίως χώρο του υπόστεγου επιφάνειας 11.000 m2 που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα αεροσκάφη τύπου Α 321 ταυτόχρονα.
Τα κτήρια των Υπόστεγων παρέχουν χώρους ελαφριάς εξωτερικής και εσωτερικής συντήρησης και μικροεπισκευών και είναι ολοκληρωμένες προκλιματιζόμενες εγκαταστάσεις, με υπηρεσίες ανύψωσης.
HANGAR A
Τύποι των αεροσκαφών που δύναται να στεγαστούν:
Airbus A340-500
Airbus A340-600
Boeing 747-100
Boeing 777-200
Boeing 777-300
Airbus A330-300
Διαστάσεις κτηρίου: 230,00μ. x 80,00μ.
Συνολική επιφάνεια: 19,320 m2
Το ύψος εκτείνεται από 18μ. έως 32μ.
HANGAR B
Τύποι των αεροσκαφών που δύναται να στεγαστούν:
Airbus A320
Airbus A321
Διαστάσεις κτηρίου: 75,00μ. x 65,00μ.
Συνολική επιφάνεια: 11.375 m2
Το ύψος εκτείνεται από 12μ. έως 25μ.
Η ΑΚΤΩΡ ανέλαβε την προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμή και θέση σε λειτουργία όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Έργου.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Star Channel
Τύπος: Βιομηχανικά – Η/Μ Έργα / Κτίρια Γραφίων
Τοποθεσία: Ελλάδα
Star Channel
ΑΚΤΩΡ
Το κτήριο του καναλιού Star Channel – νέο συγκρότημα γραφείων, τηλεοπτικά στούντιο, αίθουσα εκθέσεων και συνεργείο αυτοκινήτων – ανεγέρθηκε στον αριθμό 36 της οδού Βιλτανιώτη στην Κάτω Κηφισιά.
Το πολυώροφο κτήριο στεγάζει γραφεία, τηλεοπτικά στούντιο, συνεργείο, αίθουσα εκθέσεων και χώρο στάθμευσης.
Το κτήριο είναι συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου είναι 9.344 m2 και η επιφάνεια των κτηριακών εγκαταστάσεων 23.320 m2.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Αυτοκινητόδρομος Μαλιακός-Κλειδί (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου - Ελλάδα)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Έργα Οδοποιίας
Τοποθεσία: Μαλιακός, Ελλάδα
Αυτοκινητόδρομος Μαλιακός-Κλειδί (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου - Ελλάδα)
ΑΚΤΩΡ
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. ανέλαβε με Σύμβαση Παραχώρησης τη χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση ενός σύγχρονου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτοκινητόδρομου.
Πρόκειται για τμήμα του οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε., μήκους 230 χλμ. που ξεκινά από τις Ράχες του Νομού Φθιώτιδας και εκτείνεται έως το Κλειδί του νομού Ημαθίας.
Ο Όμιλος συμμετέχει μέσω της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. στο μετοχικό σχήμα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου με ποσοστό 20%, ενώ η ΑΚΤΩΡ συμμετείχε στην κατασκευή του συνολικού έργου σε ποσοστό 19,3%
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Ολυμπία Οδός
Τύπος: Έργα Υποδομών / Έργα Οδοποιίας
Τοποθεσία: Ελλάδα
Ολυμπία Οδός
ΑΚΤΩΡ
Η Ολυμπία Οδός, (ο οδικός άξονας Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα) αποτελεί το μεγαλύτερο συγχρηματοδοτούμενο έργο της Ελλάδος.
Πρόκειται για έναν σύγχρονο και άνετο αυτοκινητόδρομο, συνολικού μήκους 365,4 χλμ. ο οποίος αποτελεί μια πιο άμεση και ασφαλή σύνδεση μεταξύ της Ελευσίνας και της Τσακώνας Μεσσηνίας και συνέβαλλε στη βελτίωση της γενικότερης κινητικότητας στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ελλάδας, μειώνοντας κυρίως το χρόνο ταξιδιού και καθιστώντας πιο εύκολες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.
Από τα 365,4 χλμ. του έργου, τα 283,7 χλμ. κατασκευάστηκαν από την αρχή, ενώ τα υπόλοιπα 81,7 χλμ. βελτιώθηκαν και αναβαθμίστηκαν.
Ο Όμιλος μέσω της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα της Ολυμπίας Οδού με ποσοστό 17% και η ΑΚΤΩΡ συμμετείχε στην κατασκευή του συνολικού έργου σε ποσοστό 17%.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Περιφερειακή οδός Βουκουρεστίου
Τύπος: Έργα Υποδομών / Διεθνή Έργα / Έργα Οδοποιίας
Τοποθεσία: Βουκουρέστι, Ρουμανία
Περιφερειακή οδός Βουκουρεστίου
ΑΚΤΩΡ
Η ΑΚΤΩΡ έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την κατασκευή του τρίτου τμήματος της Περιφερειακής Οδού Βουκουρεστίου (LOT 3) στη Ρουμανία και εργασίες αναβάθμισης στο σιδηροδρομικό δίκτυο από τον Αύγουστο του 2022 συνολικού κατασκευαστικού αντικειμένου ύψους 150 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, το έργο αφορά σε οδικό τμήμα 18 χιλιομέτρων, μέρος του περιφερειακού οδικού άξονα του Βουκουρεστίου, ο οποίος προβλέπεται να έχει συνολικό μήκος 101 χιλιόμετρα και αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού οδικού άξονα με την ονομασία «Πανευρωπαϊκός Διάδρομος 4», που θα διατρέχει τη Ρουμανία από τη Δύση προς την Ανατολή.


ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κατασκευή Αυτοκινητόδρομου E-80, Τμήμα Bancarevo – Crvena Reka
Τύπος: Έργα Υποδομών / Διεθνή Έργα / Έργα Οδοποιίας
Τοποθεσία: Σερβία
Κατασκευή Αυτοκινητόδρομου E-80, Τμήμα Bancarevo – Crvena Reka
ΑΚΤΩΡ








ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Όπερα Πλόβντιβ
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Διεθνή Έργα / Πολιτιστικά Κέντρα
Τοποθεσία: Βουλγαρία
Όπερα Πλόβντιβ
ΑΚΤΩΡ
Το αναβαθμισμένο κτίριο έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί όλες τις αρχικές του λειτουργίες καθώς και νέες, όπως γραφεία, καταστήματα, πολυλειτουργικούς χώρους και αναψυχή.
Το κτίριο χωρίζεται σε τρεις ζώνες, την είσοδο με το φουαγιέ, την αίθουσα του θεάτρου και τη σκηνή.
Η ζώνη του φουαγιέ στεγάζει τους χώρους υποδοχής του κτιρίου καθώς και όλες τις άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με το κοινό γενικότερα.
Είναι διαμορφωμένο σε τέσσερα επίπεδα και υπόγειο το οποίο διατίθεται προς ενοικίαση.
Η αίθουσα του θεάτρου, χτισμένη επίσης σε τέσσερα επίπεδα, στεγάζει γραφεία και αποθήκες στα δύο πάνω επίπεδα.
Η ζώνη σκηνής αποτελείται από την πτέρυγα σκηνής, η οποία περιλαμβάνει επίσης διάφορες αίθουσες σε δύο επίπεδα πάνω από τη σκηνή και την πτέρυγα του καμαρίνι. Το τελευταίο έχει έξι επίπεδα και στεγάζει τα δοκιμαστήρια και τα καμαρίνια.


ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Πύργοι Al Sofouh, Ντουμπάι, Η.Α.Ε.
Τύπος: Βιομηχανικά – Η/Μ Έργα / Κτίρια Γραφίων
Τοποθεσία: Ντουμπάι
Πύργοι Al Sofouh, Ντουμπάι, Η.Α.Ε.
ΑΚΤΩΡ
Το έργο υλοποιήθηκε από την ALAHMADIAH AKTOR LLC.
Bρίσκεται στην καρδιά του Dubai Media City και αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμαστική λειτουργία, τελική παράδοση και περάτωση όλων των Ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών ενός πύργου γραφείων (13 ορόφων) και ενός πύργου κατοικιών (32 ορόφων) με κοινό υπόγείο, κοινό ισόγειο και τρεις ορόφους πάνω από το ισόγειο, συνολικής επιφάνειας 100.000 m2.






ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Ibn Battuta Gate Hotel, Ντουμπάι, Η.Α.Ε
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Διεθνή Έργα / Τουριστικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία: Ντουμπάι
Ibn Battuta Gate Hotel, Ντουμπάι, Η.Α.Ε
ΑΚΤΩΡ
Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει το σύνολο των Ηλεκτρικών, Μηχανολογικών και Υδραυλικών εργασιών καθώς και άλλες συναφείς εργασίες.
Το έργο βρίσκεται στο Εμιράτο του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο οικόπεδο αριθμός 390 κοντά στο εμπορικό κέντρο Ibn Battuta Mall – Jabel Ali, ένα από τα πιο σημαντικά έργα στο Ντουμπάι που σηματοδοτεί την ανάπτυξη της περιφέρειας της Μέσης Ανατολής.
Η κατασκευή Ibn Battuta Gate είναι μεικτής χρήσης.
Έχει συνολική επιφάνεια 205.000 m2 περίπου και περιλαμβάνει τα εξής μέρη:
- Κτήριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 80.000 m2 περίπου, διανεμημένων σε ισόγειο και 11 ορόφους, με υπόγειο χώρο στάθμευσης δύο επιπέδων.
- Ξενοδοχείο και επιπλωμένα διαμερίσματα προς μίσθωση μακράς διάρκειας, σε επιφάνεια 125.000 m2 περίπου. Tο ξενοδοχείο 5 αστέρων διαθέτει 394 δωμάτια, καθώς και εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, business centers κ.λπ.



ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Arch Tower
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Διεθνή Έργα / Κτίρια Γραφείων
Τοποθεσία: Ντουμπάι
Arch Tower
ΑΚΤΩΡ
Το έργο βρίσκεται στο οικόπεδο Νο. JLT-PH1-G1JUMEIRA LAKE TOWER, στο Ντουμπάι και αφορά την Κατασκευή, Ολοκλήρωση και Συντήρηση ενός κτηρίου (4 υπόγεια, ισόγειο και 40 όροφοι), συνολικής επιφάνειας 60.000 m2.
Το αντικείμενο εργασιών της ΑΚΤΩΡ συνίσταται στην προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμαστική λειτουργία, λειτουργία και ολοκλήρωση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Περιφερειακή οδός Jahra Gate Roundabout
Τύπος: Έργα Υποδομών / Διεθνή Έργα / Έργα Οδοποιίας
Τοποθεσία: Κουβέιτ
Περιφερειακή οδός Jahra Gate Roundabout
ΑΚΤΩΡ
Το έργο αποτελείται από αυτοκινητόδρομο συνολικού μήκους 3χλμ., 2 κόμβους, δρόμους εξυπηρέτησης, 2 κύριες υπόγειες διαβάσεις συνολικού μήκους 1.500μ., 7 παράδρομους, 10 γέφυρες, 3 γέφυρες διάβασης αγωγών κοινής ωφέλειας, 4 γέφυρες διάβασης πεζών, καθώς και όλα τα απαιτούμενα δίκτυα.
Λαμβάνοντας υπ’ όψη τη φύση των κατασκευαστικών εργασιών και τις επί τόπου συνθήκες, οι εργασίες χωρίστηκαν σε τρεις κυρίως φάσεις, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η παρέμβαση στην υφιστάμενη κυκλοφορία στην πόλη του Κουβέιτ κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
Προκειμένου να διατηρηθεί η ροή της κυκλοφορίας και να ελαχιστοποιηθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, μελετήθηκαν και εκπονήθηκαν κυκλοφοριακές εκτροπές κίνησης.
Το έργο αποτελείται από 200.000m3 σκυροδέματος και 23.000 τόνους σιδηροπλισμού.
Συγκεκριμένα οι κατασκευαστικές εργασίες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
- Καθαιρέσεις υφιστάμενων κατασκευών
- Κατασκευαστικές εργασίες πασσάλων από οπλισμένο σκυρόδεμα συνολικού μήκους 2.200 χλμ.
- Κατασκευή επτά υπόγειων διαβάσεων συνολικής επιφάνειας 6.500m2
- Κατασκευή τριών γεφυρών “fly-over” συνολικού μήκους 1.290μ.
- Κατασκευή τριών γεφυρών διάβασης αγωγών κοινής ωφέλειας
- Κατασκευή τεσσάρων γεφυρών διάβασης πεζών
- Κατασκευή δύο αντλιοστασίων και ενός υποσταθμού
- Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων συμπεριλαμβανομένων οχετών και αγωγών
- Μετατόπιση και κατασκευή αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης
- Εργασίες οδοποιίας περιλαμβανομένων πεζοδρομίων και σήμανσης
- Κατασκευή των απαραίτητων έργων πολιτικού μηχανικού για τη μετατόπιση/προστασία των ηλεκτρικών δικτύων και τηλεφωνίας
- Εγκατάσταση ηλεκτρολογικών δικτύων και τηλεφωνίας
- Οδοφωτισμός και οδοσήμανση
- Έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης και συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Δήμος Ασπρόπυργου
Τύπος: Αναπλάσεις / Διαμορφώσεις Περιβάλλοντα Χώρου - Πράσινο
Τοποθεσία: Ασπρόπουργος, Αττική
Δήμος Ασπρόπυργου
Γήπεδο Ποδοσφαίρου 7ΟΟΟ m2 (Συνθετικός Τάπητας)
Γήπεδο Rugby – Ποδοσφαίρου 7000 m2
3 Γήπεδα Tennis – Basket





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Αυτοκινητόδρομος Μορέας
Τύπος: Αναπλάσεις / Διαμορφώσεις Περιβάλλοντα Χώρου - Πράσινο
Τοποθεσία:
Αυτοκινητόδρομος Μορέας
Ο Αυτοκινητόδρομος Μορέας αποτελεί μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου (TEN) και είναι ένας σύγχρονος δρόμος υψηλών προδιαγραφών που μείωσε δραστικά τον απαιτούμενο χρόνο διαδρομής στο εσωτερικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθιστώντας τις διαδρομές από την Αθήνα στην Καλαμάτα και από την Αθήνα στη Σπάρτη εφικτές σε περίπου δύο ώρες.
Παράλληλα, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου σε αυτοκινητόδρομο, με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και με κεντρική διαχωριστική νησίδα, συνετέλεσε σημαντικά στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.
Το συνολικό κόστος κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου ανήλθε σε €1 δισ. και χρηματοδοτείται κατά 30% από δημόσιους και κοινοτικούς πόρους, ενώ το υπόλοιπο 70% καταβάλλεται από την παραχωρησιούχο εταιρεία (στην οποία η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, συμμετέχει με ποσοστό 71,7%) και αποπληρώνεται μέσω των εισπράξεων από τα διόδια.
Η Σύμβαση Παραχώρησης υπογράφθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2007 και η διάρκεια της Σύμβασης Παραχώρησης ορίστηκε σε 30 χρόνια.
Συνολικά, ο Αυτοκινητόδρομος Μορέας έχει μήκος 205 χλμ. και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 25 κόμβους, 5 δίδυμες σήραγγες συνολικού μήκους 5 χλμ.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού
Τύπος: Αναπλάσεις / Διαμορφώσεις Περιβάλλοντα Χώρου - Πράσινο
Τοποθεσία: Άγιοι Ανάργυροι, Αττική
Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού
Παρεμβάσεις ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων και διαμορφώσεων για ενσωμάτωση υπογείων συστημάτων διαχωρισμού και αποκομιδής απορριμμάτων.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Κοζάνης
Τύπος: Αναπλάσεις / Διαμορφώσεις Περιβάλλοντα Χώρου - Πράσινο
Τοποθεσία: Κοζάνη, Ελλάδα
Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Κοζάνης
Δήμος Κοζάνης /Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Κοζάνης. Δαπεδοστρώσεις Δίκτυα, Φυτεύσεις.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Αυτοκινητόδρομος Fujairah (Η.Α.Ε.)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Διεθνή Έργα / Έργα Οδοποιίας
Τοποθεσία:
Αυτοκινητόδρομος Fujairah (Η.Α.Ε.)
ΑΚΤΩΡ
Κατασκευή από την AL AHMADIAH AKTOR L.L.C. αυτοκινητόδρομου με 6 λωρίδες κυκλοφορίας και μήκος 11 χλμ. διερχόμενη από τις ορεινές περιοχές των Εμιράτων Fujairah και Ras Al Khaimah.
Το τμήμα cut & fill του έργου εμπεριέχει την εκσκαφή περίπου 4.000.000 m3 σε γαιώδες και βραχώδες έδαφος ενώ η κατασκευή του επιχώματος ανέρχεται σε περίπου 3.000.000 m3.
Τα τεχνικά μέρη του έργου περιλαμβάνουν την κατασκευή 4 δοκογεφυρών από προεντεταμένο οπλισμένο σκυρόδεμα, η προώθηση των οποίων έγινε με σύστημα δικτυωτών δοκών καθέλκυσης 120t, 1 γέφυρα κιβωτιοειδών διαδοκίδων προέντασης, δίκτυα αποστράγγισης και ενισχυμένα τοιχία αντιστήριξης.






ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Αμερικανικό Σχολείο στο Ντουμπάι (American School of Dubai) (Η.Α.Ε.)
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Διεθνή Έργα / Εκπαιδευτικά Κτίρια
Τοποθεσία: Ντουμπάι
Αμερικανικό Σχολείο στο Ντουμπάι (American School of Dubai) (Η.Α.Ε.)
ΑΚΤΩΡ
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή, αποπεράτωση και συντήρηση ενός campus και των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων των Σχολών της Αμερικανικής Σχολής στο Ντουμπάι, συνολικής επιφάνειας 45.105 m2, με στεγασμένες στοές και κλιμακοστάσια επιφάνειας 5.869 m2 και χώρους αναψυχής στην οροφή κτηρίων επιφάνειας 4.033 m2.
Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκαν:
- Αίθουσες Διδασκαλίας
- Γυμναστήριο
- Αμφιθέατρο
- Βιβλιοθήκες
- Πισίνες
- Χώροι Πρασίνου
- Παιδικές Χαρές









ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Σταθμός επεξεργασίας λυμάτων Jebel Ali (Η.Α.Ε.)
Τύπος: Περιβαλλοντικά Έργα / Διεθνή Έργα / Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων
Τοποθεσία: Ντουμπάι
Σταθμός επεξεργασίας λυμάτων Jebel Ali (Η.Α.Ε.)
ΑΚΤΩΡ
Κατασκευασμένο κοντά στο Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο “Al Maktoum” του Ντουμπάι, το έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, την κατασκευή, τη δοκιμαστική λειτουργία και την εκκίνηση μίας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, 300.000 m3 την ημέρα, σε ανοικτή έκταση 67 εκταρίων στην έρημο, νοτίως της υπάρχουσας οδού Jebel Ali Lahbab.
Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Jebel Ali περιλαμβάνει τις εξής ενότητες έργων:
- Εργασίες Εργοταξίου
- Έργα Υποδοχής Βοθρολυμάτων
- Πρωτοβάθμια Επεξεργασία
- Δευτεροβάθμια Επεξεργασία
- Τριτοβάθμια Επεξεργασία
- Δεξαμενή Αποθήκευσης και Αντλιοστάσιο Επεξεργασμένων Λυμάτων
- Επεξεργασία Ιλύος (πάχυνση, αφυδάτωση και ξήρανση)
- Εκτεταμένο Σύστημα Ελέγχου Οσμών-Απόσμηση
- Κτηριακά έργα
Το έργο ανατέθηκε από τo Δήμο της πόλης του Ντουμπάι.
Τον Μάρτιο του 2011 το έργο ανακηρύχθηκε Διεθνής Νικητής (Η.Α.Ε.) στα “MEED Quality Awards for Projects”.



ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νοσοκομείο στο Ντουμπάι - Dubai City Hospital (Η.Α.Ε.)
Τύπος: Βιομηχανικά – Η/Μ Έργα / Διεθνή Έργα / Νοσοκομεία
Τοποθεσία: Ντουμπάι
Νοσοκομείο στο Ντουμπάι - Dubai City Hospital (Η.Α.Ε.)
ΑΚΤΩΡ
Το έργο, το οποίο εκτελέσθηκε για λογαριασμό της Welcare World Health Systems, περιλαμβάνει την εκτέλεση, περάτωση και αποκατάσταση τυχόν ατελειών στην κατασκευή ισογείου και δεκαόροφου κτηρίου, καθώς και υπόγειο χώρο στάθμευσης δύο επιπέδων, χωρητικότητας διακοσίων θέσεων περίπου.
Έχει συνολικό αριθμό 210 κλινών και συνολική επιφάνεια δόμησης 44.600 m2.
Στο αντικείμενο της Al Ahmadiah Aktor περιλαμβάνεται και η προμήθεια, εγκατάσταση και δοκιμαστική λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών.
Τον Μάρτιο του 2011 το έργο ανακηρύχθηκε Διεθνής Νικητής (Η.Α.Ε.) στα “MEED Quality Awards for Projects”.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο «Hamad» στη Ντόχα (Υπόστεγα Emiri, Εγκατάσταση φορτίων, Βοηθητικό κτίριο φορτίων, Υπόστεγο συντήρησης αεροσκαφών)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Διεθνή Έργα / Αεροδρόμια
Τοποθεσία: Ντόχα, Κατάρ
Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο «Hamad» στη Ντόχα (Υπόστεγα Emiri, Εγκατάσταση φορτίων, Βοηθητικό κτίριο φορτίων, Υπόστεγο συντήρησης αεροσκαφών)
ΑΚΤΩΡ
Νέος Διεθνής Αερολιμένας Doha, CP11
Νέος Διεθνής Αερολιμένας Doha, CP94
Νέος Διεθνής Αερολιμένας Doha CP11 – Υπηρεσίες Qatar Aviation Μονάδα Cargo
Νέος διεθνής αερολιμένας Doha CP26 – Yπόστεγο Συντήρησης Αεροσκαφών
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Ιωαννίνων
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Αθλητικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Ιωαννίνων
ΑΚΤΩΡ
Στη λίμνη των Ιωαννίνων κατασκευάστηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι υπερσύγχρονες κωπηλατικές εγκαταστάσεις της πόλης με συνολική χερσαία έκταση 35.000 m2.
Μεταξύ άλλων κατασκευάστηκαν και τα λεμβαρχεία και ο πύργος γραμμής τερματισμού.




ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Ολυμπιακό Χωριό
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Αθλητικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία: Αχαρνές, Αττική
Ολυμπιακό Χωριό
ΑΚΤΩΡ
Κατασκευή ενός σημαντικού τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες.
Η εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή του τμήματος Α του Ολυμπιακού Χωριού (280.000 m2), που περιλαμβάνει 555 κατοικίες, έργα υποδομής και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Οι κατοικίες χρησιμοποιήθηκαν κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων για τη διαμονή των αθλητών ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η προσαρμογή των κτιρίων για τη μετα-ολυμπιακή τους χρήση προκειμένου να παραδοθούν ως κατοικίες στους δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που είναι και ο κύριος του έργου.


ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC)
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Αθλητικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία: Ελλάδα
Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC)
ΑΚΤΩΡ
Μελέτη και κατασκευή του κτιρίου που στέγασε 100 περίπου ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς όπου εργάσθηκαν 10.000 δημοσιογράφοι οι οποίοι μετέδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Το κτήριο βρίσκεται ανατολικά του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.), προς τη Λεωφόρο Κηφισίας. Περιλαμβάνει υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων, εγκαταστάσεις studios, εστιατόριο και συγκρότημα γραφείων.
Ο φέρων υπόγειος οργανισμός του υπογείου κατασκευάστηκε από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ η ανωδομή είναι μεταλλική κατασκευή.
Για την ικανοποίηση των προσωρινών ειδικών αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων, εκτελέσθηκαν εργασίες των Ολυμπιακών Προσαρμογών – Overlays (εσωτερικές διαρρυθμίσεις, ενίσχυση ψυκτικού και ηλεκτρικού φορτίου κλπ), καθώς και εργασίες για τη λειτουργία και τη συντήρηση του συνόλου των εγκαταστάσεων κατά την Ολυμπιακή περίοδο.
Το κτήριο καλύπτει συνολική επιφάνεια 132.000 m2. Χρειάστηκαν 110.000 m3 σκυρόδεμα ενώ 10.300 τόνοι είναι το συνολικό βάρος του μεταλλικού φέροντος οργανισμού.
Το κτήριο διαθέτει 1.600 στεγασμένες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ εγκαταστάθηκαν 7.200 ψυκτικοί τόνοι κλιματισμού, 36.000 KVA ηλεκτρική ισχύς και 25.000 KVA εφεδρική ηλεκτρική ισχύς από ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη για τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.







ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.)
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Αθλητικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία: Αθήνα, Ελλάδα
Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.)
ΑΚΤΩΡ
Το έργο της Αισθητικής Ενοποίησης του Ο.Α.Κ.Α. που εκτέλεσε η ΑΚΤΩΡ σε διάστημα 16 μηνών περιλαμβάνει σειρά κατασκευών παγκοσμίου ενδιαφέροντος τόσο λόγω της τεχνικής τους πολυπλοκότητας όσο και του ελάχιστου χρόνου που απαιτήθηκε για την ολοκλήρωσή τους.
Αναλυτικότερα οι κατασκευές αυτές είναι:
α. Στέγαστρο Ολυμπιακού Σταδίου: Το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου αποτελεί ένα σημαντικό πόλο έλξης με διεθνές ενδιαφέρον για την Αθήνα, τόσο λόγω της αρχιτεκτονικής του όσο και λόγω του μεγέθους του επιτεύγματος της κατασκευαστικής του (τεχνικά και χρονικά). Πρόκειται για το στέγαστρο με το μεγαλύτερο άνοιγμα στον κόσμο, 304μ.
Το συνολικό βάρος μόνο της μεταλλικής κατασκευής φθάνει περίπου τους 19.000 τόνους, καλύπτοντας επιφάνεια 25.000 m2.
β. Ποδηλατοδρόμιο: Το Ποδηλατοδρόμιο είχε αρχικά κατασκευαστεί από τον Όμιλο (ΑΚΤΩΡ) το 1991, ενώ το μεταλλικό του στέγαστρο κατασκευάστηκε σχετικά προσφάτως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 και ανακαινίστηκαν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις.
γ. Αγορά: Η Αγορά αποτελείται από μια σειρά επαναλαμβανόμενων στοιχείων μεγάλων οξυκόρυφων τόξων από χαλύβδινες διατομές. Η Αγορά είναι καμπύλη σε κάτοψη, με αξονικό μήκος 475μ. και καλύπτει περίπου 12.000 m2.
δ. Εργασίες για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004: Ο Όμιλος σχεδίασε και κατασκεύασε σε ελάχιστο χρόνο μια σειρά έργων για την εξυπηρέτηση των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
ε. Περιβάλλων χώρος: Εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου στο χώρο γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο. Εκτός από χωματουργικές εργασίες και εργασίες διαμορφώσεων (οδοποιίες κτλ), εκτελέστηκαν εκτεταμένα έργα κατασκευής δικτύων (αποστράγγισης, αποχέτευσης, άρδευσης κτλ) για τους αγώνες.
Το πιο απαιτητικό και σημαντικό από αυτά τα έργα, ήταν το δίκτυο διανομής ισχύος και η κατασκευή νέων υποσταθμών.



ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Al Sadd Sports Club (Qatar)
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Διεθνή Έργα / Εμπορικά Κέντρα
Τοποθεσία: Κατάρ
Al Sadd Sports Club (Qatar)
ΑΚΤΩΡ
Ολυμπιακό αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων για χάντμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ, badminton, ρυθμική γυμναστική και διεθνή αγωνίσματα παγοδρομιών, συμβατό με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα των αντίστοιχων ομοσπονδιών.
Το έργο αποτελείται από τρία κτήρια (το κυρίως κτήριο, το κτήριο τηλεόρασης και τον πύργο ψύξης), από δύο υπόγειες δεξαμενές ομβρίων, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και το δίκτυο εσωτερικής οδοποιίας γύρω από τα κτήρια.
Το κτήριο αποτελείται από 1 υπόγειο, 4 υπέργειους ορόφους και επίπεδα μεταλλικών διαδρόμων με ελεύθερο ύψος 34μ. και άνοιγμα 105μ. Το κτήριο περιλαμβάνει 45.200 m3 σκυρόδεμα και 2.300 τόνους μεταλλικών κατασκευών στο επίπεδο του δώματος.
Το κυρίως κτήριο βρίσκεται σε οικόπεδο 16.000 m2 και διαθέτει πλήρως κλιματιζόμενους χώρους γηπέδων Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Badminton και Ρυθμικής Γυμναστικής, χωρητικότητας 8.524 θεατών με όλους τους σχετικούς χώρους εξυπηρέτησης.
Το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει δύο γήπεδα προθέρμανσης με αναδιπλούμενες κερκίδες, διαφορετικές εισόδους για αθλητές, θεατές, δημοσιογράφους και VVIP και αντίστοιχους χώρους στάθμευσης.
Διατίθενται έξι χώροι αποδυτηρίων, ιατρικό κέντρο, χώρος φυσιοθεραπείας και σάουνα, αίθουσες για χαμάμ και τζακούζι καθώς και ζώνη ελέγχου ντόπινγκ, αίθουσα γυμναστηρίου, αίθουσες αποδυτηρίων διαιτητών και προπονητών, γραφεία προσωπικού των διεθνών ομοσπονδιών, χώροι εισιτηρίων, χώροι πωλήσεων και γενικής εξυπηρέτησης.
Επίσης υπάρχουν σαλόνια και χώροι υγιεινής, αίθουσες προσευχής, καφετέριες σε κάθε επίπεδο, χώροι παροχής τροφοδοσίας (catering) σε VVIP και VIP, χώροι προς ενοικίαση, γραφεία διοίκησης, κέντρο τύπου, χώροι πρώτων βοηθειών για αθλητές και θεατές, χώροι σχολιαστών αγώνων, δύο στούντιο τηλεόρασης, θέσεις VVIP και VIP, σαλόνια και υπόγειοι χώροι στάθμευσης.
Ο υπόγειος όροφος περιλαμβάνει δεξαμενές ύδρευσης, πυρόσβεσης, άρδευσης, επεξεργασία λυμάτων, υποσταθμούς κλπ.
Το κτήριο τηλεόρασης είναι συμβατό με τις προδιαγραφές αναμετάδοσης τηλεόρασης. Το κτήριο περιλαμβάνει χώρους εργασίας, χώρους υγιεινής και πύργο κεραιών αναμετάδοσης.











ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κατάστημα Leroy Merlin Κηφισού
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Εμπορικά Κέντρα
Τοποθεσία: Κηφισός, Ελλάδα
Κατάστημα Leroy Merlin Κηφισού
ΑΚΤΩΡ
Η συνολική επιφάνεια του έργου είναι 37.821 m2, της ανωδομής 20.474 m2 και του υπογείου 17.346 m2.
Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου ήρθαν στο φως πολλά αρχαιολογικά ευρήματα, κάποια από τα οποία ενσωματώθηκαν και αναδείχθηκαν κατά το σχεδιασμό του ίδιου του κτηρίου.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κατάστημα IKEA Κηφισού
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Εμπορικά Κέντρα
Τοποθεσία: Αιγάλεω, Ελλάδα
Κατάστημα IKEA Κηφισού
ΑΚΤΩΡ
Η συνολική επιφάνεια του έργου είναι 152.000 m2, ενώ το υπόγειο έχει εμβαδό 103.000 m2.
Η ανωδομή του ΙΚΕΑ έχει επιφάνεια 24.000 m2 και το εμβαδό των καταστημάτων είναι 25.000 m2.
Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, ήρθαν στο φως πολλά αρχαιολογικά ευρήματα.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κατάστημα IKEA στην Αθήνα, ΔΑΑ
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Εμπορικά Κέντρα
Τοποθεσία: Σπάτα, Ελλάδα
Κατάστημα IKEA στην Αθήνα, ΔΑΑ
ΑΚΤΩΡ
Σε λιγότερο από οκτώ μήνες η ΑΚΤΩΡ ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου καταστήματος ΙΚΕΑ στην Αθήνα. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 25.000 m2 και κατασκευάστηκε εντός της αναπτυξιακής εμπορικής ζώνης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Το έργο αποτελείται από έναν εκθεσιακό χώρο επίπλων 5.000 m2, μια αγορά οικιακών ειδών οικιακής χρήσης 5.000 m2, έναν χώρο αποθήκευσης 8.000 m2 και τμήμα self-service καθώς και έναν χώρο τραπεζαρίας για το κοινό, μια παιδική αίθουσα, μια καφετέρια, ένα μίνι μάρκετ με Σουηδικά προϊόντα και γραφεία προσωπικού.
Το αντικείμενο του έργου περιελάβανε επίσης εργασίες εξωραϊσμού συνολικής επιφάνειας 36.000 m2 με υπαίθριο χώρο στάθμευσης 1.200 αυτοκινήτων, φυτεύσεις έκτασης 2.500 m2 και πλακόστρωση.




ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: McArthurGlen Designer Outlet
Τύπος: Αναπλάσεις / Διαμορφώσεις Περιβάλλοντα Χώρου - Landscaping / Πράσινο / Εμπορικά Κέντρα
Τοποθεσία: Σπάτα, Ελλάδα
McArthurGlen Designer Outlet
Η McArthurGlen δημιούργησε στην Αθήνα το 20ο Designer Outlet της. Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα της εταιρείας.
Πρόκειται για ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο με κυρίως υπαίθριους δημόσιους διαδρόμους, οι οποίοι, ακολουθώντας την επιτυχημένη ιδέα της εταιρείας, προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση των αγορών στην εμπορική περιοχή του κέντρου μιας μικρής παραδοσιακής πόλης.
Αναπτύσσεται σε δύο εμπορικές ιστορίες.
Η συνολική εκμισθώσιμη περιοχή λιανικής είναι πάνω από 22.000 m2 συμπεριλαμβανομένων έντεκα μονάδων F&B.
Η έκταση των δημόσιων διαδρόμων είναι μεγαλύτερη από 10.000 m2.
Το Outlet εξυπηρετείται από έναν πλήρως εξοπλισμένο υπόγειο χώρο στάθμευσης 1.700 θέσεων σε δύο επίπεδα.
Περιβάλλεται από 20.000 m2 έντονα διαμορφωμένου χώρου, εκ των οποίων περισσότερα από 10.000 m2 είναι το διαμορφωμένο τμήμα της στέγης Car Park.








ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Smart Park Γιαλού / Κτίρια Α-Β-Γ
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Εμπορικά Κέντρα
Τοποθεσία: Ελλάδα
Smart Park Γιαλού / Κτίρια Α-Β-Γ
ΑΚΤΩΡ
Το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑΛΟΥ SMART PARK βρίσκεται 15 χλμ από το κέντρο της Αθήνας και είναι το μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα.
Το έργο περιλαμβάνει υπεραγορά, καταστήματα DIY, παιχνιδιών, επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κ.ά. και βρίσκεται δίπλα από το πρώτο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στην Ελλάδα.
Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 91.000 m2, η μεικτή επιφάνεια δόμησης 54.600 m2 και η μεικτή επιφάνεια προς μίσθωση 53.600 m2.
Υπάρχουν 2.150 θέσεις στάθμευσης.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Αποθήκη Ομίλου Fourlis
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Βιομηχανικά Κτίρια
Τοποθεσία: Βοιωτία, Ελλάδα
Αποθήκη Ομίλου Fourlis
ΑΚΤΩΡ
Το έργο εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια 25.000 m2 και περιλαμβάνει:
- Ισόγειο κτίσμα που στεγάζει ένα κέντρο διανομής και γραφεία
- Ανωδομή, ο σκελετός της οποίας είναι μεταλλική κατασκευή.
Η οροφή είναι επενδυμένη με πανέλαορυκτοβάμβακα και μεμβράνη.
Το συνολικό έργο περιλαμβάνει επίσης ένα κτήριο γραφείων σύνθετης κατασκευής και εργασίες αρχιτεκτονικής τοπίου με οδικό δίκτυο και φύτευση.







ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κέντρο Διανομής Procter & Gamble
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Βιομηχανικά Κτίρια
Τοποθεσία: Ελλάδα
Κέντρο Διανομής Procter & Gamble
ΑΚΤΩΡ
Αυτό το μεταλλικό κτήριο κατασκευάστηκε σε έκταση συνολικού εμβαδού 68.000 m2 και διαθέτει χώρο αποθήκευσης 26.000 m2 και ελεύθερο ύψος 12μ.
Το εξωτερικό περίβλημα του κτίσματος έχει επενδυθεί με πανέλα πολυουρεθάνης και η φέρουσα πλάκα είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Το κτήριο διαθέτει 31 υδραυλικές ράμπες φόρτωσης.
Η ΑΚΤΩΡ ανέλαβε την προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμή και θέση σε λειτουργία όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών του Έργου.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Συγκρότημα αποθηκών LIDL
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Βιομηχανικά Κτίρια
Τοποθεσία: Ελλάδα
Συγκρότημα αποθηκών LIDL
ΑΚΤΩΡ
Το έργο κατασκευάστηκε σε δύο στάδια:
Tο πρώτο στάδιο περιελάμβανε την κατασκευή του συγκροτήματος των κτιρίων για την αποθήκευση τροφών και ποτών της Lidl Hellas.
Το δεύτερο στάδιο περιελάμβανε την επέκταση του κτηρίου γραφείων.
Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις αφορούσαν και τα δύο στάδια.
Η συνολική επιφάνεια είναι 128,692 m2 και η λειτουργική 35.000 m2. Στο έργο συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή της περιοχής ψύξης, επιφάνειας 4.500 m2 καθώς και η ανέγερση νέου φυλακίου.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Logistics Center (υλικοτεχνικό κέντρο) της Aldi
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Βιομηχανικά Κτίρια
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Logistics Center (υλικοτεχνικό κέντρο) της Aldi
ΑΚΤΩΡ
Το έργο εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια 70.700 m2 και περιλαμβάνει την κατασκευή χώρου ξηράς αποθήκευσης, ψυγείων και καταψυκτών.
Η οροφή της αποθήκης είναι μεταλλική και αναπτύχθηκε σε κάναβο 20μ. x 20μ. με 132 μπλοκ συνολικά. Κάθε μπλοκ εδράζεται σε δύο κυρίως δοκούς που στηρίζονται σε προκατασκευασμένα υποστυλώματα.
Το συνολικό βάρος της μεταλλικής κατασκευής είναι 3.500 τόνοι, η συνολική ποσότητα σκυροδέματος 22.000 m3 και το συνολικό μήκος χαλικοπασσάλων Φ800, 215.000μ.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Ανάπλαση του Hilton Αθηνών
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Τουριστικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία: Αθήνα, Ελλάδα
Ανάπλαση του Hilton Αθηνών
ΑΚΤΩΡ
Πρόκειται για ένα έργο ιστορικής σημασίας για την πόλη των Αθηνών.
Το ανακαινισμένο Hilton, συνολικής επιφάνειας δόμησης 55.000 m2, επαναλειτουργεί όχι μόνο με πλήρως αναβαθμισμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά με την προσθήκη μίας νέας πτέρυγας 74 δωματίων, νέες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και τέσσερα εστιατόρια και δύο μπαρ.
Ο κύριος σκοπός του έργου ήταν η δημιουργία περισσότερων ελεύθερων ανοιχτών χώρων με φυσικό φωτισμό ενώ ο γενικός σχεδιασμός βασίστηκε στην ιδέα της “λιτής κομψότητας”.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Hyatt Regency
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Τουριστικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Hyatt Regency
ΑΚΤΩΡ
Πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων και συνεδριακό κέντρο όπου το συγκρότημα συνδυάζει μοναδικά το κλασσικό με το μοντέρνο.
Κτισμένο σε μία έκταση 75.000 m2, καλύπτει συνολική επιφάνεια 22.000 m2, με την υπόλοιπη έκταση να καλύπτεται από ειδυλλιακούς κήπους, μεγάλη εξωτερική πισίνα ελεύθερου σχήματος συνολικής επιφάνειας 1.200 και ευρύχωρα πάρκινγκ.
Το υψηλών προδιαγραφών έργο ολοκληρώθηκε εντός του 17μηνου χρονοδιαγράμματος. Η αίθουσα Καζίνο, εκτός της κύριας αίθουσας των 3.500 m2, περιλαμβάνει και την 1000 m2 αίθουσα VIP με πριβέ εστιατόριο.
Το ξενοδοχείο διαθέτει εστιατόριο με πέντε ανοιχτούς χώρους εστίασης, μπαρ καθώς και αίθουσα για μουσικές εκδηλώσεις. Η κατασκευή του Καζίνο ολοκληρώθηκε σε 11 μήνες.














ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Porto Sani / Sani Resort
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Τουριστικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία: Χαλκιδική, Ελλάδα
Porto Sani / Sani Resort
ΑΚΤΩΡ
Το έργο αφορά στην πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Porto Sani περιλαμβάνοντας την πλήρη ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων, του εξωτερικού κελύφους, τις ενισχύσεις του φέροντος οργανισμού και τη δημιουργία νέων εξωστών.
Συγκεκριμένα αφορά στην πλήρη ανακαίνιση της ομάδας των 8 κτιρίων δωματίων δύο ορόφων, στην διαμόρφωση του 1 κτιρίου δωματίων σε κλειστό κτίριο πισίνων, στην ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου δύο ορόφων με ανακαίνιση και επέκταση του υφιστάμενου spa, των κοινόχρηστων χώρων υγιεινής, των βοηθητικών χώρων λειτουργικής υποστήριξης, των εστιατορίων Artemis και Byblos, του bar Sea Breeze, του χώρου γυμναστηρίου καθώς και ανακαίνιση και επέκταση του κεντρικού lobby και κατασκευή νέου υπόγειου χώρου.
Αφορά επίσης στην τροποποίηση των υφιστάμενων πισίνων καθώς και στις μετατροπές και ανακαινίσεις των εγκαταστάσεων υπαίθριων χώρων (ομάδα κτιρίων καταστημάτων, εστιατορίων και μπαρ στο μέτωπο της Μαρίνας), στις διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου και στην πλήρη ανακαίνιση όλων των υφιστάμενων κτιρίων Bungalows.









ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Ikos Olivia
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Τουριστικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία: Χαλκιδική, Ελλάδα
Ikos Olivia
ΑΚΤΩΡ
Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος ‘Gerakina Beach’ στη Χαλκιδική, το οποίο αποτελείται από:
- To κεντρικό κτήριο (υπόγειο, ισόγειο και τέσσερις ορόφους) με χώρους spa στο υπόγειο
- Δέκα επτά (17) μονώροφα bungalows
- Δεκατέσσερα (14) διώροφα bungalows
- Κτήριο εστιατορίου κουζίνας
- Ασιατικό εστιατόριο
- Καταστήματα
- Παιδότοπο
- Κτήριο supermarket
- Κτήρια εισόδου ασφαλείας
- Γραφεία
- Κτήριο ταβέρνας
- Διώροφο κτήριο προσωπικού και κυλικεί
- Αθλητικό κέντρο
- Βιολογικό καθαρισμό
- Δεκαέξι (16) θερμαινόμενες πισίνες
- Γήπεδα
- Θέατρο
- Εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο
Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου είναι 89.303 m2 και η συνολική επιφάνεια δόμησης ανέρχεται σε 25.000 m2.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Costa Navarino Resort
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Τουριστικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία: Πύλος, Ελλάδα
Costa Navarino Resort
ΑΚΤΩΡ
Δύο πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων, το “The Romanos Navarino Dunes Resort” και το “The Luxury Collection and Westin Navarino Dunes Resort”, κατασκευάστηκαν σε παραθαλάσσια τοποθεσία επιφάνειας 1.300.000 m2.
Οι μονάδες περιλαμβάνουν:
- 603 Δωμάτια
- 157 Σουίτες
- 2 Προεδρικές Σουίτες 650 m2 έκαστη
- Συνεδριακό Κέντρο χωρητικότητας 2.000 ατόμων
- SPA και Γυμναστήριο
- Αθλητικές Εγκαταστάσεις μεικτής χρήσης
- Θαλάσσιο Πάρκο (AQUAPARK)
- 7 κυρίως Πισίνες
- 2 Παιδικές Πισίνες
- 300 Ιδιωτικές Πισίνες
- 14.000 m2 Τεχνητών Λιμνών
- Εμπορική στοά
- Υπαίθριο κινηματογράφο
- 2 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
Ο περιβάλλων χώρος επιφάνειας 200.000 m2 διαμορφώθηκε κατάλληλα και φυτεύτηκαν 4.000 δέντρα και 300.000 θάμνοι.
Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής σχεδίασης, κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο δίκτυο γεωθερμίας στην Ευρώπη (οριζόντιος γεωθερμικός εναλλάκτης 125.000 m), καθώς και μονάδα βιολογικού καθαρισμού τεχνολογίας MBR με ικανότητα παραγωγής 1.500 m3 καθαρού νερού ημερησίως, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άρδευση των γηπέδων γκολφ.
Η ΑΚΤΩΡ επιπλέον ανέλαβε την προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμή και θέση σε λειτουργία όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών του Έργου.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Τύπος: Βιομηχανικά Η/Μ Έργα / Πολιτιστικά Κέντρα
Τοποθεσία: Αθήνα, Ελλάδα
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
ΑΚΤΩΡ
Ανακατασκευή του πρώην εργοστασίου FIX, προκειμένου να στεγαστεί το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Το κτίριο αποτελείται από πέντε ορόφους, έναν ημιώροφο και υπόγειο χώρο. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 18.142m2.
Το ισόγειο, συνολικής επιφάνειας 2.866m2, στεγάζει τμήμα της αίθουσας Περιοδικών Εκθέσεων, του χώρους εισόδων και άλλες κοινόχρηστες λειτουργίες όπως η καφετέρια και το πωλητήριο.
Ο ημιώροφος καλύπτει τμήμα του κτιρίου 2.216m2, αφήνοντας τμήματα χώρων μεγάλου ύψους για τις εκθέσεις και την κεντρική είσοδο. Στον ημιώροφο στεγάζονται κυρίως τα γραφεία του διοικητικού προσωπικού του Μουσείου, ένα αμφιθέατρο και χώροι για εκπαιδευτικές λειτουργίες.
Ο πρώτος όροφος καλύπτει επιφάνεια 3.035m2 και φιλοξενεί τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.
Οι μόνιμες συλλογές φιλοξενούνται επίσης στον δεύτερο όροφο (συνολικής επιφάνειας 2.979m2) και στον τρίτο όροφο (συνολικής επιφάνειας 2.447m2).
Στον τέταρτο όροφο, ο οποίος καλύπτει μία έκταση 2.034m2, στεγάζονται το εστιατόριο του Μουσείου καθώς και μεγάλης κλίμακας έργα που ανήκουν στη συλλογή του ΕΜΣΤ.
Τέλος στον ανοιχτό χώρο του δώματος χωροθετείται η γλυπτοθήκη, η οποία είναι προσβάσιμη στο κοινό.



ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κεντρικά γραφεία Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Αθήνα
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Κτίρια Γραφείων
Τοποθεσία: Αττική, Ελλάδα
Κεντρικά γραφεία Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Αθήνα
ΑΚΤΩΡ
Το κτήριο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Μ. Botta, αποτελείται από ισόγειο και πέντε ορόφους συνολικής επιφάνειας 6.500 m2, καθώς και τέσσερα υπόγεια επίπεδα που εκτείνονται κάτω από τις αρχαιότητες της Αχαρναϊκής οδού.
Οι αρχαιότητες εκτίθενται σε ημιυπαίθριο χώρο.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέο Δημαρχειακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Κτίρια Γραφείων
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Νέο Δημαρχειακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
ΑΚΤΩΡ
Το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το οποίο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Δ. Μπίρη, κατασκευάστηκε σε οικόπεδο επιφάνειας 14.588 m2.
Έχει εμβαδόν 4.762 m2 και συνολική επιφάνεια δόμησης 271.000 m2 με ανώτατο ύψος κτιρίου 17 m.
Το κτήριο διαθέτει σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα και Συνεδριακό Κέντρο.
Ο χώρος στάθμευσης εκτείνεται σε ένα ημιυπόγειο και τρία υπόγεια επίπεδα και έχει χωρητικότητα 870 θέσεων συνολικά.
Στη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου του κτηρίου χωροθετούνται 5.200 m2 πρασίνου.




ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κτίριο γραφείων Alpha Bank – Βιοκλιματικό κτίριο
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Κτίρια Γραφείων
Τοποθεσία: Αθήνα, Ελλάδα
Κτίριο γραφείων Alpha Bank – Βιοκλιματικό κτίριο
ΑΚΤΩΡ
Το νέο βιοκλιματικό κτήριο γραφείων της Alpha Bank στη Λεωφόρο Αθηνών αποτελείται από τέσσερα υπόγεια επίπεδα συνολικής επιφάνειας 17.400 m2 και από το βασικό κτίσμα συνολικής επιφάνειας 4.220 m2, το οποίο είναι διατεταγμένο σε δύο επιμήκεις, παράλληλες, τριώροφες πτέρυγες που επικοινωνούν μεταξύ τους σε κάθε επίπεδο μέσω εγκάρσιων γεφυρών.
Η μεταλλική οροφή του κτηρίου φέρει φεγγίτη (skylight) σε όλο το μήκος της. Το ενιαίο σύστημα οροφής δημιουργεί ένα αίθριο στο κέντρο του κτηρίου που επιτρέπει την είσοδο αέρα και φυσικού φωτός. Το αίθριο στεγάζει όλες τις δραστηριότητες για το κοινό και την κυκλοφορία.
Παρακείμενα στο κυρίως κτίσμα, στο ισόγειο, ένα γωνιακό υποκατάστημα της τράπεζας σε συνδυασμό με ένα αυτοτελές σύστημα υαλοπετασμάτων στην όψη, σηματοδοτεί την παρουσία του κτηρίου από τη Λεωφόρο Αθηνών.







ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κεντρικά γραφεία Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ – "Πράσινο Κτίριο"
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Κτίρια Γραφείων
Τοποθεσία: Ελλάδα
Κεντρικά γραφεία Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ – "Πράσινο Κτίριο"
ΑΚΤΩΡ
Το νέο πράσινο κτήριο του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανεγέρθηκε στον αριθμό 25 της οδού Ερμού στην Κηφισιά.
Πρόκειται για ένα τριώροφο κτήριο γραφείων με ισόγειο και υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων τριών επιπέδων.
Ο περιβάλλων χώρος είναι ασφαλτοστρωμένος και διαθέτει θέσεις στάθμευσης και ζώνες πρασίνου.
Το κτήριο είναι συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου είναι 13.516 m2 και η επιφάνεια των κτηριακών εγκαταστάσεων 30.672 m2.






ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κτίριο «Καρελά» - Γραφεία Cosmote - «LEED GOLD»
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Κτίρια Γραφείων
Τοποθεσία: Αθήνα, Ελλάδα
Κτίριο «Καρελά» - Γραφεία Cosmote - «LEED GOLD»
ΑΚΤΩΡ
Κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος στην Παιανία ιδιοκτησίας “KARELA S.A.” σε οικόπεδο 36.000 m2.
Το κτήριο αποτελείται από τρείς ορόφους συνολικής επιφάνειας 60.000 m2. Οι τρεις όροφοι αποτελούνται από γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων καθώς και βοηθητικούς χώρους του προσωπικού.
Στα τρία υπόγεια βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης (620 θέσεις), οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ο χώρος ανακύκλωσης, χώροι αποθήκευσης και η Αίθουσα δεδομένων.
Το κτήριο έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί ως «πράσινο» και έχει πιστοποιηθεί βάσει του προτύπου περιβαλλοντικής βαθμονόμησης LEED του US Green Building Council σε επίπεδο GOLD.








ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου
Τύπος: Έργα Αστικής Ανάπλασης
Τοποθεσία: Φάληρο, Ελλάδα
Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου
ΑΚΤΩΡ
Το έργο είναι μια από τα πιο κρίσιμα έργα ανάπλασης στην Αθήνα, με στόχο την περιβαλλοντική βελτίωση της περιοχής με τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου με άξονες φύσης, πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής.
Το όλο έργο σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα και μηχανικό Renzo Piano και το κόστος του σχεδιασμού χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση της χαμένης σύνδεσης της πόλης με τη θάλασσα, η οποία υλοποιείται προς δύο κατευθύνσεις:
- από την πόλη στη θάλασσα με την επέκταση της αστικής δομής της Αθήνας στο πάρκο και το νερό &
- από τη θάλασσα στην πόλη, τοποθετώντας και εντείνοντας στοιχεία νερού και πράσινου κοντά και εντός του αστικού ιστού.
Το έργο Ανάπλασης του Φαληρικού Δέλτα αποτελείται από 3 φάσεις και η ΑΚΤΩΡ έχει αναλάβει :
Φάση Α: Έργα Υποδομών
(υπό κατασκευή)
Φάση A του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου αποτελείται απο:
- Αστικά έργα όπως δρόμοι, τραμ, γέφυρες, σήραγγες και
- Αντιπλημμυρικά κατασκευαστικά έργα
Φάση A – Κύρια κατασκευαστικά έργα
Αστικά Έργα
- Μετατόπιση της Λεωφόρου Ποσειδώνος έως 90μ στη θάλασσα και μερική υπογειοποίησή της σε δύο τμήματα των 300 μέτρων έκαστο.
- Ανακατασκευή της υφιστάμενης γέφυρας Ιλισού ως τμήμα της νέας λεωφόρου Ποσειδώνος.
- Η κατασκευή δύο πεζογεφυρών στη Νέα Ποσειδώνος θα διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.
- Έχουν κατασκευαστεί συνολικά 10 γέφυρες για τις ανάγκες του νέου οδικού δικτύου, πεζών και υδραυλικών.
- Ανακατασκευή γραμμής ΤΡΑΜ με νέο σιδηροδρομικό σύστημα slabtrack RHEDA CITY.
- Ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων στην ανατολική πλευρά του Ιλισού ποταμού επιτρέποντας τη βόρεια διείσδυση του πάρκου στην πόλη. Σε όλο το νέο πάρκο θα κατασκευαστούν επιπλέον ποδηλατόδρομοι.
Υδραυλικά Έργα
- Σε όλο το μήκος του έργου θα κατασκευαστεί κεντρικός «υγρός» αντιπλημμυρικός αγωγός.
- Και υποστηρικτικά αντιπλημμυρικά κανάλια για να συνεισφέρουν σε περίπτωση υπερχείλισης του κεντρικού καναλιού Sewage treatment plant που θα καλύπτει τις αρδευτικές ανάγκες του πάρκου. Κατασκευή αντλιοστασίου στον Κηφισό για την ανανέωση των λιμνάζοντων νερών.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) – Τμήμα Κιάτου
Τύπος: Έργα Υποδομών / Σιδηρόδρομοι
Τοποθεσία: Πελοπόννησος, Ελλάδα
Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) – Τμήμα Κιάτου
ΑΚΤΩΡ
Η ΑΚΤΩΡ – leader στην κατασκευή της νέας γραμμής υψηλών ταχυτήτων που συνδέει το ΣΚΑ με το Κιάτο και διέρχεται από τους νέους σταθμούς που έχουν ήδη κατασκευαστεί.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της επιδομής και των τεχνικών έργων που στηρίζουν την επιδομή καθώς και εργασίες και εγκαταστάσεις σύγχρονων συστημάτων σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης-τηλεπικοινωνιών, που αντιμετωπίζουν με ασφάλεια τη διαχείριση των κυκλοφοριακών αναγκών.
Περιλαμβάνονται επίσης οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των σηράγγων σε μήκος 7,5 χλμ.







ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή υψηλών ταχυτήτων Λιανοκλάδι - Δομοκός
Τύπος: Έργα Υποδομών / Σιδηρόδρομοι
Τοποθεσία: Λιανοκλάδι, Ελλάδα
Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή υψηλών ταχυτήτων Λιανοκλάδι - Δομοκός
ΑΚΤΩΡ
Το έργο αφορά την κατασκευή της υποδομής για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων Λιανοκλάδι – Δομοκός, από το χιλιομετρικό σημείο 14+000 μέχρι το χιλιομετρικό σημείο 25+000.
Πρόκειται για τμήμα της νέας εθνικής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων από το χιλιομετρικό σημείο 0+000 μέχρι το χιλιομετρικό σημείο 52+000. Αυτό είναι το δυσκολότερο τμήμα της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Η υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή από το Σ.Σ. Τιθορέας περνά ανάμεσα από τα όρη Οίτη και Καλλίδρομο, στη συνέχεια κατηφορίζει στην κοιλάδα του Σπερχειού και κατευθύνεται προς το Σ.Σ. Λιανοκλαδιού.
Το τμήμα της γραμμής από το χιλιομετρικό σημείο 14+000 μέχρι το χιλιομετρικό σημείο 25+000 περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή 5 σιδηροδρομικών γεφυρών συνολικού μήκους 1.796 μ, καθώς και την κατασκευή υπόγειας δίδυμης σήραγγας συνολικού μήκους (μαζί με τα τεχνικά έργα στην είσοδο και στην έξοδο) 6.409 μ για τη δεξιά σήραγγα και 6.370 μ για την αριστερή.
Η γραμμή κατόπιν ανηφορίζει στο οροπέδιο της Δομοκού και κατεβαίνει προς τον κάμπο της Θεσσαλίας κατευθυνόμενη προς το Σ.Σ. Δομοκού.
Η νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων αποτελεί τμήμα του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, που είναι η μοναδική σιδηροδρομική σύνδεση της νότιας και βόρειας Ελλάδας και της Ελλάδας με άλλες χώρες μέσω της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της περιοχής της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Σήραγγες Λευκόπετρα Βέροια Κουλούρα (Ολυμπία Οδού Ελλάδα)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Σήραγγες
Τοποθεσία: Λευκόπετρα Βέροιας, Ελλάδα
Σήραγγες Λευκόπετρα Βέροια Κουλούρα (Ολυμπία Οδού Ελλάδα)
ΑΚΤΩΡ
Κατασκευάστηκαν συνολικά 12 είσοδοι και 3.180μ. σήραγγας διατομής μονού κλάδου [δύο λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς ΛΕΑ (λωρίδα έκτακτης ανάγκης), με πλάτος καταστρώματος 8 μ.].
Διάνοιξη σε εξαιρετικά δυσμενείς γεωλογικές συνθήκες, τελική επένδυση, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, σύστημα παρακολούθησης κυκλοφορίας και σύστημα ελέγχου και καταγραφής.






ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Σήραγγες Κακιάς Σκάλας οδικές (Ολυμπία Οδού Ελλάδα)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Σήραγγες
Τοποθεσία: Κακιά Σκάλα, Ελλάδα
Σήραγγες Κακιάς Σκάλας οδικές (Ολυμπία Οδού Ελλάδα)
ΑΚΤΩΡ
Κατασκευή πέντε σηράγγων συνολικού μήκους 4.400μ.(συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων που κατασκευάζονται με εκσκαφή και επανεπίχωση), εξοπλισμένων με υπερσύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα ασφάλειας και διαχείρισης.
Επιπλέον κατασκευή και οκτώ σηράγγων διαφυγής (800μ. συνολικά).


ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Σήραγγες Γ. Σημαντήρας οδικές (Αττική Οδός, Ελλάδα)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Σήραγγες
Τοποθεσία: Ελλάδα
Σήραγγες Γ. Σημαντήρας οδικές (Αττική Οδός, Ελλάδα)
ΑΚΤΩΡ
Οι σήραγγες Γ. Σημαντήρας (πρώην Μαύρη Ώρα) λειτουργούν στην περιοχή του Ασπροπύργου (κοντά στον ανισόπεδο κόμβο Αιγάλεω) από το Νοέμβριο 2003.
Οι δίδυμες σήραγγες 400μ. περίπου (τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση) κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.
Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Αττικής Οδού, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των Αθηναίων και μειώνοντας δραματικά τον όγκο κίνησης στον άξονα Θεσσαλονίκη-Πάτρα μέσω Αθηνών.




ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Σήραγγες Ανήλιου Μετσόβου Κωσταράκου Μαλακασίου (Εγναντία Οδός, Ελλάδα)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Σήραγγες
Τοποθεσία: Μέτσοβο, Ελλάδα
Σήραγγες Ανήλιου Μετσόβου Κωσταράκου Μαλακασίου (Εγναντία Οδός, Ελλάδα)
ΑΚΤΩΡ
Το τμήμα Μέτσοβο – Παναγιά της Εγνατίας Οδού περιλαμβάνει τις εξής σήραγγες:
- Τη δίδυμη σήραγγα Ανηλίου (2.200μ.)
- Τη δίδυμη σήραγγα Μετσόβου (3.550μ.)
- Τη δίδυμη σήραγγα Μαλακασίου A’ (350μ.)
- Τη μονή σήραγγα Κωσταράκου (750μ.)
- Τη μονή σήραγγα Μαλακασίου Β’ (325μ.)
- Τη δίδυμη σήραγγα Μαλακασίου Γ’ (150μ.)





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Σήραγγες Δωδώνης οδικές στον Αυτοκινητόδρομο 2 (Εγναντία Οδός, Ελλάδα)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Σήραγγες
Τοποθεσία: Δωδώνη, Ελλάδα
Σήραγγες Δωδώνης οδικές στον Αυτοκινητόδρομο 2 (Εγναντία Οδός, Ελλάδα)
ΑΚΤΩΡ
Η σήραγγα Δωδώνης είναι μία δίδυμη σήραγγα μήκους 3,35 χλμ. που είναι μέρος της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Δωδώνης – Ιωάννινα στη Χ.Θ. 62+000.
Η κατασκευή της σήραγγας ολοκληρώθηκε το 2005.
Το βόρειο στόμιο σχεδιάστηκε με μικρές εκσκαφές, οι οποίες αντιστηρίχθηκαν με τοίχο τύπου Βερολίνου.
Οι δύο κλάδοι της σήραγγας, μήκους 3.348 μέτρων ο αριστερός και 3.347 μέτρων ο δεξιός, συνδέονται μεταξύ τους με διαβάσεις πεζών κάθε 450 μέτρα.






ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Σήραγγες Δρίσκου Οδικές στον Αυτοκινητόδρομο 2 (Εγναντία Οδός, Ελλάδα)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Σήραγγες
Τοποθεσία: Εγναντία, Ελλάδα
Σήραγγες Δρίσκου Οδικές στον Αυτοκινητόδρομο 2 (Εγναντία Οδός, Ελλάδα)
ΑΚΤΩΡ
Η σήραγγα Δρίσκου είναι μία δίδυμη σήραγγα μήκους 4,5 χλμ που είναι μέρος της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Ιωάννινα – Άραχθος στη Χ.Θ. 85+000.
Είναι η μεγαλύτερη σήραγγα της Εγνατίας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Η κατασκευή της σήραγγας άρχισε το 2001, ολοκληρώθηκε το 2008 και δόθηκε στην κυκλοφορία στις 18 Ιουνίου του ίδιου έτους.
Τα πετρώματα που έπρεπε να διαπεραστούν για τη κατασκευή της σήραγγας ανήκουν στον Ιόνιο φλύσχη, ένα λιθογραφικό σχηματισμό που αποτελείται από αλλεπάλληλες στρώσεις υλικών, κυρίως ιλυόλιθο και ψαμμίτη. Επειδή η περιοχή παρουσιάζει έντονο ανάγλυφο, σε κάποια σημεία η σήραγγα βρίσκεται κατά τόπους σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα.
Οι δύο σήραγγες έχουν πεταλοειδή διατομή με μέγιστο ελεύθερο πλάτος 11 μέτρα. Οι δύο κλάδοι της σήραγγας, μήκους 4.581 μέτρων ο αριστερός και 4.563 μέτρων ο δεξιός, συνδέονται μεταξύ τους με διαβάσεις πεζών κάθε 350 μέτρα, ενώ υπάρχουν διαβάσεις για την έλευση οχημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κάθε ένα χιλιόμετρο.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Μετρό Θεσσαλονίκης Γραμμή 2 (Επέκταση Καλαμαριάς) (ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, ΕΛΛΑΔΑ υπό κατασκευή)Tunnels
Τύπος: Έργα Υποδομών / Μετρό
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Μετρό Θεσσαλονίκης Γραμμή 2 (Επέκταση Καλαμαριάς) (ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, ΕΛΛΑΔΑ υπό κατασκευή)Tunnels
ΑΚΤΩΡ
Η γραμμή επέκτασης του μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, εκτείνεται υπογείως και έχει μήκος 4,77 χλμ.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δύο σηράγγων, πέντε σταθμών, πέντε φρεατίων, τριών αντλιοστασίων και τριών κόμβων με τους δύο να ενσωματώνονται στον σταθμό της Μίκρας.
Επιπλέον περιλαμβάνει και την κατασκευή επίσταθμου.







ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Μετρό Θεσσαλονίκης Γραμμή 1 (Βασικό Έργο) (ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, ΕΛΛΑΔΑ υπό κατασκευή)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Μετρό
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Μετρό Θεσσαλονίκης Γραμμή 1 (Βασικό Έργο) (ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, ΕΛΛΑΔΑ υπό κατασκευή)
ΑΚΤΩΡ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Γραμμή 3 του Μετρό Αθηνών Μοναστηράκι - Αιγάλεω (ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, ΕΛΛΑΔΑ)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Μετρό
Τοποθεσία: Μοναστηράκι, Αθήνα, Ελλάδα
Γραμμή 3 του Μετρό Αθηνών Μοναστηράκι - Αιγάλεω (ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, ΕΛΛΑΔΑ)
ΑΚΤΩΡ
Το έργο αυτό, μήκους 4,3 χλμ, συνδέει την υφιστάμενη γραμμή του ΜΕΤΡΟ στην Οδό Ερμού και μέσω των σταθμών Βοτανικός, Ελαιώνας και Αιγάλεω καταλήγει στο Φρέαρ Άλσους. Αποτελεί τη βάση για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στα Νοτιοδυτικά προάστια της Αττικής (Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Πειραιάς).
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Γραμμή 2 του Μετρό Αθηνών Επέκταση Νέος Κόσμος - Ελληνικό (Αττικό Μετρό, ΕΛΛΑΔΑ)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Μετρό
Τοποθεσία: Νέος Κόσμος, Αθήνα, Ελλάδα
Γραμμή 2 του Μετρό Αθηνών Επέκταση Νέος Κόσμος - Ελληνικό (Αττικό Μετρό, ΕΛΛΑΔΑ)
ΑΚΤΩΡ
Αυτή η προέκταση 5,5 χλμ του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας περιλαμβάνει την κατασκευή κύριας σήραγγας 4.700 μ με μηχάνημα ολομέτωπης κοπής TBM – EPB, τεσσάρων νέων σταθμών με τη μέθοδο cut & cover στην Ηλιούπολη, στον Άλιμο, στην Αργυρούπολη και στο Ελληνικό, επτά φρεατίων, ενός αμαξοστασίου με cut & cover μήκους 274μ, μιας σήραγγας κατασκευής cut & cover μήκους 237μ, μιας σήραγγας πρόσβασης μήκους 211μ και τις σχετικές σιδηροδρομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (ηλεκτροδότηση, ηλεκτρική παροχή έλξης, συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού, συστήματα ασφαλείας, τηλεπικοινωνιακά συστήματα, συστήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κ.α.).






ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Γραμμή 2 του Μετρό Αθηνών Εθνική Άμυνα - Σταυρός (ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, ΕΛΛΑΔΑ)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Μετρό
Τοποθεσία: Αθήνα, Ελλάδα
Γραμμή 2 του Μετρό Αθηνών Εθνική Άμυνα - Σταυρός (ΑΤΤΙΚΟ Μετρό, ΕΛΛΑΔΑ)
ΑΚΤΩΡ
Το μήκος της επέκτασης είναι 5,3 χλμ. από το σταθμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μέχρι το Σταυρό, όπου συναντάται με την Αττική Οδό.
Η γραμμή επεκτείνεται υπογείως κατά μήκος της Λεωφόρου Μεσογείων προς το Χολαργό και στη συνέχεια μέχρι το Νομισματοκοπείο, συνεχίζοντας μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας.
Περιλαμβάνει πέντε νέους σταθμούς: Χολαργός, Νομισματοκοπείο, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι και Δουκίσσης Πλακεντίας.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Γέφυρα Γρεβενιώτικου
Τύπος: Έργα Υποδομών / Γέφυρες
Τοποθεσία: Γρεβενά, Ελλάδα
Γέφυρα Γρεβενιώτικου
ΑΚΤΩΡ
Η γέφυρα του Γρεβενιώτικου ποταμού βρίσκεται μεταξύ των Α/Κ Γρεβενών (Δυτικά)-08Β και Α/Κ Γρεβενών (Ανατολικά)-09, περίπου στην Χ.Θ. 160+000.
Το τεχνικό γεφυρώνει την κοιλάδα του Γρεβενιώτικου ποταμού και έχει μήκος 920 μέτρα. Η κατασκευή της γέφυρας ολοκληρώθηκε το 2008.
Η γέφυρα αποτελείται από δύο ανεξάρτητους κλάδους, τον δεξιό και τον αριστερό. Έναν ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας, με μέγιστη απόσταση μεταξύ τους 1,10μ. (2×0,55=1,10μ.).
Οριζοντιογραφικά οι δύο κλάδοι της γέφυρας βρίσκονται σε ευθυγραμμία παράλληλα προς τον άξονα της οδού. Κάθε κλάδος αποτελείται από συνεχή προεκτεταμένο φορέα ανωδομής δέκα (10) ανοιγμάτων. Το συνολικό μήκος κάθε κλάδου μεταξύ των αξόνων εδράσεως στα ακρόβαθρα ανέρχεται σε 920μ. Το συνολικό εύρος κάθε κλάδου είναι 11,95μ.
Η διατομή των φορέων της ανωδομής είναι μονοκύψελο κιβώτιο μεταβλητού ύψους και η διατομή των κορμών των μεσοβάθρων είναι εξαγωνική κιβωτοειδής. Τα βάθρα θεμελιώνονται μέσω κεφαλόδεσμου σε σχάρα φρεατοπασσάλων. Τα ακρόβαθρα της γέφυρας είναι τοιχοειδούς μορφής και θεμελιώνονται επίσης μέσω κεφαλόδεσμου σε σχάρα φρεατοπασσάλων.
Από άποψη μηκοτομής η ερυθρά της οδού βρίσκεται σε καμπύλη αντίρροπων κυκλικών τόξων ακτινών 20.00μ. και 12.00μ. με παρεμβολή μικρού ευθύγραμμου τμήματος. Η κατά μήκος κλίση της πολυγωνικής είναι 0,44997% . Η μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά μεταξύ της ερυθράς και του φυσικού εδάφους είναι 44μ.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Τμήμα Γεφυρών Άραχθος – Περιστέρι
Τύπος: Έργα Υποδομών / Γέφυρες
Τοποθεσία: Εθνική οδός Τρικάλων, Ιωαννίνων
Τμήμα Γεφυρών Άραχθος – Περιστέρι
ΑΚΤΩΡ
Οι γέφυρες Τ9-Τ11 βρίσκονται μεταξύ των κόμβων Αράχθου και Περιστερίου στην Χ.Θ. 96+100. Η κατασκευή της γέφυρας ολοκληρώθηκε το 2010.
Η γέφυρα Τ9 είναι τεσσάρων ανοιγμάτων συνολικού μήκους 409μ. ενώ η γέφυρα Τ11 είναι τριών ανοιγμάτων συνολικού μήκους 365μ.
Το συνολικό πλάτος αμφοτέρων είναι 14,45μ. Τα μεσόβαθρα Μ1 των δύο γεφυρών θεμελιώθηκαν σε κυκλικά φρέατα διαμέτρου 11μ, ενώ τα μεσόβαθρα Μ2 θεμελιώθηκαν επί φρεατοπασσάλων Φ150.
Τα ύψη των μεσοβάθρων είναι 25μ. για τα Μ1 και 27μ. για τα Μ2 και είναι κοίλης ορθογωνικής διατομής 6,40μ. χ 7,60μ. Ο φορέας είναι κιβωτοειδής μεταβλητού ύψους, από 4,00μ. στις διατομές έδρασης των ακροβάθρων μέχρι 10,70μ. περίπου στις θέσεις στήριξης στα μεσόβαθρα Μ1, Μ2.
Η κατασκευή του φορέα της γέφυρας εκτελέστηκε με τη μέθοδο της προβολοδόμησης.



ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Γέφυρα Βενέτικου
Τύπος: Έργα Υποδομών / Γέφυρες
Τοποθεσία: Βενετικός Γρεβενών
Γέφυρα Βενέτικου
ΑΚΤΩΡ
Η γέφυρα Βενέτικου βρίσκεται μεταξύ των σηράγγων Καρατζά και Βενέτικου στην Χ.Θ. 146+600. Η κατασκευή της γέφυρας ολοκληρώθηκε το 2009.
Η γέφυρα Γ1 Βενέτικου κατασκευάστηκε επί του ποταμού Βενέτικου σε δύο ανεξάρτητους κλάδους σε ανισοσταθμία.
Ο αριστερός κλάδος είναι γέφυρα πέντε ανοιγμάτων, συνολικού μήκους 531,20 μ. και ο δεξιός κλάδος έξι ανοιγμάτων, συνολικού μήκους 636,20 μ.
Ο φορέας ανωδομής είναι κιβωτιοειδούς διατομής, διαστάσεων 7,00μ έως 2,80μ , συνδέεται μονολιθικά με τα μεσόβαθρα , εδράζεται επί εφεδράνων στα ακρόβαθρα και κατασκευάστηκε με τη μέθοδο της προβολοδόμησης.
Τα μεσόβαθρα Μ1 και Μ4 του αριστερού κλάδου καθώς και τα Μ1, Μ4, και Μ5 του δεξιού κλάδου αποτελούνται το καθένα από διπλές λεπίδες διαστάσεων 7,00*1,60 σε απόσταση 2,30μ.
Τα μεσόβαθρα Μ2 και Μ3 αμφοτέρων των κλάδων είναι κοίλης ορθογωνικής διατομής διαστάσεων 7,00μ Χ 5,50μ.
Η θεμελίωση των μεσοβάθρων Μ1 αμφοτέρων των κλάδων και Μ5 του δεξιού κλάδου έγινε με φρέατα βάθους 33μ και 24μ αντίστοιχα. Η θεμελίωση των λοιπών μεσοβάθρων και των ακροβάθρων έγινε σε δέσμη έγχυτων φρεατοπασσάλων με διάμετρο 1,20μ και βάθος από 15μ έως 20μ, συνδεδεμένοι με κεφαλόδεσμο πάχους 2,50μ για τα μεσόβαθρα και 1,50μ για τα ακρόβαθρα.






ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Γέφυρα Μετσόβου
Τύπος: Έργα Υποδομών / Γέφυρες
Τοποθεσία: Μέτσοβο, Ελλάδα
Γέφυρα Μετσόβου
ΑΚΤΩΡ
Η γέφυρα Μετσόβου βρίσκεται μεταξύ των σηράγγων Αγίου Νικολάου και Ανηλίου στην Χ.Θ. 109+000. Η κατασκευή της γέφυρας ολοκληρώθηκε το 2009.
Αποτελείται από δύο κλάδους μήκους 537μ. περίπου. Έχει τέσσερα ανοίγματα με μέγιστο άνοιγμα τα 235μ.
Η κατασκευή του φορέα της γέφυρας εκτελέστηκε με τη μέθοδο της συμμετρικής προβολοδόμησης. Έχει τρία μεσόβαθρα και ένα βοηθητικό που απομακρύνθηκε στο τέλος της κατασκευής.
Το Μ1 (41,00 και 31,00μ. ύψους) είναι συμπαγές, το Μ2 (100,00μ. ύψους) έχει κιβωτοειδή διατομή και είναι επισκέψιμο. Εδράζεται σε φρέατα ύψους 25μ.
Το Μ3 (32,00μ ύψους) είναι συμπαγές και εδράζεται και αυτό σε κυκλικά φρέατα διαμέτρου 12,0μ. και ύψους 15μ.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Εγνατία Οδός (Ελλάδα)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Έργα Οδοποιίας
Τοποθεσία: Ελλάδα
Εγνατία Οδός (Ελλάδα)
ΑΚΤΩΡ
Η Εγνατία Οδός, ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδοποιίας στην Ευρώπη, αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα που συνδέει τη δυτική πύλη της Ελλάδας προς την Ιταλία (Λιμάνι Ηγουμενίτσας) με την ανατολική πύλη προς την Τουρκία στους Κήπους Έβρου (είσοδος και έξοδος προς Τουρκία) καθώς επίσης, μέσω των κάθετων οδικών αξόνων την Ελλάδα με τα Βαλκάνια.
Είναι ένας καινούριος διεθνής διαμετακομιστικός άξονας Ανατολής-Δύσης, ο οποίος περιέχει πλήθος σηράγγων, γεφυρών και ανισόπεδων κόμβων.
Η ΑΚΤΩΡ έχει κατασκευάσει τα 150 χλμ από τα 670 χλμ της Εγνατίας Οδού.









ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: RIVER WEST
Τύπος: Έργα Υποδομών / Αναπλάσεις / Διαμορφώσεις Περιβάλλοντα Χώρου - Landscaping / Πράσινο / Εμπορικά Κέντρα
Τοποθεσία: Αιγάλεω, Αττική
RIVER WEST
ΑΚΤΩΡ
Το νέο εμπορικό κέντρο «River West» στο Αιγάλεω, είναι ένα εμπορικό κέντρο με υψηλή λειτουργικότητα.
Σχεδιασμένο με μοναδική αισθητική βελτιστοποιεί τη χρήση του φυσικού φωτός και κατασκευασμένο σεβόμενο απόλυτα τον χαρακτήρα της περιοχής.
Το εμπορικό καλύπτει μία περιοχή 20.000 m2 που μαζί με 45.000 m2 του ΙΚΕΑ, συνθέτουν το εμπορικό κέντρο «River West».
Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης φτάνει τα 124.000 m2.
Το κέντρο λειτούργησε τον Απρίλιο του 2011 και πολύ γρήγορα έγινε το σήμα κατατεθέν της Δυτικής Αττικής.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Πρόσθετες Εργασίες στο λιμάνι Κατάκολου
Τύπος: Υδραυλικά, Φράγματα & Θαλάσσια Έργα / Λιμάνια / Μαρίνες
Τοποθεσία: Κατάκολο, Ελλάδα
Πρόσθετες Εργασίες στο λιμάνι Κατάκολου
Marine Works
- Επέκταση Κυματοθραύστη 150μ. από πέτρα θωράκισης και Ακρόποδα 5,0 m3
- Εσωτερικό κρηπιδότοιχο 300μ.
- Νησίδα : Προβλήτα σε τσιμεντένιο σωρό D=1,5μ. με Μεταλλικό Διαδρόμου 20μ.
- Εκβάθυνση 50.000 m3
- Πλήρωση λατομικών υλικών 150.000 m3
Λιμενικές Εγκαταστάσεις
- Δοχεία χωρητικότητας 100-200 tn
- Τύποι φτερών TRELEX MV 1000 με Φ/Β μπροστινό πάνελ για σκάφη έως 200μ.
- Σωρούς φωτισμού λιμανιών
- Σύστημα δικτύου ύδρευσης, πυρκαγιάς & αποχέτευσης
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέο Λιμάνι Πάτρας
Τύπος: Υδραυλικά, Φράγματα & Θαλάσσια Έργα / Λιμάνια / Μαρίνες
Τοποθεσία: Πάτρα, Ελλάδα
Νέο Λιμάνι Πάτρας
Λιμενικές εργασίες στο 1ο και 2ο τμήμα του νέου λιμένα Πατρών – Κτιριακά έργα σε χερσαίες περιοχές.
Ο υλικός στόχος του έργου αφορά την κατασκευή τεσσάρων νηοδόχων μήκους 167,85μ., 188,55μ., 218,70μ. και 219,10μ. αντίστοιχα, με κατακόρυφο μέτωπο από κυψελωτά κιβώτια (caissons) μήκους 20,90μ. και πλάτους 11,0μ. την κατασκευή κυματοθραύστη μήκους 1.176μ. κατασκευασμένου από τον ίδιο τύπο υλικού με τον κρηπιδότοιχο, ο οποίος θα εδράζεται σε πρίσμα λιθοριππών, καθώς και την στήριξη του κρηπιδότοιχου στο 1ο και 2ο τμήμα.
Το έργο περιλαμβάνει επίσης τη διαμόρφωση της τελικής στέψης στα -11μ. από τη στάθμη της θάλασσας, την προστασία των λιμενικών έργων με προκατασκευασμένους ογκόλιθους, την κατασκευή προφυλακτήριου τοίχου στο βόρειο και νότιο τμήμα θωρακισμένου με προκατασκευασμένους ογκόλιθους και την κατασκευή εσωτερικής και εξωτερικής οδού κυκλοφορίας στο νέο λιμένα και χώρου στάθμευσης.
Τέλος, το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποστράγγισης όμβριων, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στη χερσαία ζώνη του νέου λιμένα (δίκτυο ρεύματος υψηλής και χαμηλής τάσης, ύδρευσης, άρδευσης και πυρόσβεσης, φωτισμός οδών, πυλώνες φωτισμού νέου λιμένα κλπ), εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και κτιριακές εγκαταστάσεις που θα καλύπτουν συνολική επιφάνεια 6.959 m2.
Ολοκλήρωση 1ης Φάσης Λιμένα Πάτρας
Κατασκευή Κυματοθραύστη 840μ. (από την Caisson), ολοκλήρωση κρηπιδώματος (200μ.), κατασκευή νέου κρηπιδώματος (200μ.) και 7.000 m2 κτιρίων.
Ολοκλήρωση 2ης φάσης λιμανιού Πάτρας
Marine Works
- Ολοκλήρωση κρηπιδότοιχων 420μ. από Concrete Caisson (20,0μ. x 9,0μ. x 12,0μ.)
- Κυματοθραύστης 355μ. από Concrete Caisson (20,0μ. x 9,0μ. x 12,0μ.)
- Περιβαλλοντική απόρριψη υλικού βυθοκόρησης ανοικτής θάλασσας, 250.000 m3
- Πίσω πλήρωση & Λατομικά Υλικά 450.000 m3
Κτίρια
- Κεντρικός Σταθμός & Είσοδοι 6.974 m2
Χερσαία έκταση λιμανιού (280.000 m2)
- Ασφαλτοστρώσεις 125.000 m2
- Οδικό δίκτυο και πάρκινγκ 74.365 m2
- Πεζοδρόμια & μπετόν 23.200 m2
- Χόρτα 10.243 m2, χαλικοσωλήνα (800mm) 24.195μ.
- Δίκτυο Ύδρευσης – Πυροσβεστικής – Αποχέτευσης
Λιμενικές εγκαταστάσεις:
Στύλους, Φτερά, Σωροί φωτιστικών λιμένων, Πυλώνες μεγάλων σκαφών.
Ολοκλήρωση 3ης φάσης λιμανιού Πάτρας
Marine Works
- Προκυμαία 250μ. by Concrete Caisson (29,80μ. x 9,0μ. x 12,0μ. ) με χρήση Caisson Barge της ΑΚΤΩΡ Α.Ε.
- Κυματοθραύστης 210μ. by Concrete Caisson (29,80μ. x 9,0μ. x 12,0μ. ) με χρήση Caisson Barge της ΑΚΤΩΡ Α.Ε.
- Βυθοκόρηση υλικών περιβαλλοντικής απόρριψης ανοικτής θάλασσας, 305.000 m3
- Πίσω πλήρωση & Λατομικά Υλικά 620.000 m3
- Σωλήνες αποχέτευσης 310.000μ.
- Χαλικοσωλήνες, D=1.000 mm, (έως -35,0μ.) 80.000μ.
Κτίρια
- Σταθμός & Είσοδοι 5.000 m2
Χερσαία έκταση λιμανιού (150.000 m2)
- Ασφαλτοστρώσεις 100.000 m2, οδικό δίκτυο και πάρκινγκ 60.000 m2, πεζοδρόμια & μπετόν 15.000 m2, χόρτα 6.000 m2, χαλικοσωλήνα (800mm) 27.850μ., Δίκτυο Ύδρευσης – Πυροσβεστικής – Αποχέτευσης.
Λιμενικές εγκαταστάσεις:
Στύλους, Φτερά, Σωροί φωτιστικών λιμένων, Πυλώνες μεγάλων σκαφών
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας
Τύπος: Υδραυλικά, Φράγματα & Θαλάσσια Έργα / Λιμάνια / Μαρίνες
Τοποθεσία: Ηγουμενίτσα, Ελλάδα
Νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας
Marine Works
- Προκυμαία επιφάνειας 93μ. σε βάθος -10,20μ. από Concrete Caisson (20,90μ. x 9,00μ. x 11,30μ.) με χρήση Caisson Barge ιδιοκτησίας ΑΚΤΩΡ Α.Ε.
- Νότια προκυμαία συνολικού μήκους 610μ. και βάθους -10,20μ. από την Concrete Caisson (20,90μ. x 9,00μ. x 11,30μ.) με χρήση Caisson Barge της ΑΚΤΩΡ Α.Ε.
- Προκυμαία βαρύτητας από συμπαγείς τεχνητούς ογκόλιθους, μήκους περίπου 21μ.
- Κατασκευή επιχώματος προφόρτισης
- Σωλήνες αποχέτευσης 820.000μ.
- Χαλικοσωλήνες, D= 900 mm, (έως -19,00μ.), 84.821μ.
Κτίρια (441,70 m2)
- Κτίριο Νότιας εισόδου
- Κτίριο ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
- Δεξαμενή νερού
Χερσαία Περιοχή Λιμένα
- Οδικό δίκτυο και περιοχή λιμανιού 98.096 m2, πεζοδρόμια & τσιμεντένια πεζοδρόμια 2.900μ., χόρτα 2.200 m2
- Δίκτυο Ύδρευσης – Πυροσβεστικής – Αποχέτευσης.
- Τοίχος πασσάλων από σκυρόδεμα D=1.000 mm, 592 τμχ (μέσο μήκος 8,66μ.)
Λιμενικές εγκαταστάσεις:
Στύλους, Φτερά, Σωροί φωτιστικών λιμένων, Πυλώνες μεγάλων σκαφών
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέα Μαρίνα Σπηλιάς Κέρκυρας
Τύπος: Υδραυλικά, Φράγματα & Θαλάσσια Έργα / Λιμάνια / Μαρίνες
Τοποθεσία: Σπηλιά, Κέρκυρα
Νέα Μαρίνα Σπηλιάς Κέρκυρας
Κατασκευή νέας μαρίνας Κέρκυρας για 100 θέσεις ελλιμενισμού (έως 30 μέτρα σκάφη).
Εργασίες Μαρίνας
- Προσήνεμος και υπήνεμος κυματοθραύστης 200μ. + 100μ. από πέτρα θωράκισης
- Εσωτερικός κρηπιδότοιχος 340μ. κατασκευασμένος από μπετόν 120 τόνων
- Απομάκρυνση υλικών από το βυθό 150.000 m3
- Πλήρωση λατομικών υλικών 150.000 m3
Λιμενικές Εγκαταστάσεις
- Δεξαμενές χωρητικότητας 50 τόνων
- Πυλώνες εξυπηρέτησης σκαφών
- Σωρούς φωτισμού λιμανιών
- Σύστημα ελλιμενισμού σκαφών «Mediterranean»
- Σύστημα δικτύου ύδρευσης, πυρκαγιάς & αποχέτευσης
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέα Μαρίνα Βασιλική Λευκάδας
Τύπος: Υδραυλικά, Φράγματα & Θαλάσσια Έργα / Λιμάνια / Μαρίνες
Τοποθεσία: Βασιλική, Λευκάδα
Νέα Μαρίνα Βασιλική Λευκάδας
Marine Works
- Επέκταση Κυματοθραύστη 150μ. από πέτρα θωράκισης
- Νέα προβλήτα από τσιμεντόλιθους 100μ.
- Ειδική γέφυρα με πασσάλους από μπετόν 60μ. x 12μ.
- Βυθοκόρηση 120.000 m3
- Πλήρωση λατομικών υλικών 250.000 m3
Λιμενικές Εγκαταστάσεις
- Πλωτό κυματοθραύστη, εξολοκλήρου μπετόν 200μ.
- Πλωτές Ποντώνες ολομπετόν 236μ.
- Σύστημα δικτύου ύδρευσης, πυρκαγιάς & αποχέτευσης
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Μαρίνα Κως
Τύπος: Υδραυλικά, Φράγματα & Θαλάσσια Έργα / Λιμάνια / Μαρίνες
Τοποθεσία: Κως
Μαρίνα Κως
Κατασκευή νέου κρηπιδώματος 1.600 m2, σε πασσάλους για Cruiser
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Λιμάνι Κέρκυρας
Τύπος: Υδραυλικά, Φράγματα & Θαλάσσια Έργα / Λιμάνια / Μαρίνες
Τοποθεσία: Κέρκυρα, Ελλάδα
Λιμάνι Κέρκυρας
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατεδάφισης μέρους του λιμενοβραχίονα, την κατασκευή κρηπιδότοιχου μήκους 380μ., την κατασκευή νέας προβλήτας συνολικού μήκους 395μ. και βυθοκόρηση περιοχής λιμένος (25.000 m2 σε -7,5μ. βάθος).
Α’ Φάση
Marine Works
- Leeward Breakwater 324 by Concrete Blocks 80 tn
- Προκυμαία 370μ. by Concrete Blocks 80 tn, για ferry boat
- Απομάκρυνση παλιού κυματοθραύστη 200μ.
- Βυθοκόρηση 275.000 m2, υπεράκτια περιβαλλοντική διάθεση
- Πλήρωση λατομικών υλικών 350.000 m3
Λιμενικές Εγκαταστάσεις
- Δοχεία 75 tn -45 tn χωρητικότητας
- Τύποι φτερών TRELEX MV 1000 με Φ/Β μπροστινό πάνελ για σκάφη έως 200μ.
- Σωρούς φωτισμού λιμανιών
- Σύστημα δικτύου ύδρευσης, πυρκαγιάς & αποχέτευσης
- Asphalt pavements 13.000 m2
Β’ Φάση (προσήνεμη προβλήτα)
Εργασίας Μαρίνας
- Κυματοθραύστης 430,60 by Concrete Caisson (29,80μ. x 12,0μ. x 12,30μ. ) με χρήση Caisson Barge της AKTOR S.A.
- Βυθοκόρηση 360.000 m2, υπεράκτια περιβαλλοντική διάθεση
- Πλήρωση λατομικών υλικών 400.000 m3
Λιμενικές Εγκαταστάσεις
- Δοχεία χωρητικότητας 75 τόνων
- Τύποι φτερών TRELEX MV 1000 με Φ/Β μπροστινό πάνελ για σκάφη έως 200μ.
- Σωρούς φωτισμού λιμανιών, Σύστημα δικτύων ύδρευσης, πυρκαγιάς & αποχέτευσης
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Λιμάνι και Νέα Μαρίνα Μυκόνου
Τύπος: Υδραυλικά, Φράγματα & Θαλάσσια Έργα / Λιμάνια / Μαρίνες
Τοποθεσία: Μύκονος, Ελλάδα
Λιμάνι και Νέα Μαρίνα Μυκόνου
Ενότητα Έργου Α : Ανακατασκευή Χερσαίου Χώρου Μαρίνας (35.000 m2)
Πέτρινα πεζοδρόμια, χαλύβδινος διάδρομος 15μ., δίκτυο σωλήνων νερού-πυρών-αποχέτευσης, κήποι, μικροί δρόμοι, φωτισμός δρόμων, θαλάσσιος φωτισμός και βάθρα εξυπηρέτησης.
Έργο Τμήμα Β: Τοίχος της αποβάθρας Marina (250 Berths)
Προκυμαία 1.300μ. από τσιμεντόλιθους (> 35 TN), προβλήτες 35μ. & 52μ. από κολώνες από τσιμεντόλιθους, νησίδα 650 m2 & 1.000 m2, υλικά πλήρωσης και λιμενικές εγκαταστάσεις (Κουστάνια, φτερά, Πυλώνες).
Έργο Τμήμα Γ: Ανακατασκευή τείχους κρουαζιερόπλοιων
Προστασία καθαρισμού 410μ. από υφαντά και ειδικά οδοστρώματα από σκυρόδεμα.
Ενότητα Δ έργου: Σύστημα αγκυροβόλησης Boats Med
Σύστημα πρόσδεσης σκαφών “Mediterranean” για 250 θέσεις ελλιμενισμού έως και 60 μέτρα βάρκες.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κάλυψη του ποταμού Κηφισού (Ελλάδα)
Τύπος: Υδραυλικά, Φράγματα & Θαλάσσια Έργα / Υδραυλικά / Φράγματα
Τοποθεσία: Κηφισός, Αττική, Ελλάδα
Κάλυψη του ποταμού Κηφισού (Ελλάδα)
Για την ολοκλήρωση του έργου εκβολής του ποταμού Κηφισού στο Φαληρικό όρμο χρειάστηκε να κατασκευαστεί κορμός 500μ. χοάνη 108μ. και λιμενολεκάνη 100μ.
Η ανωδομή συνίσταται από χυτό σκυρόδεμα, ενώ οι υποθαλάσσιες κατασκευές από τεχνητούς ογκόλιθους έως 55 m3 που θεμελιώθηκαν σε στρώσεις άμμου και λιθορριπών σε βάθος 20μ.
Απαιτήθηκαν συνολικά 90.000 m3 σκυροδέματος και 700.000 m3 λιθορριπές.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Διευθέτηση Ρέματος Εσχατιάς - Τμήμα 1
Τύπος: Υδραυλικά, Φράγματα & Θαλάσσια Έργα / Υδραυλικά / Φράγματα
Τοποθεσία: Ελλάδα
Διευθέτηση Ρέματος Εσχατιάς - Τμήμα 1
Σκοπός του Έργου είναι η διεύρυνση της κοίτης του ρέματος Εσχατιάς, η κατασκευή δίδυμου κλειστού ορθογωνικού οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα διαστάσεων (2×5,0μ. x 5,0μ.) και η επίχωσή του σε συνολικό μήκος 3χλμ.
Η Άκτωρ είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας εκτέλεσης του Έργου.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Διεθνής Αερολιμένας Μακεδονία
Τύπος: Έργα Υποδομών / Αεροδρόμια
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Διεθνής Αερολιμένας Μακεδονία
Επέκταση του διαδρόμου και του τροχοδρόμου ανά 1.150 μέτρα, εκ των οποίων τα 1.000μ. περίπου προς τη θάλασσα, εκτεταμένη επίχωση, 1.063 μ. μήκος στη μεγαλύτερη πλευρά και 450μ. ευρύ.
Η τελική επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένων των στηριγμάτων, του διαδρόμου έφτασε τα 61.600,00 m2 (1.020μ. x 6μ.) ενώ η επιφάνεια του τροχόδρομου τα 47.520,00 m2 (1.080μ. x 44μ.), η επιφάνεια του ενδιάμεσου τροχόδρομου τα 9.200,00 m2 και η επιφάνεια του τροχόδρομου εμβαδού 17.000,00 m2.
Οι εργασίες επίχωσης για προστασία με περιμετρικό τοίχωμα που τοποθετείται σε σχιστόλιθους για να αποτρέπεται η διάβρωση από τα συνθλιπτικά κύματα.
Η επέκταση του διαδρόμου και της τροχοδρόμησης είναι εξοπλισμένη με κατάλληλα συστήματα φωτισμού και ελέγχου αεροδρομίου. Επιπλέον εγκατάσταση φωτισμού προσέγγισης σε 750μ. μεγάλες γέφυρες τοποθετημένες σε σειρές στη θάλασσα.




























ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Επέκταση Εθνικής Πινακοθήκης & Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου
Τύπος: Έργα Υποδομών / Πολιτιστικά Κέντρα
Τοποθεσία: Αθήνα, Ελλάδα
Επέκταση Εθνικής Πινακοθήκης & Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου
Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου (ΕΠΜΑΣ)
Το αντικείμενο του έργου.
Κατασκευή του νέου υπογείου κτιρίου Γ ανάμεσα στα υφιστάμενα κτίρια Α (με πρόσοψη επί της Λεωφ. Βας.Κωνσταντίνου) και Β (με πρόσοψη επί της οδού Μιχαλακοπούλου) και δημιουργία αίθουσας περιοδικών εκθέσεων και αποθηκών για τη φύλλαξη των έργων της ΕΠΜΑΣ.
- Προσθήκη εξωτερικά των κτιρίων Α και Β κλιμακοστασίων με ανελκυστήρες για την κάλυψη των απαιτήσεων πυρασφάλειας και την λειτουργική ενοποίηση των εκθεσιακών χώρων.
- Αναδιαρρύθμιση του κτιρίου Α στο Ισόγειο (υποδοχή κοινού και πωλητήριο), στον ημιόροφο (βοηθητικές χρήσεις αμφιθεάτρου, μικρό φουαγιέ) και στο υπόγειο (αμφιθέατρο, καφετέρια, παιδικό τμήμα, κοινόχρηστοι χώροι).
- Αναδιαρρύθμιση των εκθεσιακών χώρων του κτιρίου Β με νέα Μουσειογραφική Μελέτη και προσθήκη του Γ ορόφου (νέος εκθεσιακός χώρος και εστιατόριο).
- Κατασκευή του κτιρίου Β2 σε επαφή με το υπάρχον κτίριο Β με εξωτερική πλαγιοκάλυψη και επιστέγαση με σύστημα planar.
- Κατασκευή του συνόλου των νέων και σύγχρονων Η/Μ εγκαταστάσεων και συστημάτων ασφαλείας.
- Κατασκευή του συνόλου των εργασιών της Μουσειογραφικής Μελέτης.
- Κατασκευή του συνόλου των εργασιών του Περιβάλλοντος Χώρου.
Οι παραπάνω περιγραφόμενες εργασίες υπερδιπλασίασαν τις επιφάνειες του συγκροτήματος της ΕΠΜΑΣ, ώστε να μπορεί να επιτελέσει με τον καλύτερο και σύγχρονο τρόπο το έργο της.
Το νέο συγκρότημα της ΕΠΜΑΣ έλαβε διάκριση LEED SILVER, γεγονός ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για έργα ανακατασκευής.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Πορτο Χέλι Μαρίνα
Τύπος: Υδραυλικά, Φράγματα & Θαλάσσια Έργα / Λιμάνια / Μαρίνες
Τοποθεσία: Πόρτο Χέλι, Ελλαδα
Πορτο Χέλι Μαρίνα
Εργασίες Μαρίνας
- Επέκταση Κυματοθραύστη 150μ. από πέτρα θωράκισης.
- Νέα προβλήτα από τσιμεντόλιθους 100μ.
- Ειδική γέφυρα με πασσάλους από μπετόν 60μ. x 12μ.
- Απομάκρυνση υλικών από το βυθό 120.000 κ.μ.
- Πλήρωση λατομικών υλικών 250.000 τ.μ.
Λιμενικές Εγκαταστάσεις
- Πλωτός κυματοθραύστης ολομπετόν 200μ.
- Πλωτοί Pontoons ολομπετόν 236μ.
- Σύστημα δικτύου ύδρευσης, πυρκαγιάς & αποχέτευσης

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέα Μαρίνα Λιμάνι Καβάλας
Τύπος: Υδραυλικά, Φράγματα & Θαλάσσια Έργα / Λιμάνια / Μαρίνες
Τοποθεσία: Καβάλα, Ελλάδα
Νέα Μαρίνα Λιμάνι Καβάλας
Marine Works
- Παραγωγή & εγκατάσταση πλωτού κυματοθραύστη 200μ.
- Παραγωγή & εγκατάσταση πλωτών πλωτών πλωτών πλαισίων All Concrete 232μ.
- Παραγωγή & εγκατάσταση πλωτού αλουμινίου Pontoon 270μ.
- Παραγωγή & τοποθέτηση δακτύλων αλουμινίου για σκάφη 6μ. έως 12μ. 586μ.
- Ανακατασκευή οδοστρώματος κρηπιδώματος
Λιμενικές Εγκαταστάσεις
- Δίκτυο Η/Μ έργων, Ηλεκτρολογικού Νερού & Πυροσβεστικής

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Τύπος: Έργα Υποδομών / Αεροδρόμια
Τοποθεσία: Σπάτα, Αττική
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Συντήρηση αρδευτικών συστημάτων στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζελος»

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Guimarania, Πολιτεία Minas Gerais, Βραζιλία
Τύπος: Ενεργιακά Έργα / Διεθνή Έργα / Φωτοβολταϊκά Πάρκα
Τοποθεσία: Βραζιλία
Guimarania, Πολιτεία Minas Gerais, Βραζιλία
ΑΚΤΩΡ
Ονομαστική Ισχύς: 80.58 MWp
Θέση: Guimarania, Πολιτεία Minas Gerais, Βραζιλία
Ημερομηνία Σύνδεσης: 2018
Κύριος του έργου: Canadian Solar


ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Pirapora, Πολιτεία Minas Gerais, Βραζιλία
Τύπος: Ενεργιακά Έργα / Διεθνή Έργα / Φωτοβολταϊκά Πάρκα
Τοποθεσία: Βραζιλία
Pirapora, Πολιτεία Minas Gerais, Βραζιλία
ΑΚΤΩΡ
Ονομαστική Ισχύς: 400 MWp
Θέση: Pirapora, Πολιτεία Minas Gerais, Βραζιλία
Ημερομηνία Σύνδεσης: 2018
Κύριος του έργου: EDF EN









ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Αττική Οδός
Τύπος: Έργα Υποδομών / Έργα Οδοποιίας / Παραχώρηση Αυτοκινητοδρόμου
Τοποθεσία: Αθήνα, Ελλάδα
Αττική Οδός
ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ/ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Η Αττική Οδός είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος υψηλών προδιαγραφών εντός της ελληνικής πρωτεύουσας, αποτελώντας ταυτόχρονο το πρώτο μεγάλο οδικό έργο που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα μέσω διεθνούς διαγωνισμού από το Ελληνικό Δημόσιο, με τη μέθοδο της παραχώρησης με συγχρηματοδότηση.
Το συνολικό κόστος κατασκευής της Αττικής Οδού ανήλθε σε €1,3 δισ. και χρηματοδοτήθηκε κατά 35% από το Eλληνικό Δημόσιο, με συμμετοχή και πόρων του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, ενώ το υπόλοιπο 65% καλύφθηκε από την Παραχωρησιούχο εταιρεία «Αττική Οδός Α.Ε.» (στην οποία η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, συμμετέχει με ποσοστό 65,8%) με ίδια και δανειακά κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από Εμπορικές Τράπεζες.
Η Σύμβαση Παραχώρησης υπογράφθηκε στις 23 Μαΐου 1996 και ως ημερομηνία λήξης της Σύμβασης Παραχώρησης έχει οριστεί η 5η Οκτωβρίου 2024.
H Αττική Οδός αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του οδικού άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), αφού συνδέει την Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών με την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, παρακάμπτοντας το κέντρο της Αθήνας.
Ως κλειστός αυτοκινητόδρομος, έχει ελεγχόμενες προσβάσεις και αποτελείται από δύο κάθετα διασταυρούμενα μεταξύ τους τμήματα, τη Λεωφόρο Ελευσίνας-Σταυρού-Σπάτων (Λ.Ε-Σ-Σ), μήκους περίπου 52 χλμ., καθώς και τη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού (Δ.Π.Λ.Υ.), μήκους περίπου 13 χλμ., ενώ περιλαμβάνει και τμήμα της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω μήκους περίπου 5 χλμ.
Συνολικά η Αττική Οδός έχει 70 χλμ. μήκος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 29 ανισόπεδους κόμβους, 25 οδικές γέφυρες, 38 γέφυρες σιδηροδρομικών γραμμών, 56 σήραγγες και πλήρως υπογειοποιημένα τμήματα (Cut & Cover) συνολικού μήκους 12,6 χλμ.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: AKTOR Signalling
Τύπος: Σηματοτεχνικά Έργα
Τοποθεσία: Αθήνα - Πειραιάς - Λάρισα
AKTOR Signalling
ΑΚΤΩΡ
Η AKTOR Signalling, στο πλαίσιο υλοποίησης σηματοτεχνικών έργων στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, έχει αναπτύξει και εφαρμόσει εξειδικευμένες λύσεις σηματοδότησης, που περιλαμβάνουν το σύστημα αλληλεξάρτησης (interlocking system) ermisIXL, το αυτόματο σύστημα ισόπεδων διαβάσεων (ΑΣΙΔ) ermisLX και το σύστημα κεντρικής διαχείρισης σιδηροδρομικής κυκλοφορίας artemmis. Τα εν λόγω συστήματα είναι ευέλικτα, τυποποιημένα, προσαρμόζονται εύκολα στις απαιτήσεις κάθε έργου και αποτελούν οικονομικά συμφέρουσες λύσεις.
Τα συστήματα της AKTOR Signalling που χρησιμοποιούνται για κρίσιμες, για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου, λειτουργίες, είναι πιστοποιημένα με το μέγιστο βαθμό ασφάλειας (Safety Integrity Level 4) σύμφωνα με τα σχετικά ευρωπαϊκά πρότυπα.
Ενδεικτικά έργα στα οποία έχουν εγκατασταθεί τα ανωτέρω συστήματα:
- ΑΣΙΔ Σιδηροδρομικού Διαδρόμου Αθήνας – Πειραιά
Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τη σχεδίαση, κατασκευή, εγκατάσταση, δοκιμές και θέση σε λειτουργία τριών (3) αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων ermisLX κατά μήκος του σιδηροδρομικού διαδρόμου ανάμεσα σε Αθήνα και Πειραιά. Και τα τρία συστήματα εντάσσονται σε ένα κοινό δίκτυο, ελέγχονται απομακρυσμένα από το σύστημα artemmis και επιπλέον προσφέρεται η δυνατότητα απομονωμένης λειτουργίας (isolation mode) για διαδρομές ελιγμών στο σιδηροδρομικό Σταθμό του Ρουφ.
- Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Λάρισας
Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τη σχεδίαση, εγκατάσταση, δοκιμές και θέση σε λειτουργία του συστήματος artemmis, το οποίο ελέγχει τη σιδηροδρομική κυκλοφορία μεγάλου τμήματος της κύριας γραμμής μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Για τη συγκεκριμένη γραμμή η AKTOR Signalling έχει αναπτύξει ιδιαίτερες εφαρμογές και λειτουργίες, όπως η αριθμοδότηση και η καταγραφή συναγερμών και συμβάντων, οι οποίες έχουν παραμετροποιηθεί κατάλληλα, ώστε να επιτυγχάνεται η μεγιστοποίηση της σιδηροδρομικής εκμετάλλευσης. Η πρώτη φάση υλοποίησης περιλαμβάνει 4 σταθμούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία. Σε δεύτερη φάση θα προστεθούν 10 επιπλέον σταθμοί σε ένα συνολικό μήκος γραμμής 180 χλμ. περίπου.
- Κυκλοφοριακή Εξασφάλιση Σ.Σ. Αθηνών και Α.Ι. Ρέντη
Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τη σχεδίαση, κατασκευή, εγκατάσταση, δοκιμές και θέση σε λειτουργία συστημάτων ermisIXL για την τμηματική σηματοτεχνική κάλυψη των δύο σταθμών και τον έλεγχο του αμαξοστασίου στο Ρέντη. Στο πλαίσιο του έργου, σχεδιάστηκαν με απολύτως ασφαλή τρόπο όλες οι απαιτούμενες διεπαφές με τον υφιστάμενο εξοπλισμό και με τη χρήση του συστήματος artemmis δόθηκε η δυνατότητα απομακρυσμένων χειρισμών στους σταθμάρχες.


ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Αγωγός Φυσικού Αερίου TAP
Τύπος: Βιομηχανικά Έργα
Τοποθεσία: Βόρεια Ελλάδα
Κατασκευή του Πρώτου Τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP)
ΑΚΤΩΡ
Ένα από τα εμβληματικότερα έργα της ΑΚΤΩΡ στον τομέα κατασκευής αγωγών Φυσικού Αερίου είναι η κατασκευή του πρώτου τμήματος του αγωγού ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) στη βόρεια Ελλάδα, για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Το έργο αφορά στην κατασκευή αγωγού μήκους 180 χιλιομέτρων και πίεσης 75 barg, με διάμετρο 48 ιντσών, από την περιοχή των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέχρι την πόλη της Καβάλας, καθώς και συμπληρωματικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία του.
Η κατασκευή του έργου υλοποιήθηκε από την ΑΚΤΩΡ σε Κοινοπραξία με τη γαλλική Spiecapag (40%-60%).
Οι εργασίες εγκατάστασης του Αγωγού πραγματοποιήθηκαν με συνεχή πρόοδο κατασκευής 700m/ημέρα (400m/ημέρα σε ορεινές περιοχές) και την υποστήριξη πέντε (5) έως επτά (7) συνεργείων για τις συνδέσεις των ολοκληρωμένων τμημάτων αγωγού μεταξύ τους.
Η συγκόλληση των σωληναγωγών της κύριας γραμμής πραγματοποιήθηκε με αυτόματες μηχανές συγκόλλησης και ελέγχθηκε από αυτόματες μηχανές γραμμής με υπερήχους.
Το έργο, στο οποίο απασχολήθηκαν περίπου 850 εργαζόμενοι, εμπεριείχε 18 βαλβιδοστάσια, πλήθος ειδικών περασμάτων του αγωγού με μεθόδους ευθείας διάτρησης, μεταξύ των οποίων τέσσερις (4) διαβάσεις ποταμών με κατευθυνόμενες διατρήσεις μεγάλου μήκους, ξεστροπαγίδες, γραμμές σύνδεσης από και προς τον Σταθμό Συμπίεσης, σύστημα Καθοδικής προστασίας και Δίκτυο Οπτικών Ινών.




ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κεντρικά Γραφεία ΤΣΜΕΔΕ
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Κτίρια Γραφείων
Τοποθεσία: Αττική, Ελλάδα
Κατασκευή του Νέου Κτηρίου Κεντρικών Γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ
Η ΑΚΤΩΡ ανέλαβε και υλοποίησε την κατασκευή του νέου, σύγχρονου, έξυπνου και ενεργειακά αυτόνομου κτηρίου του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα κτήριο γραφείων συμβατικής κατασκευής από εμφανές οπλισμένο σκυρόδεμα με υπόγειο, ισόγειο, πατάρι και επτά ορόφους, συνολικής επιφάνειας κυρίων χώρων 6.000 τ.μ.
Κεντρικό παράγοντα στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την κατασκευή του κτηρίου από την ΑΚΤΩΡ αποτέλεσε η ανάδειξη των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων του οικοπέδου που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια εκσκαφής των θεμελίων και αποτελούν συνέχεια του αρχαίου τείχους των Αθηνών.
Το κτήριο περιλαμβάνει γραφειακούς χώρους «ανοιχτής κάτοψης» (“openplan”), χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και μια υπερσύγχρονη Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, ενώ με τη χρήση κινητών χωρισμάτων επιτυγχάνεται η απαραίτητη ευελιξία για την προσαρμογή του σε μελλοντικές αλλαγές.
Όλες οι λειτουργίες χωροθετούνται στους πέντε ορόφους, ενώ στους δύο τελευταίους βρίσκονται η διοίκηση και η συνεδριακή αίθουσα, μαζί με ένα πλήρως εξοπλισμένο διώροφο κυλικείο για τους υπαλλήλους και τους επισκέπτες.
Ως «πράσινο» κτήριο, είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, ενεργειακά υαλοστάσια, ηλιακούς συσσωρευτές, φωτοβολταϊκά στοιχεία, INSTABUS για τη λειτουργία και τη διαχείριση του φωτισμού, συστήματα BMS για τον έλεγχο και λειτουργία όλων των Η/Μ εγκαταστάσεων, οπτικοακουστικά – μεταφραστικά συστήματα για τη διεξαγωγή συνεδρίων, καθώς και ολοκληρωμένα συστήματα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.)
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Αθλητικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία: Αττική, Ελλάδα
Αισθητική Ενοποίηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.)
ΑΚΤΩΡ
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αθλητικών χώρων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η ΑΚΤΩΡ, ως επικεφαλής Κοινοπραξίας, ανέλαβε το έργο της Αισθητικής Ενοποίησης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), σε σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα και πολιτικού μηχανικού Santiago Calatrava.
Το εντυπωσιακό σε μέγεθος και σημασία έργο στο ΟΑΚΑ, περιλάμβανε κατασκευές παγκοσμίου ενδιαφέροντος, τόσο λόγω κατασκευαστικής ιδιαιτερότητας και εντυπωσιακού σχεδιασμού από τον Santiago Calatrava, όσο και για την υλοποίηση του έργου από την ΑΚΤΩΡ (ως επικεφαλής Κοινοπραξίας), μέσα σε μόλις 16 μήνες.
Αναλυτικά, οι κατασκευές που περιλαμβάνονταν στο έργο της Αισθητικής Ενοποίησης του ΟΑΚΑ ήταν οι εξής:
- Στέγαστρο Ολυμπιακού Σταδίου: Το διάσημο «Στέγαστρο Καλατράβα» εκθειάστηκε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 για την αρχιτεκτονική του και την κατασκευαστική του δυσκολία. Πρόκειται για το στέγαστρο με το μεγαλύτερο άνοιγμα στον κόσμο, 304 μ. Το συνολικό βάρος μόνο της μεταλλικής κατασκευής φθάνει περίπου τους 19.000 τόνους, καλύπτοντας επιφάνεια 25.000 τ.μ.
- Ποδηλατοδρόμιο: Η ΑΚΤΩΡ είχε αναλάβει την κατασκευή του Ποδηλατοδρομίου το 1991 και στο πλαίσιο του έργου της Αισθητικής Ενοποίησης προ των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 ανακαίνισε τις εγκαταστάσεις του και κατασκεύασε το μεταλλικό του στέγαστρο, δημιουργώντας το μοναδικό κλειστό ποδηλατοδρόμιο στην Ελλάδα.
- Αγορά: Η Αγορά αποτελεί ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σημεία του ΟΑΚΑ. Εμπνευσμένη από την ιδέα του αρχαιοελληνικού χώρου συνάθροισης, η Αγορά είναι μία θολωτή κατασκευή που αποτελείται από επαναλαμβανόμενα μεγάλα οξυκόρυφα τόξα από χαλύβδινες διατομές. Είναι καμπύλη σε κάτοψη, με αξονικό μήκος 475 μ. και καλύπτει περίπου 12.000 τ.μ., παρέχοντας ευχάριστη σκιά στο μονοπάτι μεταξύ των εγκαταστάσεων.
- Περιβάλλων χώρος: Παράλληλα με τα έργα στα κτίρια των αθλητικών εγκαταστάσεων η ΑΚΤΩΡ (ως επικεφαλής Κοινοπραξίας), ανέλαβε πληθώρα εργασιών διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, μεταξύ των οποίων χωματουργικές εργασίες και εργασίες διαμορφώσεων (οδοποιίες κ.λπ.) και εκτεταμένα έργα κατασκευής δικτύων (αποστράγγισης, αποχέτευσης, άρδευσης κ.λπ.). Το πιο απαιτητικό από τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο ήταν το δίκτυο διανομής ισχύος και η κατασκευή νέων υποσταθμών.
- Εργασίες για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004: Ο Όμιλος σχεδίασε και κατασκεύασε σε ελάχιστο χρόνο μια σειρά έργων για την εξυπηρέτηση των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Πολιτιστικά Κέντρα
Τοποθεσία: Αττική, Ελλάδα
Νέο Μουσείο Ακρόπολης
ΑΚΤΩΡ
Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης έχει σχεδιαστεί από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα B. Tschumi, σε συνεργασία με τον Έλληνα αρχιτέκτονα Μ. Φωτιάδη, μετά από Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό. Πρόκειται για κτήριο επιφάνειας 30.000 m2 επί οικοπέδου 21.000 m2.
Περιλαμβάνει αίθουσες εκθέσεων ειδικού σχεδιασμού για την παρουσίαση όλων των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων από τον χώρο της Ακρόπολης, αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, αίθουσα παρουσιάσεων 200 ατόμων, εστιατόριο, καθώς και χώρους στάθμευσης και βοηθητικούς χώρους διαταγμένους σε τέσσερα υπόγεια επίπεδα.
Κορυφαία των εκθεσιακών χώρων είναι η μεγαλειώδης γυάλινη αίθουσα που φιλοξενεί το σύνολο του γλυπτού διάκοσμου του Παρθενώνα.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κτηρίου αποτελεί η ενσωμάτωση στο σχεδιασμό του και η ανάδειξη του συνόλου των αρχαιολογικών ευρημάτων που αποκαλύφθηκαν μέσα στο οικόπεδο τα οποία και είναι ορατά από τους επισκέπτες μέσα από το γυάλινο δάπεδο.
Το κτίριο εδράζεται σε 92 αντισεισμικά εφέδρανα, δηλαδή η κατασκευή είναι πλήρως θωρακισμένη έναντι σεισμού.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Astir Palace Hotel Athens
Τύπος: Οικοδομικά Έργα / Τουριστικές Εγκαταστάσεις
Τοποθεσία: Αττική, Ελλάδα
Ανακαίνιση του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος «Αστέρας Βουλιαγμένης» (Four Seasons Astir Palace)
Την υπογραφή της ΑΚΤΩΡ είχε το πέρασμα του θρυλικού «Αστέρα Βουλιαγμένης» ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens σε μια νέα εποχή. Ο διεθνής ξενοδοχειακός κολοσσός εμπιστεύθηκε την κορυφαία τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η ΑΚΤΩΡ στην κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων υψηλών προδιαγραφών για το σύνθετο και εξαιρετικά απαιτητικό έργο της καθολικής ανακαίνισης του «Αστέρα Βουλιαγμένης», ενός ξενοδοχείου που αποτέλεσε διαχρονικά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό και ενός από τα καλύτερα νέα ξενοδοχεία του 2019 σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Το έργο αφορούσε στη ριζική ανακαίνιση και αναβάθμιση των δύο (2) κεντρικών ξενοδοχειακών μονάδων του συγκροτήματος «ΑΡΙΩΝ» και «ΝΑΥΣΙΚΑ», καθώς και στην ανάπλαση των χώρων πρασίνου, με γνώμονα τη διασφάλιση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της πευκόφυτης χερσονήσου, συνολική έκτασης 302 στρεμμάτων, στην περιοχή “Λαιμός” της Βουλιαγμένης, την καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Για την υλοποίηση του έργου, η ΑΚΤΩΡ συνεργάστηκε με μια πολυπληθή ομάδα μελετητών και συμβούλων όλων των ειδικοτήτων παγκοσμίως (όπως κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία καθώς και γραφεία εσωτερικής διακόσμησης -interior design-). Πέρα από την ανάγκη διαρκούς και στενού συντονισμού όλων των μερών, το έργο εμπεριείχε την ευθύνη ενσωμάτωσης ενός εξαιρετικά υψηλού επιπέδου αρχιτεκτονικών τελειωμάτων, με την ταυτόχρονη διαχείριση πληθώρας αντίστοιχων κορυφαίων ποιοτικά υλικών διεθνούς και ελληνικής προέλευσης.
Το ριζικά ανακαινισμένο από την ΑΚΤΩΡ ξενοδοχειακό συγκρότημα, αποτελείται από 192 δωμάτια, 42 σουίτες και 61 bungalows, ενώ η δομημένη επιφάνεια των μονάδων του έργου ανήλθε στα 40.000 τ.μ.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τύπος: Βιομηχανικά Η/Μ Έργα / Πολιτιστικά Κέντρα
Τοποθεσία: Αττική, Ελλάδα
Η/Μ Εργασίες, Εξοπλισμός Σκηνής και Θεατρικού Φωτισμού, Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Η ΑΚΤΩΡ συμμετείχε στη Β’ φάση επέκτασης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που αφορούσε στην κατασκευή 140.000 τ.μ. νέων χώρων, υπόγειων στο σύνολό τους και τη διαμόρφωση κήπου έκτασης 20.000 τ.μ. πάνω από το κτήριο.
Το εμβληματικό κτήριο στη Βασιλίσσης Σοφίας, κατασκευής 1992, επεκτάθηκε με την προσθήκη υπερσύγχρονης αίθουσας όπερας, 1.400 θέσεων και αίθουσας θεάτρου, 400 θέσεων, διαθέτοντας και οι δύο την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε ηλεκτρομηχανολογική υποδομή, σκηνικό εξοπλισμό και θεατρικό φωτισμό. (Opera και Concert Hall)
Συγκεκριμένα, η Σκηνή της Όπερας συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, διαθέτει 4 συγχρονισμένες πλατφόρμες δυναμικής 30 τόνων και διαδρομής 20 μ., 8 μικρότερες πλατφόρμες και 9 βαγονέτα σκηνικών, πλέον των ποικίλων άλλων ειδικών θεατρικών ανυψωτικών μηχανισμών.
Οι δύο αίθουσες πλαισιώνονται από ένα συνεδριακό κέντρο κορυφαίων προδιαγραφών, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 1.000 θέσεων, το ατμοσφαιρικό φουαγιέ, λειτουργικούς χώρους εκθέσεων, την ιδιαίτερη μουσική βιβλιοθήκη, ένα μαρμάρινο αίθριο, εστιατόριο και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Επιπλέον, η επέκταση προέβλεψε χώρο στάθμευσης 700 θέσεων με απευθείας πρόσβαση στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής.
Παράλληλα, διαμορφώθηκε ο περιβάλλων χώρος των 20.000 τ.μ. σε χώρο πρασίνου υψηλών προδιαγραφών με ιδιαίτερες απαιτήσεις από κατασκευαστική άποψη. Συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν δένδρα μεγάλου μεγέθους και ηλικίας για να επιτρέψουν την άμεση χρήση του χώρου από το κοινό, ενώ οι μεγάλης έκτασης χλοοτάπητες και οι θαμνοφυτεύσεις συμπλήρωσαν το αισθητικό αποτέλεσμα του χώρου.
Σκηνή όπερας από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, με 4 συγχρονισμένες πλατφόρμες δυνατότητας 30 τόνων και διαδρομής 20 m, 8 μικρότερες πλατφόρμες, 9 βαγονέτα σκηνικών και περί τους εκατό άλλους θεατρικούς ανυψωτικούς μηχανισμούς. Σύμβαση E.P.C.



ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Kruševac
Τύπος: Περιβαλλοντικά Έργα / Διεθνή Έργα / Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων
Τοποθεσία: Κρούσεβατς, Σερβία
Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Kruševac
ΑΚΤΩΡ
Το έργο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του Κρούσεβατς υλοποιήθηκε από την Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ 99,96% – Waterleau Group NV 0.04% και αποτελεί ένα έργο-σημείο αναφοράς για τη Σερβία όσον αφορά στις επενδύσεις Υποδομών που εστιάζουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Για τις εργασίες κατασκευής της εγκατάστασης, η οποία βρίσκεται στην πόλη Κρούσεβατς στη νότια Σερβία, απασχολήθηκαν 200 εργαζόμενοι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εντός του συμβατικού χρόνου ολοκλήρωσης. Η μονάδα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τις 16 Δεκεμβρίου 2019, όταν η πρώτη πραγματική εισροή λυμάτων εισήλθε στην εγκατάσταση.
Η υλοποίηση του Έργου περιελάμβανε τη μελέτη, κατασκευή και εκκίνηση σε λειτουργία της μονάδας, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού του Δικαιούχου (JKP Vodovod Kruševac) και της Υπηρεσίας Διαχείρισης στη Λειτουργία και Συντήρηση της ΕΕΛ.
Πιο συγκεκριμένα, η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του Κρούσεβατς αποτελείται από: μηχανική προ-επεξεργασία λυμάτων, πρωτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων, βιολογική-χημική επεξεργασία λυμάτων (δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια), επεξεργασία ιλύος και εκμετάλλευση του παραγόμενου βιοαερίου.
Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων εξυπηρετεί ισοδύναμο πληθυσμό 90.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, με μέγιστη ημερήσια παροχή αιχμής 45.500 m3 (526 1/s). Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων είναι η πιο σύγχρονη της περιοχής, η πρώτη που λειτουργεί, και εκτός του καθαρισμού του νερού έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας της ιλύος για παραγωγή και χρήση βιοαερίου και κατά συνέπεια μεταξύ άλλων και ηλεκτρικής ενέργειας, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο την βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση της εγκατάστασης.
Επιπλέον, το Έργο διαθέτει την πρώτη μονάδα ηλιακής ξήρανσης στη Σερβία χάρη στην οποία βελτιστοποιείται για λογαριασμό της Υπηρεσίας η διάθεση και απόθεση της παραγόμενης ιλύος και με την εν-γένει λειτουργία του έργου διακόπτεται η κατάληξη ανεπεξέργαστων λυμάτων στο ποταμό «Δυτικός Μόραβα», στον οποίο και εκβάλει η μονάδα.
Στην μονάδα ικανοποιούνται τα όρια των απαιτήσεων της οδηγίας των EU-Standards – Urban Wastewater Directive 91/271/EEC, καθώς ο συγκεκριμένος ποταμός θεωρείται ως «ευαίσθητος» και αποτελεί σημαντικό σημείο της κοιλάδας του Μόραβα, διασχίζοντας αρκετές πόλεις της Σερβίας και πέραν του Κρούσεβατς.



ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων ‘El Salitre’ - Επέκταση
Τύπος: Περιβαλλοντικά Έργα / Διεθνή Έργα / Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων
Τοποθεσία: Μπογκοτά, Κολομβία
Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων ‘El Salitre’ - Επέκταση
ΑΚΤΩΡ
Η ΑΚΤΩΡ, ως επικεφαλής της κοινοπραξίας CEPS (Consorcio Expansión PTAR Salitre), ανέλαβε την εκτέλεση της μελέτης και κατασκευής της Φάσης ΙΙ του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ελ Σαλίτρε στην Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας.
To συγκεκριμένο έργο, με αναθέτουσα αρχή τον Αυτόνομο Περιφερειακό Οργανισμό της Κουντιναμάρκα (CAR), εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα απορρύπανσης και αποκατάστασης του ποταμού Μπογκοτά και αποτελεί καθοριστικό έργο πνοής για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.
Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ελ Σαλίτρε θα επεξεργάζεται 7 m3/s (περίπου 600.000 κ.μ. ημερησίως), αποτρέποντας την κατάληξη μεγάλων ποσοτήτων ρυπαντικού φορτίου στον ποταμό.
Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει λεπτομερή σχεδιασμό, κατασκευή έργων, προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, θέση σε λειτουργία και υποβοηθούμενη λειτουργία της επέκτασης και βελτιστοποίησης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ελ Σαλίτρε.
Η τρέχουσα μονάδα του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ελ Σαλίτρε, Φάση Ι, τέθηκε σε λειτουργία το 2000 και μπορεί να επεξεργαστεί 4 m3/s λυμάτων (περίπου 350.000 κ.μ. ημερησίως), αλλά περιλαμβάνει μόνο πρωτοβάθμια επεξεργασία. Τα σημερινά δεδομένα και ο μελλοντικός σχεδιασμός απαιτούν την αύξηση της δυναμικότητας των εγκαταστάσεων και την βελτίωση της επεξεργασίας ώστε τελικά να επιτυγχάνεται βιολογική επεξεργασία λυμάτων που καλύπτει το σύνολο της παροχής.
Η Φάση ΙΙ έχει δυναμικότητα πλήρους επεξεργασίας 7 m3/s, ενώ οι επιμέρους μονάδες της προεπεξεργασίας και πρωτοβάθμιας καθίζησης έχουν την δυνατότητα επεξεργασίας έως και 14 m3/s.
Κατά την προεπεξεργασία, απομακρύνονται τα ογκώδη και φερτά στερεά απόβλητα, η άμμος και τα λίπη, προστατεύοντας ταυτόχρονα και τις κατάντι μονάδες επεξεργασίας των λυμάτων. Στις δεξαμενές πρωτοβάθμιας καθίζησης, διαμέτρου 45 m, μέρος των στερεών σωματιδίων καθιζάνει και απομακρύνεται με την πρωτοβάθμια ιλύς και ταυτόχρονα τα επιπλέοντα υλικά συλλέγονται και απομακρύνονται.
Στους βιολογικούς αντιδραστήρες και μέσω του αερισμού, η οργανική ύλη και τα θρεπτικά συστατικά διασπώνται και μεταβολίζονται από τους αερόβιους μικροοργανισμούς. Στις δεξαμενές δευτεροβάθμιας καθίζησης, διαμέτρου 55 m, διαχωρίζονται οι μικροοργανισμοί και άλλα αιωρούμενα σωματίδια από τα επεξεργασμένα λύματα. Με αυτόν τον τρόπο παράγεται η δευτεροβάθμια ιλύς και το προς διάθεση επεξεργασμένο νερό.
Η ιλύς που προκύπτει από τις διαδικασίες διαύγασης αντλείται σε αναερόβιους χωνευτές, στους οποίους πραγματοποιείται σταθεροποίηση της λάσπης, έτσι ώστε κατόπιν πρόσθετης επεξεργασίας το τελικό προϊόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα. Κατά τη διεργασία της αναερόβιας χώνευσης παράγεται βιοαέριο, το οποίο χρησιμοποιείται στις μονάδες συμπαραγωγής για την παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας.
Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω διεργασιών, λαμβάνει χώρα η απολύμανση της επεξεργασμένης εκροής και στη συνέχεια το τελικό προϊόν, απαλλαγμένο από οργανικά συστατικά και βακτήρια, διατίθεται στον ποταμό Μπογκοτά, καθιστώντας έτσι δυνατή την ανάκαμψη του σε ζωντανό οικοσύστημα.


ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Αθήνας, Ψυττάλειας
Τύπος: Περιβαλλοντικά Έργα / Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων
Τοποθεσία: Αττική, Ελλάδα
Κατασκευή και Λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Αθήνας, Ψυττάλειας
ΑΚΤΩΡ
Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Ψυττάλειας, είναι ο τελικός αποδέκτης οικιακών λυμάτων και προεπεξεργασμένων βιομηχανικών λυμάτων της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, με υδραυλική ικανότητα 27 m3/s και ικανότητα επεξεργασίας 5.600.000 Ισοδύναμο Πληθυσμό.
Το εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή του Ακροκέραμου και στο νησί της Ψυττάλειας, 2 χλμ δυτικά του λιμανιού του Πειραιά.
Οι εγκαταστάσεις προκαταρκτικής επεξεργασίας (χονδρόκοκκος και λεπτόκοκκος, απομάκρυνση κόκκων) των εισερχόμενων λυμάτων βρίσκονται σε έκταση 70.000 m2 στον Ακροκέραμο, ενώ η πρωτοβάθμια επεξεργασία (πρωτογενής καθίζηση), η βιολογική επεξεργασία λυμάτων που περιλαμβάνει απομάκρυνση αζώτου, απολύμανση, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λάσπης (πύκνωση, αναερόβια χώνευση, αφυδάτωση και ξήρανση) και οι μονάδες συμπαραγωγής βρίσκονται στο νησί της Ψυττάλειας, σε επιφάνεια 560.000 m2.
Τα επεξεργασμένα λύματα απορρίπτονται μέσω δύο υποβρύχιων αγωγών στον Σαρωνικό κόλπο σε βάθος 63 μέτρων.Η Άκτωρ παρέχει επίσης Υπηρεσίες Λειτουργίας και Συντήρησης για τη συγκεκριμένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων.
Η σύμβαση λειτουργίας και συντήρησης περιλαμβάνει εργασίες για τη βελτίωση της διαχείρισης και εκμετάλλευσης της ενέργειας.
Τηρούνται οι τελικές προδιαγραφές εκροής SS<35mg/l, COD<125mg/l, BOD5<25mg/l, ενώ η απόδοση επεξεργασίας σε άζωτο είναι μεγαλύτερη από 80%.



ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Σήραγγα Όθρυος
Τύπος: Έργα Υποδομών / Σήραγγες
Τοποθεσία: Φθιώτιδα, Ελλάδα
Δίδυμη Σήραγγα Όθρυος
ΑΚΤΩΡ
Η δίδυμη σιδηροδρομική σήραγγα Όθρυος, την οποία ολοκλήρωσε η ΑΚΤΩΡ στο τέλος του 2018, αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της Ελλάδας μετά τη σήραγγα του Καλλιδρόμου.
Πρόκειται για σήραγγα υψηλών ταχυτήτων, μήκους 7,02 χλμ. και εντάσσεται στη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός, και στο μεγάλο έργο που θα επιτρέψει τη δρομολόγηση ηλεκτροκίνητων τραίνων, μειώνοντας σημαντικά την απόσταση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Τόσο η Δίδυμη Σήραγγα Όθρυος, η 2η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της Ελλάδας, όσο και η Γέφυρα της Εκκάρας (ΣΓ26), η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γέφυρα των Βαλκανίων, αποτελούν ιδιαίτερα πολύπλοκα και απαιτητικά έργα, με τα οποία η ΑΚΤΩΡ συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των ελληνικών σιδηροδρόμων.








ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης)
Τύπος: Έργα Υποδομών / Γέφυρες
Τοποθεσία: Πελοπόννησος, Ελλάδα
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης)
ΑΚΤΩΡ
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα στην Ελλάδα, ενώ είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων παγκοσμίως. Η ΑΚΤΩΡ, με εκτενή εμπειρία στην κατασκευή γεφυρών, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της κατασκευής του μνημειώδους και δύσκολου αυτού έργου.
Η κατασκευή της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου αποτέλεσε πρόκληση για τον τεχνικό κόσμο λόγω του συνδυασμού πολλών δυσμενών συνθηκών, όπως το ασυνήθιστο βάθος της θεμελίωσης, οι μέτριες αντοχές του πυθμένα, η υψηλή σεισμικότητα της περιοχής και οι τεκτονικές μετακινήσεις.
Για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και προκλήσεων της κατασκευής εφαρμόστηκαν καινοτόμες μελέτες και μέθοδοι υπεράκτιας κατασκευής, μεταξύ των οποίων η αβαθής θεμελίωση σε ενισχυμένο πυθμένα, το συνεχές και πλήρως αναρτημένο κατάστρωμα καθ’ όλο το μήκος της γέφυρας (2.252 μ.), το ευμέγεθες σύστημα σεισμικής απόσβεσης, τα εξοπλισμένα με ειδικές αντισεισμικές διατάξεις καλώδια ανάρτησης, οι αρμοί διαστολής που μπορούν να παραλάβουν μεγάλες μετατοπίσεις ως προς τον άξονα της γέφυρας και εγκάρσια.
Το συνολικό μήκος της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου είναι 2.833 μ., ενώ το καλωδιωτό τμήμα της έχει μήκος 2.252 μ.
Τα θεμέλια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου έχουν διάμετρο 90 μέτρων και βρίσκονται σε βάθος θαλάσσης έως και 65 μέτρα, γεγονός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Οι πυλώνες προεξέχουν από 145 μ. έως 165 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και το ελεύθερο ύψος για τη διέλευση των πλοίων στο μεσαίο άνοιγμα ανέρχεται σε 52 μ.
Οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 1998 και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο 2004.
Η υλοποίηση της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου κατέστησε εφικτή τη μόνιμη σύνδεση της Πελοποννήσου με τη Δυτική Ελλάδα, μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο διάνυσης της απόστασης σε 2,5-5 λεπτά έναντι των 45 λεπτών που μέχρι τότε γίνονταν μόνο μέσω οχηματαγωγών πλοίων και συχνά διακοπτόταν λόγω των καιρικών συνθηκών.
Η ΑΚΤΩΡ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή όλων σχεδόν των τύπων γεφυρών, κατόπιν της συμμετοχής της στη δύσκολη κατασκευή της εντυπωσιακής γέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου και της πρωτοποριακής κατασκευής της Γέφυρας του Ευρίπου, στην Εύβοια, η οποία υπήρξε η πρώτη καλωδιωτή γέφυρα στην Ελλάδα. Η ΑΚΤΩΡ ενισχύει διαρκώς την τεχνογνωσία της με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογικές καινοτομίες όπως η προκατασκευή, καθέλκυση προκατασκευασμένων δοκών, δόμηση σε πρόβολο χρήση ολισθαινόντων ξυλοτύπων, δόμηση με προώθηση κτλ.







ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Σιδηροδρομική Γέφυρα Εκκάρας
Τύπος: Έργα Υποδομών / Γέφυρες
Τοποθεσία: Φθιώτιδα, Ελλάδα
Σιδηροδρομική Γέφυρα Εκκάρας
ΑΚΤΩΡ
Κομβικό ρόλο στην ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων του τμήματος Τιθορέας-Δομοκού παίζει η Σιδηροδρομική Γέφυρα της Εκκάρας, Δομοκού (ΣΓ26), την κατασκευή της οποίας ολοκλήρωσε η ΑΚΤΩΡ στο τέλος του 2018.
Η ΣΓ26, μήκους 404,80 μ. αποτελεί τη μεγαλύτερη καλωδιωτή σιδηροδρομική γέφυρα των Βαλκανίων.
Πρόκειται για χαλύβδινη τοξωτή γέφυρα τριών ανοιγμάτων που κατασκευάστηκε με τη μέθοδο της τμηματικής προώθησης. Η γέφυρα εκτείνεται πάνω από το ενεργό ρήγμα της Εκκάρας, γεγονός που τονίζει τον ιδιαίτερο βαθμό κατασκευαστικής δυσκολίας, λόγω της ανάγκης για πρόβλεψη και αντιμετώπιση μεγάλων σεισμικών δονήσεων, οι οποίες είναι συνηθισμένες στην περιοχή.
Αποτελείται από τρία αμφιέρειστα τόξα πάνω σε βάθρα οπλισμένου σκυροδέματος. Έχει ύψος 70 μέτρα και κατάστρωμα πλάτους 18,02 μ. Οι κύριες διαμήκεις δοκοί (ελκυστήρες), τα τόξα και οι αναρτήρες είναι χαλύβδινοι, ενώ οι εγκάρσιες διαδοκίδες σύμμικτες με την πλάκα κυκλοφορίας των συρμών.
Τόσο η Γέφυρα της Εκκάρας (ΣΓ26), η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γέφυρα των Βαλκανίων όσο και η Δίδυμη Σήραγγα Όθρυος, η 2η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της Ελλάδας, αποτελούν ιδιαίτερα πολύπλοκα και απαιτητικά έργα, με τα οποία η ΑΚΤΩΡ συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των ελληνικών σιδηροδρόμων.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: Αυτοκινητόδρομος Demir Kapija - Smokvica
Τύπος: Έργα Υποδομών / Διεθνή Έργα / Έργα Οδοποιίας
Τοποθεσία: ΠΓΔΜ
Κατασκευή Αυτοκινητόδρομου Demir Kapija – Smokvica του Διευρωπαϊκού Διαδρόμου 10
ΑΚΤΩΡ
Η κατασκευή του 28,2 χλμ σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από το Ντεμίρ Καπίγια έως την Σμοκβίτσα, από την ΑΚΤΩΡ τον Απρίλιο 2018, σηματοδότησε παράλληλα την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού Διαδρόμου 10 που ενώνει το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας με την Θεσσαλονίκη, μέσω Λιουμπλιάνας, Ζάγκρεμπ, Βελιγραδίου και Σκοπίων (συνολ. μήκους 1.451 χλμ.)
Ο αυτοκινητόδρομος διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση και αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών. Το έργο της κατασκευής περιλάμβανε επίσης δύο δίδυμες σήραγγες συνολικού μήκους 4,5 χλμ., 6 μεγάλες γέφυρες, 2 κόμβους, 5 υπέργειες και 7 υπόγειες διαβάσεις και 120 υπόγειους οχετούς.
Ο εκτιμώμενος κυκλοφοριακός φόρτος του αυτοκινητοδρόμου ανέρχεται σε 10.000 οχήματα ημερησίως.
Ο αυτοκινητόδρομος Ντεμίρ Καπίγια-Σμοκβίτσα, ονόμαζόμενος και «Αυτοκινητόδρομος Φιλίας» αποτέλεσε έργο υψηλού συμβολισμού, καθώς σηματοδότησε την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας για την κοινοτική υποστήριξη στο πεδίο των μεταφορών.











ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Έργο: «Χρυσή Γραμμή Μετρό» (Κατάρ)
Τύπος: Βιομηχανικά – Η/Μ Έργα / Έργα Υποδομών / Διεθνή Έργα / Μετρό
Τοποθεσία: Ντόχα, Κατάρ
«Χρυσή Γραμμή Μετρό» (Κατάρ)
ΑΚΤΩΡ
«Χρυσή Γραμμή Μετρό» (Κατάρ)
Το Μετρό της Ντόχα είναι αναπόσπαστο μέρος του Προγράμματος Σιδηροδρομικής Ανάπτυξης του Κατάρ (Qatar Rail Development Program – QRDP).
Αποτελούμενο από 4 γραμμές, είναι το μεγαλύτερο έργο Μετρό που έχει αναλάβει και υλοποιήσει ελληνική κατασκευαστική εταιρεία στο εξωτερικό και ένα από τα μεγαλύτερα έργα ελληνικής εταιρείας διεθνώς.
Ταυτόχρονα, αποτελεί μια εξαιρετικά σύνθετη και απαιτητική σε παγκόσμιο επίπεδο κατασκευή και το μεγαλύτερο αυτοτελές κατασκευαστικό κομμάτι του νέου δικτύου Μετρό της Ντόχα.
Το Έργο συμπεριελάμβανε:
- Την κατασκευή 23,3χλμ. υπογείων σηράγγων
- Την κατασκευή 10 υπογείων Σταθμών υψηλής αρχιτεκτονικής, αισθητικής και πολυτέλειας, με τελευταίας τεχνολογίας αυτοματισμούς και ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα
- Την εκσκαφή σχεδόν 4,9 εκατ. κ.μ. στους σταθμούς και τις σήραγγες,
- Την ενσωμάτωση άνω του 1 εκατ. κ.μ. σκυροδέματος και
- Την χρήση 171.400 περίπου τόνων σιδήρου.
- Για τη διάνοιξη των σηράγγων απαιτήθηκε να λειτουργήσουν ταυτόχρονα 6 διαφορετικοί «μετροπόντικες» (TBMs), ενώ στο ζενίθ της κατασκευής απασχολήθηκαν ταυτόχρονα μέχρι και 13.580 εργαζόμενοι από 58 διαφορετικές χώρες.








Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Από το 1977 μέχρι και το 1981 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερος επαγγελματίας σε μελέτες και κατασκευές ποικίλων τεχνικών έργων, ενώ υπήρξε στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. από το 1981 μέχρι το 1989.
Από το 1990 ενετάχθη στον ιδιωτικό τομέα με θέσεις Γενικού Διευθυντή ή Τεχνικού Διευθυντή σε διάφορες μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, με αντικείμενο την κατασκευή σύνθετων τεχνικών έργων κάθε μορφής (αυτοκινητόδρομοι ΠΑΘΕ και ΕΓΝΑΤΙΑΣ, σιδηροδρομικά έργα, Ολυμπιακά έργα, σήραγγες, φράγματα κλπ.). Από το 2007 έχει ενεργό συμμετοχή στη διαχείριση σημαντικών έργων παραχώρησης (ΜΟΡΕΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ κλπ.).
Είναι επί χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (Σ.Τ.Ε.Α.Τ.), ενώ διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).

Ο κ. Απόστολος Τζάβελλος είναι Πολιτικός Μηχανικός με περισσότερα από 35 χρόνια επαγγελματικής πορείας στον τομέα των Υποδομών, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Έργων σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Η εμπειρία του περιλαμβάνει μεγάλης κλίμακας έργα του κατασκευαστικού κλάδου όπως οδικά και σιδηροδρομικά έργα, μεγάλες κτιριακές υποδομές, στάδια κ.α.
Ο κ. Α. Τζάβελλος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc.) τίτλου – Construction Engineering and Management – από το University of Michigan και Πτυχίου (BSc.) Πολιτικού Μηχανικού από το Newcastle Upon Tyne, ενώ είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Διαθέτει 40 και πλέον έτη εμπειρίας στο χώρο των Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων υπηρετώντας τον Όμιλο τα τελευταία 30 έτη από θέσεις ευθύνης, μεταξύ άλλων ως μέλος του ΔΣ της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και άλλων θυγατρικών του Ομίλου.
Έχει διατελέσει Διευθυντής κατασκευής και λειτουργία εμβληματικών περιβαλλοντικών Έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντική εμπειρία στη διαχείριση Συμβάσεων σε διεθνές περιβάλλον. Έχει γεννηθεί στην Αιθιοπία και σπούδασε Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1979).

O κ. Παναγιώτης Κυριακόπουλος είναι πτυχιούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Newcastle upon Tyne, Μ. Βρετανίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (M.sc) στην Ναυπηγική και Μηχανολογία του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (Μ.Ι.Τ), ΗΠΑ και μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΒΑ) στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου.
Από τον Ιούλιο του 2002 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Star Επενδυτικής Α.Ε, ενός ομίλου επιχειρήσεων με επενδύσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην Τεχνολογία. Παράλληλα είναι μέλος του Δ.Σ των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ ναυτιλιακών εταιρειών Euroseas Ltd και Eurodry Ltd, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας [ΕΙΤΗΣΕΕ], μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Quest και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Από το 1995 έως το 2000, διετέλεσε Διευθυντής Έργων εξωτερικού της εταιρείας «Κ. Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.».
Από το 2000 έως το 2002 ήταν Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Κ.Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Από τον Σεπτέμβριο του 2002 (μετά τη συγχώνευση της «Κ.Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» με την «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.») , εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και διορίστηκε Γενικός Διευθυντής της «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.»
Από τις αρχές του 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2018, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.»
Από το 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2018 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΣ Α.Ε.»

Ο κ. Κωνσταντίνος Τούμπουρος γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός (πτυχίο και μεταπτυχιακό), με ειδίκευση στην υδραυλική μηχανική, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τότε ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ στην εταιρεία Εργονομία ΑΕ καθώς και ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Εργομετρία ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής και εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Temco AE.

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και κατέχει το IFRS Diploma από το ACCA.
Αποτελεί στέλεχος της ΑΚΤΩΡ τα τελευταία 16 χρόνια και διαθέτει βαθιά γνώση της Εταιρείας και του Κλάδου της Κατασκευής.
Κατέχει τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της ΑΚΤΩΡ και στο παρελθόν έχει υπηρετήσει πολλούς ρόλους ευθύνης στις Οικονομικές Υπηρεσίες της Εταιρείας.
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ




