Η ΑΚΤΩΡ είναι ο κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η μεγαλύτερη θυγατρική του. Κατέχει ηγετική θέση και διεθνή παρουσία στον τομέα των υποδομών, παρέχοντας μεγάλο εύρος διαφοροποιημένων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στις Κατασκευές, στα Φωτοβολταϊκά Πάρκα, στις Λατομικές δραστηριότητες, στη Διαχείριση Τεχνικών Εγκαταστάσεων και στη Διαχείριση Έργου.

Η ΑΚΤΩΡ εν συντομία

Με εμπειρία άνω των 70 ετών και εξειδίκευση στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, η ΑΚΤΩΡ δημιουργεί έργα υψηλής αρτιότητας που εξελίσσουν τον τομέα των κατασκευών. Μεταξύ των εμβληματικών έργων υποδομής της ΑΚΤΩΡ στην Ελλάδα και το εξωτερικό περιλαμβάνονται η Γραμμή 2 του Μετρό της Αθήνας, η Χρυσή Γραμμή του Μετρό στο Κατάρ, το Μουσείο της Ακρόπολης, ο Αγωγός Φυσικού Αερίου TAP, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Αθήνας στην Ψυττάλεια, ο Αυτοκινητόδρομος Demir Kapija –Smokvica στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και τα υπό εξέλιξη έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης, της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου κ.ά.

70ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Η ΑΚΤΩΡ διαθέτει επίσης εξειδικευμένη και εκτενή εμπειρία στην κατασκευή και την ανάπλαση μεγάλων και πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, έχοντας συμβάλλει στη δημιουργία κι αναβάθμιση τουριστικών θέρετρων υψηλών διεθνών προδιαγραφών που αναδεικνύουν το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, όπως τα ξενοδοχεία Costa Navarino, Four Seasons Astir Palace, Grand Hyatt, Ikos, Sani Dunes κ.ά.

€463 εκ.

κύκλο εργασιών το 2021

€2,8 δισ.

σύνολο ανεκτέλεστου 2021

14 χώρες

Τομείς Εξειδίκευσης

Έργα Υποδομής
Κτηριακά Έργα
Βιομηχανικά Έργα
Βιολογικοί Καθαρισμοί
Φωτοβολταϊκά
Λατομεία Ορυχεία
Διαχείριση Εγκαταστάσεων
Διαχείριση έργου