Κατασκευή Φ/Β Σταθμών
Η BIOSAR ειδικεύεται στην κατασκευή μεσαίας και μεγάλης κλίμακας διασυνδεδεμένων Φ/Β συστημάτων. Πιο συγκεκριμένα, επικεντρώνει τις δραστηριότητές της στον σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμoύ και φυσικά την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Φ/Β έργων με το «κλειδί στο χέρι».
Η εγκατάσταση με το κλειδί στο χέρι περιλαμβάνει εκτός της μελέτης και εγκατάστασης του βασικού εξοπλισμού, την εκπόνηση τοπογραφικών και γεωτεχνικών μελετών, την εκπόνηση Μελέτης Εφαρμογής, την εγκατάσταση λοιπού εξοπλισμού όπως συστήματα ασφαλείας, συστήματα φωτισμού και συστήματα πυρόσβεσης, και τα έργα Πολιτικού Μηχανικού όπως εκπόνηση χωματουργικών εργασιών, πάκτωση συστημάτων στήριξης (με πασσαλόμπηξη ή σκυροδέτηση) και περίφραξη. Επίσης την μελέτη και εγκατάσταση Γραμμών και Υποσταθμών Μέσης και Υψηλής Τάσης.
Λειτουργία και Συντήρηση Φ/Β Σταθμών
Μετά την εγκατάσταση και τη διασύνδεση με το ηλεκτρικό Δίκτυο ενός Φ/Β Σταθμού, προσφέρεται η επιλογή στους ιδιοκτήτες της εγκατάστασης της ανάληψης της συντήρησης της μονάδας για όλη τη διάρκεια ζωής της με την σύναψη ετησίων συμβολαίων λειτουργίας και συντήρησης.
Σε αυτήν την περίπτωση, η Φ/Β εγκατάσταση παρακολουθείται καθημερινά από το κέντρο ελέγχου της εταιρείας με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και επίλυση των προβλημάτων, είτε εξ αποστάσεως, είτε με επί τόπου επίσκεψη, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
Η καθημερινή παρακολούθηση πραγματοποιείται μέσω της εγκατάστασης ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Φ/Β Σταθμού το οποίο συνδυάζει εκτός του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης (CCTV), την αναγνώριση καταστάσεων συναγερμού με δυνατότητα αποστολής SMS καθώς και την καταγραφή και αποθήκευση δεδομένων ενεργειακής παραγωγής και απόδοσης του εξοπλισμού.
Κατασκευή Έργων Α.Π.Ε.
Η εταιρεία από το 2016, εκτός της ενασχόλησης της στον τομέα των Φ/Β Σταθμών, έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στον χώρο της Αιολικής Ενέργειας με την ανάληψη συμβάσεων προμήθειας και κατασκευής Αιολικών Σταθμών στην Ελληνική επικράτεια.
Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία έργα εγκατεστημένης ισχύος 48ΜW ενώ άλλα 24ΜW βρίσκονται σήμερα υπό κατασκευή και αναμένεται να συνδεθούν με το εθνικό δίκτυο μέχρι το καλοκαίρι του 2020.